Autor |
Wiadomość |
Bristol
|
Napisane: 23.04.2017, 0:04 |
|
|
Mi wymienili motor w aucie z marca 2014 Natomiast Turbo Taty ( 2013r ) wytrzymało nie całe 100kkm
Oba auta użytkowane/w pełni serwisowane od nowości.
|
|
Góra |
|
sebaseba
|
Napisane: 23.04.2017, 0:46 |
|
|
Mic182 napisał(a): Jeździłem 640i z 2014 roku. Po namowie Kolegów z tego forum kupiłem RS3, potem 911 i powiem Ci szczerze dopiero po zakupie Panamery GTS jestem zadowolony. Co do kosztów eksploatacji to 40 tysięcy to gruba przesada. Duży przegląd kosztuje w granicach 14 tysięcy zlotych więc nie jest to jakiś "kosmos". Na koniec jedna uwaga. Wszystkie samochody się psują, a jednak na forach czytasz Opinie osób które miały jakieś problemy. Ciężko znaleźć wpis "cześć mam panamere i jest super" Kupuj GTSa I się nie przejmuj. Ten z ogłoszenia jest w mega stanie, widzialem ten samochód. Powodzenia. Jezdziles 6er. Jak wrazenia ? Ja mysle o 640D. W sumie fajne auto. Mysle ze w eksplostacji duzoooo tansze niz Panamera. jak twoje wrazenia ? Panamera nie awaryjna skoro Ci silnik wymienily kurdeee. To tragedia !!! W BMW nie slyszalem zeby komus silnik musieli wymieniac - szczegolnie w 640 D. Powiem, ze juz wogole jestem zdezorientowany ! Marzy mi sie Panamera ale jak czytam o tych awarjach - typu wymiana silnika to troche mnie to przeraza !!!!!!!!! W ciagu najblizszych 1-2 miesiecy chce zmienic samochod. No i nadal nie wiem co kupic... Panamera GTS - no kurde super fajna sylwetka, silnik super - ale z rozsadku moze BMW 640D. Niskie koszty utrzymania, bardzo mała awaryjnosc. Faktycznie, moze nie robi takiego wrazenia jak Panamera - no ale w koncu samochod ma sluzyc do przemieszczania sie z punktu A do B.
|
|
Góra |
|
sebaseba
|
Napisane: 23.04.2017, 0:51 |
|
|
DK napisał(a): sebaseba napisał(a): ZAKUP PANAMERY 4S lub GTS- PIERWSZE PORCHE - CZY WARTO ? sebaseba napisał(a): Porche mnie przekonało spalaniem, podobo 4s gts - spalanie na poziomie 13-15 litrów średnio więc do przyjęcia. sebaseba napisał(a): Porche Panamera. Pierwszy błąd potraktowałem jako omyłkę lecz widzę konsekwentnie w postach piszesz o jakimś dziwnym aucie -Porche To forum jest o samochodach P O R S C H E Ojejku juz sie tak nie podniecaj WIELKI FANIE PORSCHEEEE !!!!. Czlowiek pisze tylko na klawaiturze - mysli o czyms innym niz zeby napewno dobrze napisac MARKE PORSSSSSSSSCHE !!! - zrobil 5 razy literowke no i co z tego !!! ???? Nie o to chodzi ZABRAKLO CI LITERKI SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS TO MASZ TU NA POZNIEJ W RAZIE WUUUU !!!! JUZ ? TWOJE EGO FANAAAA PORSSSSSSSSSSSSSHE ZOSTALO ZASPOKOJONE ? Mam nadzieje ze teraz dzien bedzie dla Ciebie lepszy !
|
|
Góra |
|
sebaseba
|
Napisane: 23.04.2017, 0:52 |
|
|
KoKoS napisał(a): A zapomniałem dodać - moja Panamera była bezawaryjna, jedynie przy 55k wymienili na gwarancji silnik bo brał olej. Nowy wogole nie bierze. Moja Panamera bez awaryjan ??? Jedynie Silnik mi wymienili - KURDEEEEE !!!! TO AZ SILNIIK PRZECIEZ !!!
