Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14.04.2010, 9:19 

Gratulacje, naprawdę świetny stosunek cena - jakość.
Bardzo ładny samochód, no i cabriolet....... 8)

Tytuł:
PostNapisane: 14.04.2010, 10:20 

Nr klubowicza: 164
pit napisał(a):
tak.
dodatkowo z ciekawostek możesz zrobić obserwację tego ile gości zwraca uwagę na Porsche jak idzie chodnikiem/jedzie autem samemu a ilu zwraca uwagę tych, którzy idą z dziewczyną/kobietą.
Ci którzy idą z kobietą zazwyczaj próbują udawać, że auto ich nie wzrusza... :D
autentyczna obserwacja.

ja jak idę z żoną to i tak zwracam uwagę jak jedzie coś naprawdę fajnego, najlepiej starego do tego. Ale Ci którzy jeszcze są na etapie "imponowania" muszą się pilnować... :lol:

Taki cytat mądrego człowieka wpadł mi oko na tę okoliczność

Julian Tuwim:
"Mężczyzna zazwyczaj bardzo długo pozostaje pod wrażeniem jakie zrobił na kobiecie"

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 14.04.2010, 19:05 

Wracając do mojej poprzedniej wypowiedzi, bo ciągle mnie to nurtuje, czy Porsche było takie skąpe, że w podstawowej wersji Boxstera dawało ręcznie regulowane lusterka? Przecież w tamtych czasach Boxster pewnie kosztował ze 180 000zł, żeby przy tej cenie oszczędzać na tak podstawowym wyposażeniu, to przesada wg mnie. A część skórzana w tapicerce jest ze skóry naturalnej, czy syntetycznej?
Żeby mnie ktoś źle nie zrozumiał, nie krytykuję auta, bo za tą cenę i przy dobrym stanie technicznym jest naprawdę fajne. Zastanawia mnie po prostu ówczesna polityka Porsche i dlatego pytam o te rzeczy, z ciekawości;)

Tytuł:
PostNapisane: 15.04.2010, 7:58 

Z tego co pamietam w tamtych czasach kondycja Porsche nie byla najlepsza a boxster jako "tanie" auto mial ratowac firme. Calkiem mozliwe, ze bazowa wersja zostala okrojona do maximum a platne byly opcje.. Z drugiej strony 98r to juz nie poczatek produkcji..

Tytuł:
PostNapisane: 15.04.2010, 10:48 

Nr klubowicza: 039
tomib napisał(a):
Tak, tak, auteczko już zaklepane i umowa podpisana:)

Fakt, wyposażenie nie jest nie wiadomo jak bogate, ale wystarcza. Te szare kolory w środku na żywo wyglądają bardzo ponuro i smutno i raczej takiej kiepskiej plastikowej jakości, ale co mi tam:)

Jeszcze kolejny mankament - jeden z przełączników z boku siedzenia nie działa, bądź nie obczaiłem na szybko jak się go używa.. jest ten, który reguluje oparcie przód/tył, domyślam się że drugi przód siedzenia góra/dół???

Jak już będę miał autko zrobię kilka fotek :wink:

Teraz pozostaje tylko znaleźć AC :( Muszę jeszcze znaleźć jakiś niedrogi parking strzeżony w centrum, jest jeden zaraz obok ale liczą sobie 300zł za miesiąc... w takim wypadku wolę się przenieść gdzieś, gdzie parking będzie w cenie bo taniej wyjdzie.

Gratuluję bo bałem się ,że kupisz takiego zielonego....

A co do lusterek to teraz w 2010 roku w Caymanie S musisz dopłacić do klimy automatycznej i ksenonów a wydawałoby się ,że w aucie za ponad 300 000 zł to powinien być standart :idea:

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 15.04.2010, 11:28 

Ja mam 98r i ma el. lusterka, ale co do skóry to :?

Tytuł:
PostNapisane: 15.04.2010, 18:35 

Wilson napisał(a):
Wracając do mojej poprzedniej wypowiedzi, bo ciągle mnie to nurtuje, czy Porsche było takie skąpe, że w podstawowej wersji Boxstera dawało ręcznie regulowane lusterka? Przecież w tamtych czasach Boxster pewnie kosztował ze 180 000zł, żeby przy tej cenie oszczędzać na tak podstawowym wyposażeniu, to przesada wg mnie. A część skórzana w tapicerce jest ze skóry naturalnej, czy syntetycznej?
Żeby mnie ktoś źle nie zrozumiał, nie krytykuję auta, bo za tą cenę i przy dobrym stanie technicznym jest naprawdę fajne. Zastanawia mnie po prostu ówczesna polityka Porsche i dlatego pytam o te rzeczy, z ciekawości;)

Też się zdziwiłem, że ktoś przy takim aucie mógł oszczędzać na wyposażeniu.. auto przez pierwsze 3 lata stało na wystawie, więc może stąd taka okrojona wersja?

Tytuł:
PostNapisane: 15.04.2010, 18:38 

Aha, dodam jeszcze, że z tych felg stargowałem 300zł.. tyle pewnie dam za paliwo (jakieś 160 km), na oponach ponoć co najmniej 5mm bieżnika.. w sumie dalej zastanawiam się, czy warto...

