Nr klubowicza: 033
Witam,
Chciałbym ze strony Porsche Club Poland zaprosić wszystkich fanów motorsportu do wspólnego oglądania 24h relacji z wyścigu LeMans 2017 w Porsche Centrum Warszawa na Połczyńskiej 107
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5203 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
Świetnie! Może film promocyjny od Porsche wzbudzi większe zainteresowanie Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że nigdy nie oglądałem LeMans, aż do czasu... wystarczy jeden raz żeby wsiąknąć na dobre. Emocji jest pod dostatkiem (oglądaliście rok temu końcówkę?! ) a spotkanie z klubowiczami to dodatkowy atut, oczywiście gościna w PCW także na plus, w końcu najlepiej kibicować Porsche w "domu"
Zostawię tu jeszcze link do specjalnej strony Porsche z okazji LeMans. Live tracking, onboardy ciągle z kokpitów i pewnie wiele innych atrakcji. Przyda się w następny weekend - http://www.porsche.com/specials/en/uk/lemans/
i mała anegdotka: kolega w 2014 gdy Porsche wróciło do LeMans tłumaczył żonie, zasady - że 24h jeżdżą bez przerwy, że to wysiłek, że trzech kierowców się zmienia, że w nocy, deszczu, że z awariami muszą sobie radzić, że cała ekipa nie może spać bo emocje, że kilkaset okrążeń toru na pełnym ogniu, że to jak 24 godzinny mecz gdzie chwila nieuwagi może zniweczyć cały wysiłek, że stres, że wysiłek, siła woli, determinacja ... i tak tłumaczy a żona: no ale po co oni to robią?
Dołączył: 18.01.2012 Posty: 1650 Lokalizacja: Warszawa Boxster S 986
Nr klubowicza: 694
Ja w tym roku z małą ekipą jedziemy oglądać... na żywo !
PS. Wszelkie wskazówki od doświadczonych oglądaczy live mile widziane. Już zebraliśmy trochę wskazówek na w tej chwili odbywającym się zlocie w Rydzynie
no to extra!
zdzwońmy się w trakcie - w 2014 też to praktykowalismy - na torze nie zawsze wiesz co się dzieje a my w W-wie chętnie posłuchamy relacji z pierwszej ręki.
usłyszęć 911 RSR na lemanst to będzie coś! - tu przedsmak:
Wszystkie trzy są długie (łącznie z tym od Porsche), ale warto. Zacznijcie od Porsche, bo muszę przyznać szczerze że te od Audi chyba trochę lepsze, a na pewno inne. Na wszystkich czuć pure motosport, polecam.
ja dodam jeszcze dzisiejszy filmik z początku free practice
nie wiem jak na was ale mi chwila spojrzenia na onboard toyoty #7 z konca filmiku powoduje że nie mogę się doczekać weekendu
kto jeszcze się zastanawia na długim weekendem - pogode w pl taką sobie zapowiadają jak nie jedziecie gdzieś naprawdę daleko to na pewno lepszy klimat będzie na Połczyńskiej
to bądż też na finiszu
w tym roku będzie ciężko, toyoty na trningach są szybsze (nie pobily co prawda na razie rekodu toru ustanowionego w 2015 przez 919 ale sa szybsze (o ok 1s na okrązeniu!)
toyoty są 3 a porsche 2. w zeslzym roku toyota jechała na tankowaniu 1 kółko więcej... będzie bardzo trudno - tym bardziej liczę na Porsche Family Fighting Spirit - w LeMans czuć klimat motorsport w 110% - to będzie swietna walka! i niesamowite przeżycie niezależnie kto wygra! zapraszam
- tak jasne w meczu piłkarskim też można tylko nastepnego dnia wynik obejrzeć ale każdy fan chyba wie że emocje są podczas oglądania - a to jest dla prawdziwych fanów motorsportu taki mecz na 24 godziny gdzie jeden błąd czy brak koncentracji może przesadzić o zwycięstwie - szczególnie gdy różnice są tak blisko!
szykuje się niesamowity wyścig
w klasie gdzie 911 RSR startuje różnice w kwalifikacjach w całej stawce poniżej 2s siegają! a tam zawsze dużo przetasowań!
bardzo fajne filmy które qbak polecił - gdzię widać jak Audi walczylo mocniejszymi i szybszymi peugotami. zesżłoroczny finisz też nauczył że w lemans do konca nic nie jest pewne! "to win lemans, first you need to finish lemans"
i że zacytuję kolejnego klasyka:
"racing is life, everything before or after is just waiting"
nie mogę się doczekać - zapraszam jutro, będę tam od rana już od wyscigu porsche carrerra cup - do zobaczenia
Nr klubowicza: 258
Jacku, dzięki za świetna imprezę i zagrzewanie wszystkich do udziału. Dzięki dla PCW za użyczenie lokalu, świetna organizacje, pyszny popcorn, kawę i szampana na koniec (chyba wiedzieli od początku)... W końcu podsiekowaniadla wszystkich, którzy tam byki. Super impreza. No i fajnie, ze 919 wygrało.
- żeby wygrać Le Mans, trzeba dojechać do końca - Toyota uczy się o tym po raz kolejny - klientom Toyoty wynik dzisiejszego wyścigu nie zrobi najmniejszej różnicy. A części klientów Porsche - zrobi. Wiec chyba jednak dobrze się stało, ze 919 zwyciężyło - Aston wygrał, bo przypieprzyl w prowadząca Corvette próbując ja nieudolnie wyprzedzić. 5 minut przed końcem, a w efekcie tego zdarzenia Corvette straciła ciśnienie w oponie - Aston fuj - profesjonalisci walczą do końca. Dlatego wygrało Porsche, które już po kilku godzinach miało przepowiadany koniec jazdy
Podziękowania dla Porsche Centrum Warszawa za zorganizowanie transmisji oraz zapewnienie fantastycznego miejsca, ciepłej kawy i sympatycznej obsługi, dla PCP za współpracę i 15 cieplutkich pizz, za Wasze towarzystwo, ciepłe ciasta, które uratowały żołądki o poranku i przede wszystkim dla Jacka "Vip3ra" Borowskiego, który spiął to wszystko do kupy, podkręcał atmosferę prowadząc transmisję i robiąc to wszystko dosłownie i w przenośni na jednej nodze!