|
|
Góra |
|
Mic182
|
Napisane: 23.04.2017, 5:27 |
|
|
Wiesz co koledzy powinni odpowiedzieć jakimi samochodami jeżdżą i z którego roku. Często większość tego typu awarii to choroby wieku "dziecięcego". Jeżeli chodzi o silniki to niestety w każdej marce znajdziesz bolączke: BMW 3.0 biturbo wciąga olej jak konik cukierki grupa VW z 2.0 TFSI również, użytkowałem przez jakis czas Touarega dolewałem litr na 1000 km. Jeżeli chodzi o wymianę silnika, to sądzę, że ze wzgledu na dość skomplikowaną konstrukcję i koszty robocizny w ASO poprostu najłatwiej wymienić na nowy. Nie przejmuj się tak strasznie. Kup samochód i się z niego ciesz. Ja jestem zadowolony bardzo. Podkreślam raz jeszcze, pytasz o problemy słyszysz o problemach. Zapytaj lepiej ile frajdy daje jazda Powodzenia i na spokojnie. Pozdrawiam, Michał
|
|
Góra |
|
Daro
|
Napisane: 23.04.2017, 12:03 |
|
Nr klubowicza: 263
|
sebaseba napisał(a): Ojejku juz sie tak nie podniecaj WIELKI FANIE PORSCHEEEE !!!!.
Czlowiek pisze tylko na klawaiturze - mysli o czyms innym niz zeby napewno dobrze napisac MARKE PORSSSSSSSSCHE !!! - zrobil 5 razy literowke no i co z tego !!! ????
Nie o to chodzi
ZABRAKLO CI LITERKI SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
TO MASZ TU NA POZNIEJ W RAZIE WUUUU !!!!
JUZ ? TWOJE EGO FANAAAA PORSSSSSSSSSSSSSHE ZOSTALO ZASPOKOJONE ?
Mam nadzieje ze teraz dzien bedzie dla Ciebie lepszy !
Lepiej kup BMW bardziej do ciebie pasuje .
|
sebaseba
|
Napisane: 23.04.2017, 13:02 |
|
|
Mic182 napisał(a): Wiesz co koledzy powinni odpowiedzieć jakimi samochodami jeżdżą i z którego roku. Często większość tego typu awarii to choroby wieku "dziecięcego". Jeżeli chodzi o silniki to niestety w każdej marce znajdziesz bolączke: BMW 3.0 biturbo wciąga olej jak konik cukierki grupa VW z 2.0 TFSI również, użytkowałem przez jakis czas Touarega dolewałem litr na 1000 km. Jeżeli chodzi o wymianę silnika, to sądzę, że ze wzgledu na dość skomplikowaną konstrukcję i koszty robocizny w ASO poprostu najłatwiej wymienić na nowy. Nie przejmuj się tak strasznie. Kup samochód i się z niego ciesz. Ja jestem zadowolony bardzo. Podkreślam raz jeszcze, pytasz o problemy słyszysz o problemach. Zapytaj lepiej ile frajdy daje jazda Powodzenia i na spokojnie. Pozdrawiam, Michał No w sumie masz racje. A jeszcze mysle czy kupic 4s czy gts. No wiadomo gts lepszy dzwiek i wiecej mocy. Ale moze 3.0 mniej awaryjne ?
|
|
Góra |
|
Mic182
|
Napisane: 23.04.2017, 13:14 |
|
|
GTS jak usłyszałam dźwięk silnika to nie myślałem o niczym innym Pozdrawiam, Michał
|
|
Góra |
|
Kubuś7201
|
Napisane: 23.04.2017, 13:36 |
|
|
DK napisał(a): sebaseba napisał(a): Ojejku juz sie tak nie podniecaj WIELKI FANIE PORSCHEEEE !!!!.
Czlowiek pisze tylko na klawaiturze - mysli o czyms innym niz zeby napewno dobrze napisac MARKE PORSSSSSSSSCHE !!! - zrobil 5 razy literowke no i co z tego !!! ????
Nie o to chodzi
Lepiej kup BMW bardziej do ciebie pasuje . Dla mnie jakość wypowiedzi odzwierciedla charakter wypowiadających się, porównanie 640d z Panamerą GTS, trochę bez sensu, masz rację BMW będzie odpowiednim wyborem, tylko o casual trzeba zadbać do Beeemy odpowiedni Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
Góra |
|
sebaseba
|
Napisane: 23.04.2017, 18:46 |
|
|
Kubuś7201 napisał(a): DK napisał(a): sebaseba napisał(a): Ojejku juz sie tak nie podniecaj WIELKI FANIE PORSCHEEEE !!!!.
