Autor |
Wiadomość |
GrzesiekD
|
Napisane: 25.08.2016, 19:45 |
|
|
freeq napisał(a): GrzesiekD napisał(a): (...) 2. Czy jest sens dokładać siatkę do wlotów powietrza w zderzaku? Jak już pisałem wcześniej myślałem o czymś takim żeby kamienie i duże liście nie wpadały (drobnicy i tak nie zatrzyma)? Jak uważacie? Czy nie bedzie to trochę wyglądało jak wiejski tunning? (planuję kupić siatkę z ABS w kolorze czarnym) Hej. Moim zdaniem jest sens. Stan zdrowia chlodnic i spokojna glowa chyba wazniejsze niz to ze auto nieco odbiega od serii. Zwykla kosmetyka. Poza tym na czarnych wlotach, czarna siatka nie bedzie zbyt widoczna. Planuje to samo u siebie. Powodzonka, I Wrzuc zdjecia jak Ci sie uda! Na razie sam zderzak - później wrzucę całe auto, jak je już poskładam. Niestety oczka są spore więc... tylko co większe przedmioty zatrzymają. Dzięki temu że to ABS - łatwo dało się przykręcić - nie musiałem używać kleju.
|
|
Góra |
|
tsubasa
|
Napisane: 25.08.2016, 23:08 |
|
|
O jak Ci sie to podoba? W sumie pomyslalem jeszcze o jednym.. Jesli cos jednak wleci to jak stamtad wyleci? Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
Góra |
|
GrzesiekD
|
Napisane: 26.08.2016, 6:43 |
|
|
tsubasa napisał(a): O jak Ci sie to podoba? No cóż, nie wygląda to źle - wg mnie. Nie jest też jakieś piękne - ale nie miało takie być, tylko miało być praktyczne. Zresztą zobaczę jak będzie wyglądać w całości po złożeniu auta. Zobaczę po roku użytkowania - jak to będzie wewnątrz wyglądać. Jeśli syf zbierający się wewnątrz będzie taki sam jak był teraz... to zdejmę to zdjąć będzie łatwiej
|
|
Góra |
|
chris
|
Napisane: 26.08.2016, 16:56 |
|
Nr klubowicza: 288
|
Do GTS znalazłem gotowce u brytoli -zakrywa wszystkie otwory a do montażu nie potrzeba zdejmować zderzaka /mam nadzieję ,że mi gwarancji nie zabiorą
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Góra |
|
yoshi
|
Napisane: 27.08.2016, 16:41 |
|
|
Kemot 266 - U mnie poprzedni właściciel olał i musiałem kupić nowe chłodnice wody i klimatyzacji ... Jednak zalecałbym czyszczenie
|
|
Góra |
|
GrzesiekD
|
Napisane: 27.08.2016, 19:32 |
|
|
yoshi napisał(a): Kemot 266 - U mnie poprzedni właściciel olał i musiałem kupić nowe chłodnice wody i klimatyzacji ... Jednak zalecałbym czyszczenie Ale jak wydłubać całą masę drobnych kamyków - na prawdę próbowałem ale widząc że wyginam lamelki - bo nie da się inaczej dałem spokój. Wyczyściłem z całego zalegającego syfu - to jest liści, piachu, piór itp rzeczy.
|
|
Góra |
|
b0g0b0jny
|
Napisane: 27.08.2016, 20:20 |
|
|
Czyszczenie czyszczeniem ale moim zdaniem nie ma co przesadzać. Nadgorliwosc gorsza od faszyzmu.
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 27.08.2016, 23:18 |
|
Członek Honorowy |
|
Nr klubowicza: 029
|
Najważniejszy jest rozsądek. Przy czyszczeniu chłodnic też. Kratka na wlotach ? Tak. Uchroni przed liśćmi, torebką foliową, t.p. Przecież rozmawiamy o kurzu, kamykach (drobnych), piachu, które zalegają MIĘDZY chłodnicami klimy, a wody (sorry, cieczy chłodzącej !). Przed tym NIC nie uchroni i taka kosmetyka jest potrzebna co jakiś czas i już. Ja robiąc to u siebie zdecydowałem o wymianie chłodnic klimy ( 2 x 380,-), a chłodnice wody przemyłem wodą pod niewielkim ciśnieniem z użyciem kuchennej szczotki. Kamyków w chłodnicach wody (chłodziwa) nie zauważyłem w ilości wymagającej interwencji. Może się aż tak drobiazgowo nie doszukiwałem. Zwracałem uwagę na wskazania temperatury i działanie włączników wentylatorów ( po jednym z każdej strony) ponieważ te,zle działające mogą wyrządzić te same szkody co zabrudzone chłodnice.
Góra |
|
kemot266
|
Napisane: 28.08.2016, 0:36 |
|
|
Olać- kamyczki. Przy wydlubywaniu więcej szkody jak pożytku. Z drugiej strony cena chłodnic tez nie jest porażająca na tyle ,żeby przy nich do przesady rzeźbić. Ja przy myciu pojazdu czyszcze chłodnice karcherem - brud ,liście itp.wylatuje pod ciśnieniem ,a co 2 lata w Aso czyszczą przestrzeń między chłodnicami zgodnie z zaleceniem producenta . I tyle w moim przypadku.
|
|
Góra |
|
GrzesiekD
|
Napisane: 28.08.2016, 9:49 |
|
|
Dziękuję wszystkim. W takim razie zostawiam kamyczki - piach i brud wyczyściłem szczotką i wodą pod ciśnieniem pistoletu ogrodowego - specjalnie nie karchera żeby nie zniszczyć chłodnicy. Kamyki zostały. Jak zauważę problemy z temperaturą - to chyba faktycznie zastosuję metodę PDMOBIL i wymienię chłodnice... Mam nadzieje że stanie się to jak najpóźniej
|
|
Góra |
|
szpaku
|
Napisane: 30.08.2016, 11:35 |
|
|
oj czyscilbym to z przyjemnoscia. jeszcze czekam na auto, ale chlodnice mam juz poczyszczone. mozna je doprowadzic do stanu niemal fabrycznego przy uzyciu pewnej chemii, ktora jak na razie znalazlem tylko na gieldzie. taki cienki brud nalot na aluminium pewnie tez o jakies 5% obniża sprawnosc chlodnic, wiecchyba tylko dla maniakow
|
|
Góra |
|
|