Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: wczoraj, 23:18 

Witam Panie i Panowie

Od roku jestem posiadaczem 911 Turbo s 992. Wizualnie zawsze wzdychałem do gt3, ale każdy odradzał ,że auto twarde i tylko na tor. Kilkoma sportowymi samochodami wcześniej jeździłem , natomiast po odbiorze turbiny stwierdziłem, że wcale takie dayli to nie jest jak to wszyscy opowiadają, ale siedziałem cicho ,bo pewnie się nie znam. Dzisiaj uważam, że tym samochodem naprawde telepie, mówię oczywiście o trybie normal, utwierdził mnie w tym redaktor Bąk z kanału caroseria w jednym ze swoich filmów. Dlaczego to pisze , ano dlatego że może bym zrobił podejście pod to gt3, którym nie jezdziłem. Powiedzcie jakie są Wasze odczucia, na temat porównania tych aut , turbiną i tak nie jeżdżę na codzień tylko jak mam ochotę na przejażdżki. Czy naprawde gt3 to kolejna przepaść do turbiny, ciężko mi to sobie wyobrazić ? czy raz na jakiś czas to odpowiednie auto i da dużo frajdy?, wizualnie znacznie bardziej mi się podoba. Jeśli ktoś nie jeździł ostatnim TS-em , to niech daruje sobie kom, bo podobno właśnie jest najtwardszy w historii.

PostNapisane: 26 minut temu 

Cześć

Różnica jest naprawdę duża, według mnie GT3 to nie jest kandydat na jedynego fun-cara w domu a raczej uzupełnienie gamy jako np. druga lub trzecia 911 i raczej do używana na torze niż jeżdżąc po miejskich torowiskach - wśród znawców to często wręcz wzbudza uśmiech politowania niż zachwytu ;-)
Myślę że robienie takiej zamiany bez przetestowania GT3 to spore ryzyko, więc poszukaj możliwości przetestowania aby podjąć świadomą decyzję.
Osobiście uważam że turbo S to jednak najlepszy wybór jako "jedyny" funcar w domu, ale to tylko moja opinia więc najlepiej jak sam to sprawdzisz (najlepiej przed zakupem/finalną decyzją).

PostNapisane: mniej niż minutę temu 

Nr klubowicza: 804
Pavis napisał(a):
Cześć

Różnica jest naprawdę duża, według mnie GT3 to nie jest kandydat na jedynego fun-cara w domu a raczej uzupełnienie gamy jako np. druga lub trzecia 911 i raczej do używana na torze niż jeżdżąc po miejskich torowiskach - wśród znawców to często wręcz wzbudza uśmiech politowania niż zachwytu ;-)
Myślę że robienie takiej zamiany bez przetestowania GT3 to spore ryzyko, więc poszukaj możliwości przetestowania aby podjąć świadomą decyzję.
Osobiście uważam że turbo S to jednak najlepszy wybór jako "jedyny" funcar w domu, ale to tylko moja opinia więc najlepiej jak sam to sprawdzisz (najlepiej przed zakupem/finalną decyzją).

+1

GT3 jest wspaniale niezrównane tam gdzie jego miejsce: na nitce tou...ale jazda na co dzień ?? Hmm - to troszkę jak paradowanie z wyczynowymi carvingami na ramieniu po Krupówkach... wygląda estetycznie dobrze ale jakoś tak nie na miejscu ;-)

Darek

Porsche 911 Turbo S (991.2)
Porsche 911 S (997.1)
BMW M6 (E63)
BMW M3 (F80)
BMW M3 (E46)
BMW X6M (E71)
BMW 550i (F10)
BMW 850i (E31)
SL500 (R230)
Brera 3.2JTS Q4
Coupe Turbo 2.0 16V