Nie o to chodzi
Lepiej kup BMW bardziej do ciebie pasuje . Dla mnie jakość wypowiedzi odzwierciedla charakter wypowiadających się, porównanie 640d z Panamerą GTS, trochę bez sensu, masz rację BMW będzie odpowiednim wyborem, tylko o casual trzeba zadbać do Beeemy odpowiedni Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka A do Porsche jaki casual trzeba zastosowac, zeby bylo dobrze ? Heh co to za roznica... Dlaczego Bmw 640D vs porsche GTS - bez sensu bo diesel vs benzyna ? Mogla by byc Panamera w dieslu - ale nie ma PDK i nie ma 4x4 dlatego odpada wersja diesel. Mogla by byc tez 4S. Dlatego was pytam co lepiej kupic 4s czy gts. ? Wiadomo GTS wieksza moc, lepsze brzmienie. Ale 4s 420 koni tez powinno wystarczyc. No i moze 4s mniej pali ? i moze jest mniej awaryjny ?
|
|
Góra |
|
Bristol
|
Napisane: 23.04.2017, 18:49 |
|
|
sebaseba napisał(a): NIE MÓWIĘ O PALIWIE.
|
|
Góra |
|
PPT
|
Napisane: 25.04.2017, 0:52 |
|
|
Witam.
To ja będę pierwszy który napisze że moja Panamera jest zajefajna!!!! Ma 260.000 km , silnik Turbo , 503 PS na hamowni jej wyszło , olej dolewam 100 ml na 1000km jak jej docisne. Polecam !!!!
Pozdrawiam, Cezar.
|
|
Góra |
|
PPT
|
Napisane: 25.04.2017, 0:53 |
|
|
Aaaaaaa... zapomniałem, spalanie 16 w mieście.
Pozdrawiam .
|
|
Góra |
|
Mic182
|
Napisane: 25.04.2017, 14:50 |
|
|
Przepraszam ale jesteś drugi Pozdrawiam, Michał
|
|
Góra |
|
mgrab
|
Napisane: 25.04.2017, 18:04 |
|
|
"Panamera GTS - no kurde super fajna sylwetka, silnik super - ale z rozsadku moze BMW 640D"
Zastanawia mnie dlaczego ciagle wracasz do tematu tego BMW skoro czytajac twoje posty widac ze nie specjalnie sie tobie podoba. To forum Porsche i nie spodziewaj sie jakiegos zdecydowanego glosu anty Porsche. Samochod (wg mnie) przy wydawaniu takiej kwoty musi sprawiac Tobie frajde, a nie byc mniejszym zlem... Podoba ci sie Panamera, szczegolnie GTS-zrob pelen przeglad przedzakupowy, wykup Porsche Approved i ciesz sie jazda. Podsylasz link do ogloszenia, ktore okazuje sie ktos z forum/klubu zna i potwierdza stan auta-to przyjac to tylko za dobra monete.
|
|
Góra |
|
PPT
|
Napisane: 25.04.2017, 23:58 |
|
|
W kwestii frajdy z posiadania Panamy to wyglada to tak , jedzie ulica BMW nic sie nie dzieje - nuda jak w polskim filmie ( jak wiesz co mam na myśli) , gdy tylko pojawia sie Panama wszyscy patrzą mało im głowa nie odpadnie. Frajda jest wielka , panowanie na autostradzie pełne, każdy nimal manewr jest bezpieczny. Co tam wymieniane silniki , to nie ma znaczenia. Wybierz dobrze wyposażoną a ona ci da dużo zadowolenia. Pozdraiwam
|
|
Góra |
|
sebaseba
|
Napisane: 5.05.2017, 9:35 |
|
|
PPT napisał(a): W kwestii frajdy z posiadania Panamy to wyglada to tak , jedzie ulica BMW nic sie nie dzieje - nuda jak w polskim filmie ( jak wiesz co mam na myśli) , gdy tylko pojawia sie Panama wszyscy patrzą mało im głowa nie odpadnie. Frajda jest wielka , panowanie na autostradzie pełne, każdy nimal manewr jest bezpieczny. Co tam wymieniane silniki , to nie ma znaczenia. Wybierz dobrze wyposażoną a ona ci da dużo zadowolenia. Pozdraiwam Okey na 101 % Panamera !!! Ale raczej z silnikime diesla. Niestety tak z rozsądku. Szkoda, że diesel nie jest 4x4 - no ale trudno. Coś za coś. Na jakie wyposażenie zwrócić szczególna uwagę ? Co według was jest niezbędne ?
