Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20.05.2018, 16:12 

Nie planuje. Poza tym to nie jest finalny wygląd wersji po lifcie. Mi akurat po lifcie się mniej podoba niż przed, ale to kwestia gustu :)

PostNapisane: 20.05.2018, 16:18 

Ja również uważam, że światła aktualnego Macana, są jednymi z najładniejszych świateł tylnych ever.

Co nie zmienia faktu, że za jakiś czas, jak już trochę tych nowych bedzie na ulicach, wszystkie przedlifty będą po prostu wyglądały 'staro'.

Zwykła kolej rzeczy.

PostNapisane: 20.05.2018, 16:34 

Macan to nie jest auto popularne jak Passat. Zatem spokojnie nawet jak się pojawi trochę Macanow FL, to te „stare” wcale nie będą wyglądały dużo gorzej. To jak z Panamera 1 i Panamera FL (nie mówię o nowej Panamerze). Obie wyglądały Ok.

PostNapisane: 20.05.2018, 18:22 

ledakar napisał(a):
Dorzucę 4 grosze do dyskusji, bo sam miesiąc temu stałem przed tym samym wyborem. Myślałem czy demo, czy nowe, czy poczekać na model po fl. Okazało się, ze na demowke można dostać 13% - wiec nie wyciągniesz, a nowy model po fl będzie droższy brązowo o 5-6% (potwierdzone info z Porsche Polska).

Samochód nowy z roku poprzedniego można było kupić z max 15% rabatem.
Demo jest z roku poprzedniego plus ma nalatane 8 tys km.
20% rabat jest jak najbardziej adekwatny w tej sytuacji.

PostNapisane: 20.05.2018, 18:27 

Tylko pamiętaj jeszcze jeden szczegół. Cena Macana w 2017 roku wynosiła 226k, a obecnie 239k. Zatem jak doliczyć do tej ceny różnie 13k, to rabat wychodzi max 14-15% :)

PostNapisane: 21.05.2018, 15:00 

Nr klubowicza: 459
Tak czytam i trochę śmiać mi się chce. Piszecie o tych demo jak o autach służbowych, lekka przesada.

Ale powiem tak mam już 3 auto demo zakupione głównie ze względu na cenę, jedno skonfigurowane pod siebie ale wpierw jeździł nim dealer.

Wszystkie z tego samego salonu różne przebiegi od 6tyś do 11tyś.
Najstarsze auto ma już 7 lat. I nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów.

Jeżeli jest dobra cena a auto się podoba bierz.

Gwarancję też masz wiec nie ma za bardzo o czym dyskutować.

Pozdrawiam.

GT3 997,MK2

PostNapisane: 21.05.2018, 16:39 

Dziękuję wszystkim za opinię, muszę to przemyśleć na spokojnie będzie to kolejne porsche w rodzinie więc auto będzie wykupywane z leasingu i zostanie na lata.

Kusi lifting i więcej rzeczy w standardzie plus nowszy wygląd i opcje jak np. otwieranie klapy nogą (coś strasznego, że obecnie nie ma takiej opcji), ale szczerze mówiąc nie podoba mi się ten pasek na tyle jeśli tak ma to wyglądać.
O ile w nowych 911 i panamerze jest ok to tutaj wygląda to jak wszystkie inne auta, których nie rozróżniam a widuję na mieście.

PostNapisane: 21.05.2018, 18:54 

To będzie Twoje auto, są to Twoje pieniądze, więc rób tak jak Ci intuicja podpowiada. Każdy tutaj ma rację biorąc pod uwagę, że nie jest na Twoim miejscu ;).
Każdy z nas by tą sprawę załatwił po swojemu, ale to Ty będziesz cieszyć się tym autem, a my możemy Ci troszkę zazdrościć. Powodzenia w wyborze !

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]