Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Witam z Miami
PostNapisane: 20.03.2016, 5:35 

Witam Wszystkich !!!
Mam na imię Wojtek i tak się składa , że od kilku lat wyjeżdżam na zimę do Miami na Florydzie.
Bawię się trochę starymi Mercedesami. Od jakiegoś czasu zaczęło mnie interesować Porsche 911.
Dziś trafiła mi się 911 Carrera 4 Targa z 1991 roku. Co tym myślicie ?
Jakie pieniądze mogę realnie dostać za takie cacko. Auto jest w bardzo dobrym stanie pomimo sporego przebiegu 145 tyś mil. Z tego co widzę to jest chyba dość rzadki egzemplarz bo jest to zarazem Targa i 4x4. Znalazłem tylko taki jeden na mobile.de za 120 tyś Eur.
Doradźcie proszę bo jak już pisałem nie mam większego pojęcia o klasykach Porsche. Miałem kilka lat temu współczesną Carrerę ale to inny temat i całkowicie inny samochód.
Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów bardzo serdecznie ! :)

A i jeszcze jedno u mnie jest teraz 5 godzin w tył więc kontakt miedzy nami może być troszkę utrudniony w Waszych dopołudniowych godzinach.

PostNapisane: 20.03.2016, 5:47 

specem od targi 964 jest tutaj Vjackmax.
Do jakichś konkretniejszych porad i opinii wrzuć foto samochodu

PostNapisane: 20.03.2016, 11:41 

simprez napisał(a):

Eeee... jakim tam specem... bardziej użytkownikiem.

Targa z modelu 964 jest chyba najładniejszą, ale to moje, wiadomo, subiektywne zdanie :D

Poza dachem i tylną szybą niczym się nie ròżni od standardowego modelu.
Przed zakupem zwròć uwagę na mechanizm dachu i zaczepów - części są trudno dostępne.
Sprawdź czy przy większych prędkościach poszycie dachu nie robi tzw. balona, wtedy oznacza to konieczność wymiany lub naciągnięcia powłoki. Są kity i firmy które to robią (w DE na pewno, nie wiem jak w Usiech)

A tak poza tym to świetny, niezawodny (już) klasyk.

PostNapisane: 20.03.2016, 14:06 

Vjackmax napisał(a):
simprez napisał(a):

Czytając ten post nie mogłem się powstrzymać od przytoczenia pewnej historyjki, która przytrafiła mi się w Sopocie może 2 lata temu (autentyk)

Razem ze znajomymi zasiedzieliśmy się w knajpie i wychodzimy nad ranem. Pomimo późnej (wczesnej) godziny przed knajpą spory tłum. Czekam na znajomych i stoję koło przypadkowej panny, która do mnie z takim tekstem: "może pojedziesz ze mną i moją koleżanką do nas do domu? Moja przyjaciółka jest mistrzynią robienia loda!" na to koleżanka: "jaką tam mistrzynią" :) :) :)

PostNapisane: 20.03.2016, 16:57 

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 20.03.2016, 17:15 

mgrab napisał(a):
Vjackmax napisał(a):
simprez napisał(a):

Czytając ten post nie mogłem się powstrzymać od przytoczenia pewnej historyjki, która przytrafiła mi się w Sopocie może 2 lata temu (autentyk)

Razem ze znajomymi zasiedzieliśmy się w knajpie i wychodzimy nad ranem. Pomimo późnej (wczesnej) godziny przed knajpą spory tłum. Czekam na znajomych i stoję koło przypadkowej panny, która do mnie z takim tekstem: "może pojedziesz ze mną i moją koleżanką do nas do domu? Moja przyjaciółka jest mistrzynią robienia loda!" na to koleżanka: "jaką tam mistrzynią" :) :) :)

Kiedy lecimy prosiakami do Sopotu? :) Mi się nasunął ten kawałek na myśl jak o tym napisałeś :D

https://www.youtube.com/watch?v=1mLiNL3kuSI

PostNapisane: 20.03.2016, 19:11 
Witaj :D Ladna 964 pasuje biały kolor i czarny dach :) Ladne kola , chetnie wu=idziałbym ja w moim garazu :P :) :D
Pozdrawiam

PostNapisane: 20.03.2016, 20:33 

Warto sprawdzić zmieniony układ wydechowy, no i jak zrobiona jest modyfikacja dolotu powietrza. Duży ten stożek.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]