Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11.09.2010, 15:20 

Hehe, u Olszowca ....

Tytuł:
PostNapisane: 11.09.2010, 17:54 

Aureoo napisał(a):
Hehe, u Olszowca ....

Olszowiec słynie z matactwa i to w każdym aspekcie, auta nowe (niby nowe a np lakierowane elementy, bo uszkodzone w transporcie, w innych markach tez tak robią), używane (sprzedawca używek kiedyś zalazł mi ostro za skórę, baran jeden - niby auta mają być bezwypadkowe, w super stanie, a często stoją tam takie szroty, że strach się bać ) i części ( np update navi professional u Olszowca kosztuje 710 zł a u Smorawińskiego.....509 zł ) Kupiłem od Olszowca 3 auta i w sumie nie narzekałem, ale opinia wśród innych klientów jest nienajlepsza. Teraz odpycham się 3 letnią 330d coupe i uważam, że zakup nowych aut to bezsensowne wydawanie kasy...

Co do wyższości Porsche nad BMW to bez przesady! BMW na pewno są mniej awaryjne i trwalsze niż Porsche. Oczywiscie Porsche to niepowtarzalny design, styl i presiże. Dla każdego coś miłego :)

Tytuł:
PostNapisane: 11.09.2010, 19:50 

Co do trwałości obu marek to jednak porsche wypada znacznie lepiej jeśli by porównać typowo sportowe bmw M3 które jest eksploatowane jak na ten samochód przystało będzie znacznie częściej odwiedzać serwis zresztą zapewne zmienisz zdanie jeśli faktycznie trafisz na zadbana sztukę czego ci życzę :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12.09.2010, 0:08 

hehe no to widze ze duzo mowic nie musze... Olszowiec i wszystko jasne :D

Tytuł:
PostNapisane: 12.09.2010, 14:13 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
BMW trwalsze od Porsche?? Ciekawa opinia ;)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 13.09.2010, 11:27 

wit007 napisał(a):
BMW trwalsze od Porsche?? Ciekawa opinia ;)

Mam na myśli obecne modele! Twój 964 jest ponadprzeciętnie trwały, ale obecne 997 juz nie są. Moi znajomi na obecne modele Porsche czyli Cayenne i 997 narzekają - ciągle coś się dzieje, łącznie z takimi awariami jak zarżnięcie silnika...

Tytuł:
PostNapisane: 13.09.2010, 11:51 

ja na swoje 997 (2) nie narzekam. rewelacyjne auto, relewacyjna jakość, rewelacyjne osiągi, rewelacyjny wygląd, rewelacyjny kierowca, rewelacyjne wykonanie, rewelacyjny całokształt.
:D :) :o :lol: :P :roll: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13.09.2010, 12:03 

jacekm napisał(a):
ja na swoje 997 (2) nie narzekam. rewelacyjne auto, relewacyjna jakość, rewelacyjne osiągi, rewelacyjny wygląd, rewelacyjny kierowca, rewelacyjne wykonanie, rewelacyjny całokształt.
:D :) :o :lol: :P :roll: :wink:

Chciałbym kliknąć "like", ale to nie facebook:)

PostNapisane: 16.09.2010, 7:59 

Za 911 4S r 2003 w dobrym stanie też tyle dałem.
Przebieg mojego 55 tys. niebity dobrze wyposażony kupiony w kraju serwisowany,wszystko udokumentowane.
Jak szukałem to poszedłem po najmniejszej linii oporu.Podjechałem do Katowic do salonu i poprosiłem ich ,że ja będą mieć auto które będzie sprzedawał ich klient a będzie godne polecenia to mają nas skontaktować i tak też się stało.Jestem bardzo zadowolony od pół roku żadnych problemów.
Może tak spróbuj poszukać. W końcu salonów w Polsce jest tylko cztery wiec się nie nadzwonisz dużo.

Tytuł:
PostNapisane: 17.10.2011, 10:01 

alexdr napisał(a):
Witam
oglądałem to autko dość dokładnie jakieś 2 mies. temu. Rzeczywiście niechlujnie polakierowane i brak wielu elementów od spodu - płyta pod silnik, ochrona z przodu i kierownice powietrza na tarcze. Żadnych papierów - to też mankament. Nie wiem czy ktoś da więcej niż 100 tyś.

Wiem, że odświeżam stary temat, ale chyba lepiej tak niż nowy.
Byłem, oglądałem - moje uwagi (dla przypomnienia VIN: WP0AA29943S621717):

1. Więcej zdjęć (pościągane z różnych serwisów ogłoszeniowych, otrzymane od komisu): http://imgur.com/a/0ZtX0

2. Autocheck (brak podglądu - trzeba ściągnąć plik -> guzik po prawej na górze po kliknięciu w link): https://docs.google.com/leaf?id=0B4-le3 ... NTM1&hl=pl

3. Carfax: https://docs.google.com/viewer?a=v&pid= ... NTk2&hl=pl

4. Wnętrze: zaniedbane, podrapane plastiki, szczególnie w okolicach przełącznika otwierania dachu, podrapany carbon, guzik od radia. Brak zapalniczki. Popękane i podrapane okolice regulacji wysokości pasów bezpieczeństwa. Chyba najgorszy element tego samochodu.

