Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21.09.2019, 14:45 

Cześć, od 5 lat posiadam Subaru Imprezę WRX GD jako drugie auto, tylko i wyłącznie do jazdy w mieście, plus sporadyczne wypady na tor. Samochód daje super frajdę z jazdy, ale zamarzyła mi się fajniejsza zabawka :)

Ponieważ mam 2 synów (pół roku i 3 lata), którzy bardzo lubią jeździć samochodem, do tej pory rozglądałem się za sedanami. W tej kategorii nie znalazłem nic co by mnie zainteresowało, i wtedy natrafiłem na opinię, iż 911, które zawsze mi się podobało, nadaje się jako samochód, którym można zabrać rodzinę na niedługą wycieczkę. Czy ktoś może się podzielić swoimi doświadczeniami w tym temacie?

Mój plan to sprzedaż Subaru i zakup 911 w okolicach 200tys. zł. Szukam auta, które dostarczy dużej dawki emocji i stąd pojawił się pomysł zakupu 997 turbo. Dziś oglądałem ten egzemplarz z Royal Cars w Wilanowie:

http://royalcars.com.pl/pojazd/porsche- ... 997-2007r/

Czy ktoś go może oglądał/kojarzy?

PostNapisane: 21.09.2019, 16:22 

Tez mam 2jke dzieci w wieku 2 i 4 lata. Niestety jeśli chodzi o miejsce z tylu jest ciężko z dziećmi poniżej 2-3 roku życia ze względu na konstrukcje fotelika. Dziecku w takim foteliku nogi nie zginają się w kolanach i nie idą w dol, tylko ustawiają się bardziej w kierunku przedniego fotela przez co ciężko posadzić kogoś z przodu mając malucha z tylu w foteliku. Paradoksalnie starsze dziecko nie potrzebuje aż tyle miejsca na nogi i wtedy rzeczywiście nie ma problemu ze zmieszczeniem się w 4 osoby do tego auta.
Warto tez pamiętać ze w 911 nie damy rady ustawić fotelika w pozycji półleżącej wiec jeśli dziecko lubi spać w aucie to niestety głowa lata na wszystkie strony podczas podróży.
Ja głównie używam tylnych siedzisk żeby odebrać dzieci z przedszkola, podrzucić ich z zona do teściów, jeśli mam gdzieś dalej niż 30-40minut to raczej odpuszczam, co nie zmienia faktu ze dzieciaki uwielbiają jeździć turbo :)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]