Autor |
Wiadomość |
Bristol
|
Napisane: 5.05.2017, 11:00 |
|
|
Nie ma Panamery 4S z silnikiem 3.0
Spalanie 15l.
|
|
Góra |
|
mani3ck
|
Napisane: 5.05.2017, 11:09 |
|
|
Po lifcie jest 4S 3.0 biturbo.
|
|
Góra |
|
hubi_pl
|
Napisane: 5.05.2017, 13:03 |
|
|
mani3ck napisał(a): W jakich przypadkach najbardziej brakowało 4x4 ? Warunki zimowe czy nawet w czasie deszczu itd. ?
Spalanie 4S nawet nie przeraża, ale te silniki 4.8 w Panamerach i Cayennach to tykające bomby, z tego co widzę to nie ma reguły przy jakich przebiegach padają, ale jest to częsta usterka, a sposób i koszt naprawy nie jest jednoznaczny. W dieslu jest na tyle popularna jednostka że nawet w przypadku wymiany silnika nie jest to jakaś tragedia.
Wiem że jest Approved, ale samochody te będą coraz starsze i z większymi przebiegami, w końcu gwarancja przestanie być dostępna. Pomyśl ile jeździ aut a o ilu przypadkach awarii silnika słyszałeś. Pamiętaj też że Porsche to nie jest marka "forumowa", mało który właściciel Panamery jest na forum, więc moim zdaniem informacje o awariach nie są miarodajne. Jeździłem jak był śnieg - zapomnij o normalnym ruszeniu, oraz bez śniegu na mokrym. Na zakręcie (bez deszczu) mi tyłek wyniosło - na tym samym i przy tej samej prędkości co jeździłem 4Ską bez żadnego problemu. To jest to czego ja doświadczyłem. sebaseba napisał(a): hubi_pl napisał(a): sebaseba napisał(a): PPT napisał(a): W kwestii frajdy z posiadania Panamy to wyglada to tak , jedzie ulica BMW nic sie nie dzieje - nuda jak w polskim filmie ( jak wiesz co mam na myśli) , gdy tylko pojawia sie Panama wszyscy patrzą mało im głowa nie odpadnie. Frajda jest wielka , panowanie na autostradzie pełne, każdy nimal manewr jest bezpieczny. Co tam wymieniane silniki , to nie ma znaczenia. Wybierz dobrze wyposażoną a ona ci da dużo zadowolenia. Pozdraiwam Okey na 101 % Panamera !!! Ale raczej z silnikime diesla. Niestety tak z rozsądku. Szkoda, że diesel nie jest 4x4 - no ale trudno. Coś za coś. Na jakie wyposażenie zwrócić szczególna uwagę ? Co według was jest niezbędne ? Też myślałem nad Dieselem, ale kupiłem 4S, po kilku miesiącach jeździłem 2 dni Dieselem i utwierdziło mnie to w przekonaniu że dobrze wybrałem. Niestety brak 4x4 bardzo doskwierał. Co do wyposażenia - jest tak długa lista opcji, że każdy pod siebie musi dobrać. Mi osobiście nie podobają się Panamy bez pakietów skórzanych, gumowa deska i boczki jakoś nie pasują w tym aucie. Na + drewniana, podgrzewana kierownica, zawieszenie ze wszystkimi systemami - nie wiem jak D teraz, ale jak ja szukałem prawie 2 lata temu, to raczej biedniejsze były niż 4Ski. Masz 4S z silnikiem 3.0 czy 4.8 ? Jak spalanie ? Mam 4S 4.8 V8. Spalanie jak na taki silnik jest bardzo małe, jeżdżę raczej spokojnie i płynnie. Na trasie poniżej 10 to norma - 120/130 km/h.Mój rekord to Wawa-KRK 8.7 l/100km
|
|
Góra |
|
mani3ck
|
Napisane: 5.05.2017, 14:07 |
|
|
hubi_pl napisał(a): Pomyśl ile jeździ aut a o ilu przypadkach awarii silnika słyszałeś. Pamiętaj też że Porsche to nie jest marka "forumowa", mało który właściciel Panamery jest na forum, więc moim zdaniem informacje o awariach nie są miarodajne. Zdaje sobie sprawę z tego że na forach najczęściej pisze się o problemach, chcąc sobie obrzydzić zakup wystarczy wejść na forum dowolnej marki i poczytać dział techniczny Jednak dużo tych przypadków na polskich i zagranicznych forach, a pewnie większość użytkowników (Panamer) nie pisze na forach tylko wymienia silniki na gwarancji lub nie. Nie odradzam nikomu tutaj tego samochodu, ponieważ również mi się podoba, natomiast, trochę nie fajnie jechać gdzieś dalej w trasę i zastanawiać się nad awaryjnością silnika. Kupując kiedyś Panamere chyba szukałbym z padniętym silnikiem i gruntownie wyremontował o ile jest to możliwe.
|
|
Góra |
|
Eclipser
|
Napisane: 5.05.2017, 14:56 |
|
|
To z tego co piszecie to dosyć smutny obraz panamery się rysuje Trochę szkoda, bo auto naprawdę fajnie wygląda, szczególnie w wersji gts.