Tytuł:
PostNapisane: 15.04.2010, 20:40 

Autko jest ładne, do tego (wg opinii znanego fachowca) w całkiem dobrym stanie technicznym, no i za w miarę przystępne pieniądze - weź, a nie marudź! ;)
Wyposażenie to nie wszystko - w tym aucie liczy się przede wszystkim frajda z jazdy! :D
No, a że elektryki mniej to tym lepiej dla Ciebie - auto lżejsze, znaczy szybsze od konkurencji :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 15.04.2010, 21:23 

Drogo nie jest, jeśli faktycznie bezwypadek i dobry stan techniczny, to nie masz na co czekać.
Nowe opony to koszt rzędu 1800, więc jak już kupujesz nowy samochód to źle nie jest, a pewnie byłeś przygotowany na wyższą cenę.

Tytuł:
PostNapisane: 17.04.2010, 2:17 

Marudzę jedynie co do felg, do autka jestem przekonany w 100%, żadne inne w tych pieniądzach nie dało mi tyle radości z jazdy. Do tego miałem szczęście, że podczas jazdy próbnej była ładna pogoda i można było otworzyć dach... wrażenia niezapomniane:)

Teraz głowię się gdzie go parkować w centrum Krakowa, na chodniku bałbym się go zostawić. Co chwilę bandy chwiejących się na nogach grupek, którym różne pomysły mogą przyjść do głowy... Macie może jakieś doświadczenia w parkowaniu kabrioletu w centrum miasta? Bo szczególnie boję się o celowe potarganie dachu...

Tytuł:
PostNapisane: 17.04.2010, 2:38 

Nie mam z tym żadnych doświadczeń, bo auto jest w garażu, ale korzystając z wyobraźni wpadłem na pomysł, że może warto znaleźć jakąś kamerę skierowaną prosto na samochód? Znajdź jakieś monitowowane miejsce, jako straszak na pijaków nie zadziała, ale w razie czego... :cry:
Poza tym raczej nie ma patentu :roll: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 17.04.2010, 7:21 

Jest takie ubezpiczenie w Pzu i nazywa się mini-casco .Obejmuje ogólne uszkodzenia auta w tym dachu przez wadnali i jest dużo tańsze niż Ac. Ja za rok zapłaciłem 500 zł. zadzwoń do nich i zapytaj czy ubezpieczą starsze niż 10 lat.

Tytuł:
PostNapisane: 27.04.2010, 22:02 

Myślałem, że dzisiaj już dostanę kluczki do ręki.. No ale cóż, poprzedni (jeszcze obecny) właściciel przerysował tylne nadkole :P autko już jest u lakiernika, w sumie niepotrzebnie (parę rysek), gratis ma mi dach wymienić na nowy.. trochę zawiedziony jestem bo chciałem na długi weekend gdzieś wyjechać, a tu niestety....

Dziękuję wszystkim za pomoc, za tydzień będę miał parę zdjęć to wrzucę...

Tytuł:
PostNapisane: 27.04.2010, 22:40 

to jak auto jest w warsztacie to Ty lepiej sprawdź go jeszcze raz przed odbiorem czy ma te same części, żeby to nie była okazja dla sprzedającego.

pit napisał(a):
tak.
dodatkowo z ciekawostek możesz zrobić obserwację tego ile gości zwraca uwagę na Porsche jak idzie chodnikiem/jedzie autem samemu a ilu zwraca uwagę tych, którzy idą z dziewczyną/kobietą.

lepiej sprawdź ile kobiet się ogląda nawet jak idą z facetem :)

Tytuł:
PostNapisane: 28.04.2010, 15:21 
Klubowicz

tomib napisał(a):
Myślałem, że dzisiaj już dostanę kluczki do ręki.. No ale cóż, poprzedni (jeszcze obecny) właściciel przerysował tylne nadkole :P autko już jest u lakiernika, w sumie niepotrzebnie (parę rysek), gratis ma mi dach wymienić na nowy.. trochę zawiedziony jestem bo chciałem na długi weekend gdzieś wyjechać, a tu niestety....

Dziękuję wszystkim za pomoc, za tydzień będę miał parę zdjęć to wrzucę...

dziwne ... dales zaliczke? jedz obejrzec samochod ... byc moze mial wieksza krakse?

Tytuł:
PostNapisane: 2.05.2010, 22:32 

Zaliczkę dałem, autko zobaczyłem... Faktycznie, tylko lekko tylne nadkole było zarysowane... W tym momencie już jest polakierowane, czekam tylko na nowy dach w ramach gratisu :) przy okazji zamowilem polerke lakieru, bo po 12 latach już trochę bez połysku był...
Do tego felgi, o których wspominałem stargowałem do 2500 i gratis dostałem 2 opony (używane, ale stan OK) na tył. Więc wszystko idzie OK, pozostaje tylko doczekać się piątku, kiedy autko będzie gotowe....

Tytuł:
PostNapisane: 2.05.2010, 22:51 

A tak swoją drogą, ile warty jest nowy dach + wymiana? I jak często to robicie?

Tytuł:
PostNapisane: 4.05.2010, 0:35 

tomib napisał(a):
nowy dach + wymiana? I jak często to robicie?

Nie wiem po co zmieniać dach, skoro jest dobry? Ja zmieniłem w tym roku tylną szybę (koszt. 1800 zł) bo była już w kiepskiej kondycji ale cały dach? Chyba, że był uszkodzony.

Tytuł:
PostNapisane: 5.05.2010, 14:35 

Gdzieś mi się o uszy obiło, że dach powinno się co 5 lat wymieniać :) Trochę już był zmechacony ten dach, tylna szyba pogięta i nieprzeźroczysta. W sumie to takiej wymianie samochód powinien wyglądać dużo 'świeżej'.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]