Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9.06.2010, 21:54 

Ja do Borska chciałem przyjechać czymś odkrytym, ale moje wymarzone zniknęło z ALLegro :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 9.06.2010, 23:18 
Klubowicz

to dzwon do sprzedawcy ... byc moze chwilowo je wycofal bo stalo :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 10.06.2010, 3:02 

911Bart napisał(a):
Nie kwestionuję że Porsche są bardzo (a nawet bardziej) ;) zaawansowane technologicznie - to oczywiste, ale jakoś trudno sobie wyobrazić wymiany uszkodzonych silników czy skrzyń w starszych (flagowych) modelach.
Szczególnie po tak małym przebiegu kilkunastu/kilkudziesięciu tys. km. :shock:

W dzisiejszych czasach jakoś nikogo to specjalnie nie dziwi...

Moim zdaniem nie można winić rozwoju technologicznego, na owe czasy modele 964/993 też nowoczesnością rozwiązań wybiegały kilkanaście lat do przodu, jednak ich bezawaryjność była WZORCOWA i nawet duże przebiegi nie stanowiły problemu.

Z tego co ja słyszałem od mojego szefa który pracował na 964/993 jak tylko wyszły na rynek to zawsze było coś do roboty z tymi autami, ale zawsze mówi że to jest wina uzytkownika a nie auta :) Na przykład wsteczny bieg w 964 Turbo łatwo zniszczyć wrzucając go gdy auto nie jest do końca zatrzymane. I naprawiał mnostwo skrzyn w tych autach. Zadne auto nie jest w 100 procentach bezawaryjne, zawsze może coś wyjść, a że w nowych jest wiecej rzeczy które mogą nawalić to sam widzisz... :) W wolnossacych 993 problemem są na przykład pocące się pokrywy zaworów, są plastikowe i się odkształcają i ciekną.

No i każde auto można też zakatować przez niewłaściwe użytkowanie.

Rzecz ktora mnie przeraziła to przebiegi w których Porsche zaleca wymiane oleju w 996 (nie wiem czy w 997 dalej tak jest). Zalecali bodajże 15.000 mil o ile dobrze pamiętam? W życiu bym nie wymieniał oleju tak rzadko w moim aucie.

Pozytywna sprawą, z tego co widać, jest to ze Porsche nie robi problemu z wymienianiem silnika. Ciekawe ile marek tak podchodzi do sprawy :)

Tytuł:
PostNapisane: 10.06.2010, 20:31 

BeeMiX napisał(a):
Pozytywna sprawą, z tego co widać, jest to ze Porsche nie robi problemu z wymienianiem silnika. Ciekawe ile marek tak podchodzi do sprawy :)

Ciekawe tylko, czy te silniki są nowe, czy... regenerowane?

Tytuł:
PostNapisane: 10.06.2010, 20:59 

skoro wymieniają na gwarancji część i dają znowu 2 lata gwarancji to powinny być nowe.

Tytuł:
PostNapisane: 10.06.2010, 21:40 

Marion napisał(a):
skoro wymieniają na gwarancji część i dają znowu 2 lata gwarancji to powinny być nowe.

Powinny, czy muszą? Tak jest napisane w warunkach gwarancji? A co jest napisane w warunkach gwarancji na temat przedłużenia gwarancji po wymianie części? Nie jest przypadkiem tak, że wymiana części na gwarancji nie przedłuża gwarancji, a sama gwarancja kończy się z upływem dwuletniego okresu?

Tytuł:
PostNapisane: 12.12.2010, 0:18 

na gwarancji mozna wymienic silnik (jak o cokolwiek innego) na wolen od wad - bez przymiotnika "nowe" - wiec mozna teoretycznie dostac silnik z przebiegeiem 500000 ale w momencie montazu dobrze dzialajacy - co do dalszych roszcen i szukania przyczyn problemow - temat rzeka.

Np. moj znajomy na skutek ewidentnego bledu serwisu mial zniszcony i wymieniony silik w A8 (4.2) - i po roku od wymiany nie można sie doprosic oc serwisu szczegolowych danych dot. tego silnika. Zawsze mozna sie o to sadzic - co zreszta zasugerowala Pani adwokat aso audi pod Krakowem.

pozdrawiam,

M

Tytuł:
PostNapisane: 12.12.2010, 18:25 

Nr klubowicza: 039
Konik napisał(a):
BeeMiX napisał(a):

Ciekawe tylko, czy te silniki są nowe, czy... regenerowane?

Raczej nowe , jeśli będzie jednak pisać "Austauschmotor " może być regenerowany - taki silnik teoretycznie może być jednak nawet lepszy niż "nowy"

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 15.02.2011, 22:27 

była w tym temacie dyskusja o gwarancjach, więc po kilku miesiącach użytkowania GTSa jak się mnie ktoś zapyta czy przedłużać gwarancję to odpowiem: ZDECYDOWANIE TAK. Napewno już się zwróciła.

Auto jest super, świetne i wogóle ale jest jednak z NRD :D

wymienione:
- pompa paliwa lub wtryskowa (wiem duża różnica ale nie dopytałem)
- pompa wspomagania kierownicy
- silnik tylnej wycieraczki
- szkło lusterka (nie działało podgrzewanie)
- regulacja jakichś silniczków nawiewów bo robiło się w środku raz zimno raz ciepło
- wgrane nowe oprogramowanie do PCM bo w TV pojawiał się głos z radia lub w radiu nie było go wogóle

zapytałem tylko o cenę szkła lusterka bez robocizny - 1600 + vat :shock: więc dalej nie dopytywałem bo uznałem że się opłacało kupić gwarancję.

czekam na następne wymiany tylko niech się zdąży ubrudzić :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 15.02.2011, 22:45 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Coooooo? Wkład lusterka za 1600 netto? :shock: :shock: :shock:

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 15.02.2011, 22:47 
[admin: usunięto]

Tytuł:
PostNapisane: 15.02.2011, 23:06 

Nr klubowicza: 060
wit007 napisał(a):
Coooooo? Wkład lusterka za 1600 netto? :shock: :shock: :shock:
Czemu sie dziwisz , powinienem miec jeszcze Fakture na wymiane mechanizmu lusterka w 944turbo na taka wlasnie kwote...z 2002roku :shock:

było 924'82-było na I Zlocie 944S2'90 944TurboS'89 944 TURBO'S '88 prawie cup. jest Białe968TS'94

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]