Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Zegary 997
PostNapisane: 22.07.2020, 23:55 

Cześć,
czy w 997 występują dwa rodzaje tarcz? W samochodzie który kupuje cyfry są jakby z przesunięciem względem tła. Myślałem że to naklejka ale znalazłem ofertę 997 z Japonii gdzie zegary są identyczne. W większości samochodów widziałem zwykłe tarcze, po prostu czarne cyfry na białym tle. Z czego to wynika? Produkowane były dwa rodzaje cyferblatów?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł: Re: Zegary 997
PostNapisane: 23.07.2020, 10:32 

Ja miałem w 997tt z US tarcze milowe z napisami. Co więcej na tarczy srebrnej była naklejona biała folia (rozwiązanie fabryczne), bo auto miało opcję "zegary w kolorze białym" pewnie za sowitą dopłatą.
Kupiłem na eBay'u ori europejskie tarcze (z km'h i ikonami) i kolega mi je przełożył. Wyszło świetnie, zarówno estetycznie jak i użytkowo.

Bardzo ważna podpowiedź: przed jakąkolwiek operacją przekładania tarcz trzeba zrobić zdjęcie ustawienia wskazówek na nagrzanym silniku na biegu jałowym, tak by przy ponownym ich montażu nie fałszowały odczytów.

PostNapisane: 23.07.2020, 10:35 

A patrząc na twoje zdjęcia mam właśnie wrażenie, że tam jest fabryczna naklejka zmieniająca tło ze srebrnego na białe. Być może nieprecyzyjnie naklejona.

PostNapisane: 25.07.2020, 11:54 

Obrazek

PostNapisane: 14.09.2020, 22:36 

pawelmontana napisał(a):
Ja miałem w 997tt z US tarcze milowe z napisami. Co więcej na tarczy srebrnej była naklejona biała folia (rozwiązanie fabryczne), bo auto miało opcję "zegary w kolorze białym" pewnie za sowitą dopłatą.
Kupiłem na eBay'u ori europejskie tarcze (z km'h i ikonami) i kolega mi je przełożył. Wyszło świetnie, zarówno estetycznie jak i użytkowo.

Bardzo ważna podpowiedź: przed jakąkolwiek operacją przekładania tarcz trzeba zrobić zdjęcie ustawienia wskazówek na nagrzanym silniku na biegu jałowym, tak by przy ponownym ich montażu nie fałszowały odczytów.

No właśnie kupiłem 997.1 z US gdzie ktoś zmienił tarcze ale widać nie skorzystał z podpowiedzi:)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]