5. Z zewnątrz: napraw blacharskich to ja nie zauważam, ale lakier bezbarwny schodzi z obudowy lusterka od pasażera, zdarzają się odpryski lakieru (kamienie?), obie tylne lampy popękane (przy górnej krawędzi kierunkowskazu), blenda też pęknięta. Ta lakierowana zasłonka wlewu paliwa ma chyba uszkodzony zawias, bo jest opadnięta i już zdarła trochę lakieru, sam korek, a konkretnie jego linka jest urwana. Lampy z przodu były polerowane i są zamontowane nierówno.

6. Stan mechaniczny: w serwisie nie sprawdzałem (bo się w sprawie potencjalnej ceny nie dogadałem), ale silnik zdaje się chodzić OK. Być może tylko mi się wydawało, ale w powietrzu było czuć zapach oleju, który skapnął na coś gorącego - ale mogło mi się na prawdę wydawać.
Pojazd zdaje się mieć jakiś sportowy wydech, bo jak się ostro ciśnie, to w środku nie można rozmawiać normalnym głosem. Za to z zewnątrz słucha się bardzo przyjemnie.
Problem z radiem - po wyłączeniu nie dało się włączyć, za jakiś czas samo się włączyło. Problem z alarmem - za każdym razem gdy chciało się otworzyć zamknięty samochód - to kluczykiem, alarm wył, ustawał dopiero po wsadzeniu i przekręceniu kluczyka do stacyjki.

7. Zawieszenie: Na prawdę niski, podczas jazdy testowej nawet jeden próg zwalniający przeszorował podwozie... Generalnie pomijając, że twardo (bo tego się spodziewałem), to mega głośno. Przy jakichś wybojach itp. to szczególnie tył strasznie walił i było bardzo głośno (ze strony zawieszenia) podczas jazdy. Także pewnie dużo tam do roboty...

8. Moje wrażenia z jazdy: OK, ale bez rewelacji. Samochód podoba mi się z zewnątrz, brzmi też OK, natomiast ogólny jego stan + niski prześwit, obawa o zderzaki, hałasy związane z jechaniem po naszych drogach zdecydowanie mnie zniechęciły. No i ten tiptronik jakiś taki nie do końca jak sobie wyobrażałem...

9. Cena: Wystawiony obecnie za 99 000zł. Zanim tam pojechałem zaproponowałem 90 000zł (i za tyle miałem zamiar kupić jeżeli później w sprawdzeniu w PCP by nić wielkiego nie wyszło). Przez telefon udało się do 95 000zł zejść. Właściciel jest jakimś znajomym tych ludków z komisu i w sumie to tylko z nimi rozmawiałem. Po moich oględzinach nie byłem pewien czy nawet 90 000zł chcę dać i po rozmowie z nimi uznaliśmy, że nie ma co właściciela nękać, skoro ja chcę dać mniej, a on na pewno się nie zgodzi. Z tej okazji do serwisu też oczywiście nie jechałem. Właściciel podobno cały czas pierwszy od sprowadzenia z USA, sprzedaje już ten pojazd ze 3 lata...

10. Linki do ogłoszeń:
aktualne: http://moto.gratka.pl/tresc/porsche-911 ... 95265.html
z 2011 roku: http://moto.archiwumallegro.pl/?itemid= ... a_4s_320km
z 2008 roku: http://moto.archiwumallegro.pl/?itemid=C5756235

Tytuł:
PostNapisane: 17.10.2011, 12:01 

Ogladalem ten samochod na allegro kilka razy, zawsze sie dziwilem ze tyle wisi.

Podoba mi sie kolor i obnizenie.

Mysle ze 95 tys nie jest zla cena. Nawet jesli trzeba wlozyc z 15 tysiecy czy 20 to za 110-115 masz bardzo fajne 996 4S.

Tytuł:
PostNapisane: 17.10.2011, 12:15 
Prezes PCP, Cz. Honorowy

Nr klubowicza: 002
Bo najlepiej żeby kosztował 80 tys.... był idealny na zewnątrz i w środku, oczywiście ze wszystkimi dokumentami, itd... wtedy może ktoś by go chciał. Cudów nie ma, co by nie mówić to już stare auto... a znalezienie czegoś takiego w 100% profi stanie graniczy z cudem!

były: 924, 944, 928, 964, 996, 997, 986 S,
będzie: 981 GTS? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17.10.2011, 14:41 

Spoko, spoko. Ideału nie oczekuję. Ale jeżeli 95k to niezła cena, to by dawno się sprzedał. Dla mnie nie warty nawet 90k (choć bym się poważnie zastanawiał), ale dla kogoś innego może i będzie. Ja tego posta wyżej tylko i wyłącznie w celach informacyjnych umieściłem. A kolor rzeczywiście fajny.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]