|
|
Góra |
|
hubi_pl
|
Napisane: 5.05.2017, 15:42 |
|
|
mani3ck napisał(a): ...Jednak dużo tych przypadków na polskich i zagranicznych forach, a pewnie większość użytkowników (Panamer) nie pisze na forach tylko wymienia silniki na gwarancji lub nie. Będąc aktywny na wielu forach moto, niektóre w moderacji, widzę przepaść w stosunku tego forum do innych. Tutaj nie ma dużo osób, ponieważ te auta w większości należą do osób które po prostu nie znają for, albo mają to w poważaniu to nie a3 czy golf Myślę, że większość jeździ, serwisuje i nie myśli o awariach.
|
|
Góra |
|
BT
|
Napisane: 5.05.2017, 16:08 |
|
Klubowicz |
|
Nr klubowicza: 258
|
hubi_pl napisał(a): mani3ck napisał(a): ...Jednak dużo tych przypadków na polskich i zagranicznych forach, a pewnie większość użytkowników (Panamer) nie pisze na forach tylko wymienia silniki na gwarancji lub nie. Będąc aktywny na wielu forach moto, niektóre w moderacji, widzę przepaść w stosunku tego forum do innych. Tutaj nie ma dużo osób, ponieważ te auta w większości należą do osób które po prostu nie znają for, albo mają to w poważaniu to nie a3 czy golf Myślę, że większość jeździ, serwisuje i nie myśli o awariach. +1
|
Góra |
|
lotoss
|
Napisane: 5.05.2017, 16:12 |
|
|
Jak wyżej. Gts przebieg 160 tys.i śmiga jak głupi
|
|
Góra |
|
QbaqBA
|
Napisane: 5.05.2017, 18:35 |
|
|
Nie demonizowałbym diesla przez RWD. Bez przesady, tam jest 250 KM a nie 500
|
|
Góra |
|
sebaseba
|
Napisane: 5.05.2017, 18:50 |
|
|
Bristol napisał(a): Nie ma Panamery 4S z silnikiem 3.0
Spalanie 15l. Ha ha jak to nie ? Oczywiscie ze jest !!!!!!! PORSCHE PANAMERA 4 S PO LIFCIE JEST TYLKO 3.0 !!!!!
|
|
Góra |
|
sebaseba
|
Napisane: 5.05.2017, 18:52 |
|
|
QbaqBA napisał(a): Nie demonizowałbym diesla przez RWD. Bez przesady, tam jest 250 KM a nie 500 Są wersje 300 ps
|
|
Góra |
|
sebaseba
|
Napisane: 5.05.2017, 18:58 |
|
|
Jezdzil ktos PANAMERA - z silnikiem 3,6 ???
Daje rade czy szkoda sobie glowy zawracac ?
|
|
Góra |
|
hubi_pl
|
Napisane: 5.05.2017, 19:20 |
|
|
QbaqBA napisał(a): Nie demonizowałbym diesla przez RWD. Bez przesady, tam jest 250 KM a nie 500 Ja tylko napisalem moje doswiadczenia z D Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
Góra |
|
Bristol
|
Napisane: 5.05.2017, 19:56 |
|
|
Masz dziwne podejście do kupna auta. Nie lepiej przejechać się wersjami silnikowymi które Cię interesują i samemu sprawdzić co Ci bardziej "leży" ?? Ja zanim kupiłem swoją Panamę tak zrobiłem a nie czekałem aż odpisze mi na forum ktoś kto może mieć zupełnie inne odczucia/wymagania co do jazdy. W pierwszym swoim poście napisałeś wielkimi literami " NIE MÓWIĘ O PALIWIE " a teraz pytasz o spalanie. Jak boisz się kosztów utrzymania czy spalania to Porche nie jest dla Ciebie. Wybacz ale taka jest prawda.
|
|
Góra |
|
///MM
|
Napisane: 5.12.2018, 10:09 |
|
|
Witam, Ciesze sie ze ktos tez ma takie rozterki jak ja czyli 640d GC vs Panna GTS. 640d gran coupe vg mnie przepiekny woz ze swietnym silnikiem i bez kompleksow na dlugie trasy. Fotele Komforty w BMW wg mnie beda wygodniejsze. Auto przy zakupie bedzie nowsze ale pozbawione gwarancji jak to w przypadku Panny. Koszty utrzymania Prosiaka znacznie wyzsze. W Pannie denerwujace bedzie gdzie tu schowac 1.5litra mineralnej, 2 telefony... To w sumie tyle z racjonalncy powodow bo serce jednak wola za Panna. Mysle ze 640d to rozsadniejszy i praktyczniejszy woz, w wykonaniu Individual srodek bardzo mi sie podoba, jednak ten moment gdy odpala sie GTS-a... mozna by to robic na okraglo i w zasadzie martywic sie kiedy rozrusznik padnie... Panne po jakims czasie chyba tez latwiej bedzie sprzedac pod warunkiem ze bedzie sie dbalo i wciaz bedzie approved. Wiem ze jesli zakupie Panne to nie bede zalowal i bede mega happy, a jak kupie BMW to bede super zadowolony ale za kazdym razem jak zobacze GTS-a to pomysle ze musze go kiedys miec... i badz tu madry Pozdrawiam Michal
|
|
Góra |
|
|