|
|
Góra |
|
hubi_pl
|
Napisane: 5.05.2017, 9:54 |
|
|
sebaseba napisał(a): PPT napisał(a): W kwestii frajdy z posiadania Panamy to wyglada to tak , jedzie ulica BMW nic sie nie dzieje - nuda jak w polskim filmie ( jak wiesz co mam na myśli) , gdy tylko pojawia sie Panama wszyscy patrzą mało im głowa nie odpadnie. Frajda jest wielka , panowanie na autostradzie pełne, każdy nimal manewr jest bezpieczny. Co tam wymieniane silniki , to nie ma znaczenia. Wybierz dobrze wyposażoną a ona ci da dużo zadowolenia. Pozdraiwam Okey na 101 % Panamera !!! Ale raczej z silnikime diesla. Niestety tak z rozsądku. Szkoda, że diesel nie jest 4x4 - no ale trudno. Coś za coś. Na jakie wyposażenie zwrócić szczególna uwagę ? Co według was jest niezbędne ? Też myślałem nad Dieselem, ale kupiłem 4S, po kilku miesiącach jeździłem 2 dni Dieselem i utwierdziło mnie to w przekonaniu że dobrze wybrałem. Niestety brak 4x4 bardzo doskwierał. Co do wyposażenia - jest tak długa lista opcji, że każdy pod siebie musi dobrać. Mi osobiście nie podobają się Panamy bez pakietów skórzanych, gumowa deska i boczki jakoś nie pasują w tym aucie. Na + drewniana, podgrzewana kierownica, zawieszenie ze wszystkimi systemami - nie wiem jak D teraz, ale jak ja szukałem prawie 2 lata temu, to raczej biedniejsze były niż 4Ski.
|
|
Góra |
|
mani3ck
|
Napisane: 5.05.2017, 10:42 |
|
|
W jakich przypadkach najbardziej brakowało 4x4 ? Warunki zimowe czy nawet w czasie deszczu itd. ?
Spalanie 4S nawet nie przeraża, ale te silniki 4.8 w Panamerach i Cayennach to tykające bomby, z tego co widzę to nie ma reguły przy jakich przebiegach padają, ale jest to częsta usterka, a sposób i koszt naprawy nie jest jednoznaczny. W dieslu jest na tyle popularna jednostka że nawet w przypadku wymiany silnika nie jest to jakaś tragedia.
Wiem że jest Approved, ale samochody te będą coraz starsze i z większymi przebiegami, w końcu gwarancja przestanie być dostępna.
|
|
Góra |
|
sebaseba
|
Napisane: 5.05.2017, 10:46 |
|
|
hubi_pl napisał(a): sebaseba napisał(a): PPT napisał(a): W kwestii frajdy z posiadania Panamy to wyglada to tak , jedzie ulica BMW nic sie nie dzieje - nuda jak w polskim filmie ( jak wiesz co mam na myśli) , gdy tylko pojawia sie Panama wszyscy patrzą mało im głowa nie odpadnie. Frajda jest wielka , panowanie na autostradzie pełne, każdy nimal manewr jest bezpieczny. Co tam wymieniane silniki , to nie ma znaczenia. Wybierz dobrze wyposażoną a ona ci da dużo zadowolenia. Pozdraiwam Okey na 101 % Panamera !!! Ale raczej z silnikime diesla. Niestety tak z rozsądku. Szkoda, że diesel nie jest 4x4 - no ale trudno. Coś za coś. Na jakie wyposażenie zwrócić szczególna uwagę ? Co według was jest niezbędne ? Też myślałem nad Dieselem, ale kupiłem 4S, po kilku miesiącach jeździłem 2 dni Dieselem i utwierdziło mnie to w przekonaniu że dobrze wybrałem. Niestety brak 4x4 bardzo doskwierał. Co do wyposażenia - jest tak długa lista opcji, że każdy pod siebie musi dobrać. Mi osobiście nie podobają się Panamy bez pakietów skórzanych, gumowa deska i boczki jakoś nie pasują w tym aucie. Na + drewniana, podgrzewana kierownica, zawieszenie ze wszystkimi systemami - nie wiem jak D teraz, ale jak ja szukałem prawie 2 lata temu, to raczej biedniejsze były niż 4Ski. Masz 4S z silnikiem 3.0 czy 4.8 ? Jak spalanie ?
|
|
Góra |
|
|