Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9.01.2018, 20:51 

krokodyl diver napisał(a):
Witam podłącze się do tematu. Muszę wymienić zbiorniczek wyrownawczy w 4.5 Turbo 2004 r i pytanie czy bd pasował od modelu poliftowego, a moze od 3.2? Pozdrawiam Krokodyl
No i gdzie kupić rzecz jasn :) milego dnia

Czesc,
Numer przechodzi na poliftowe cayenne. Numer zbiorniczka 4.5 jest ten sam jak 3.2. Chyba musisz szukac na aukcjach jesli chcesz zaoszczedzic.

PostNapisane: 9.01.2018, 22:10 

Zakładałem ostatnio używkę do 4,5S 2004r. od Q7 2010r. nr części 7L0121407E

PostNapisane: 10.01.2018, 12:03 

Nr klubowicza: 221
Michał Forma napisał(a):
Wracając do wątku z forum chciałbym Was Koledzy przestrzec przed serwisem " Auto Dusza Specjalizacja Porsche" z Mikołowa. Po sprawdzeniu przez nich wycieku oznajmili, że do wymiany jest magistrala gdyż jest starego typu. Całe szczęscie, że nie zostawiłem u nich auta i podjechałem do Pana Krystiana z Porsche - Spec który szybko namierzył wyciek (wymiana małej uszczelki) i już wszystko jest jak należy.

Magistrala jak widać na zdjęciu była już wymieniona wcześniej także udając sie do serwisu Porsche w Mikołowie radzę się 3 razy zastanowić...

Tym sposobem jestem bogatszy o pare tysięcy zł 8)

Pozdrowienia

Szanowny Panie,
był Pan umówiony na wstępną diagnozę wycieku co trwało około 30 min i w wypadku gdy nie znajdujemy informacji iż w danym samochodzie w/w magistrala została wcześniej wymieniona a są szczególne miejsca wycieku które na to wskazują nasze przypuszczenia padły właśnie na nią...
Natomiast stwierdzenie że chcieliśmy Pana oszukać/naciągnąć jest trochę nie na miejscu i na wyrost co nie miało miejsca!!!

Mechanik stwierdził na wstępnej diagnozie iż wyciek jest z konkretnego miejsca a pracownica biurowa wyceniła magistralę i jeżeli by nie było takiej potrzeby na pewno byśmy jej nie wymienili ale Pan wie lepiej...

Z moich informacji nie zostawił Pan u nas ani złotówki i bezpodstawnie Pan nas oczernia.

Nie mam nic więcej do dodania.
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia :)

AUTO-DUSZA specjalizacja PORSCHE

rafi.d@porscheclub.pl

PostNapisane: 10.01.2018, 12:35 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Jak pisałem - to wg mnie reklama warsztatu z Kalisza. Ciekawe, gdzie autor mieszka, że ma blisko do Kalisza i Mikołowa jednocześnie :D

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 12.01.2018, 21:28 

A czy w 30 minut można zweryfikować, czy magistrala była już wymieniona?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]