Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28.08.2023, 10:31 

Kilka groszy ze swojej strony.Moim zdaniem powinno być miejsce dla wszystkich chętnych albo klub zamknięty.Gdyby wszyscy chętni byli w klubie to i tak na tą impreze ktoś się nie załapie a to przecież zwykły zjazd samochodów.Można to zorganizować bardziej otwarcie.Nie każdy musi mieć zagwarantowany hotel itp.Dajcie ludziom trochę więcej swobody.To świadome osoby.

PostNapisane: 28.08.2023, 11:48 

moim zdaniem można to rozwiązać w inny sposób:
Najpierw wszelkie zapisy zaczynają się wewnętrznie w klubie.
Jeśli zostaną wolne miejsca, to wtedy pojawia się info publiczne z informacją o liczbie wolnych miejsc i sposobie zapisu.
Jeśli nie ma wolnych miejsc, to klub publikuje info o imprezie po samej imprezie lub w trakcie, jeśli chce, aby inni widzieli dlaczego warto zostać klubowiczem.
W tej chwili nie po raz pierwszy impreza ogłaszana publicznie bardzo szybko się zapełnia klubowiczami i inni zostają rozczarowani.
Jeśli klub chce przyciągnąć nowych członków, to na takie imprezy, gdzie nie zabraknie miejsc, organizowane z premedytacją o większym zasięgu.

PostNapisane: 28.08.2023, 12:34 

O to że zabrakło miejsc nie mam pretensji do Andrzeja… ale teraz już wiem że potencjalnych nowych członków klubu „zarząd” ma w dupie i po raz któryś udowadnia że to kółko wzajemnej adoracji…

PostNapisane: 28.08.2023, 12:46 

to nie do końca tak, że ma w d... po prostu kwestia lepszej organizacji i komunikacji. jak z góry wiadomo, że imprezę zapełnią klubowicze, to lepiej nie ogłaszać na zewnątrz, zbierać zapisy, aby potem rozczarowywać i wkurzać (pisząc np ze pierwszenstwo mają klubowicze, którzy czasami zgłosili się w ostatniej chwili).

no albo trzymać się prostej reguły przy otwartej imprezie - rzeczywiście decyduje kolejność zgłoszeń, a nie potem wybieramy swoich (którzy czasami zgłaszają się w ostatniej chwili) - to chyba boli najbardziej...

PostNapisane: 28.08.2023, 12:49 

Nr klubowicza: 752
sprawa jest prosta: wystarczy się zapisać do klubu. Przecież od kilku lat nawet dla klubowiczów z 996 często brakowało miejsc.

PostNapisane: 28.08.2023, 12:55 

Tomek, i tak i nie. Jeśli klub chce przyciągnąć nowych, to w jakiś sposób powinien pokazywać co robi i dopuścić osoby z zewnątrz do udziału.
Ja się zapisałem do klubu, jak miałem możliwość wzięcia udziału w jednej z imprez i stwierdziłem, że mi się to podoba (wcześniej miałem trochę wątpliwości).
Jak widać, imprezy zapełniają się coraz szybciej, więc Zarząd powinien się zastanowić nad dalszą strategią organizacji eventów.
Może raz w roku event otwarty z min 60% liczbą miejsc dla potencjalnych nowych ??? A reszta tylko dla klubowiczów (no, chyba, że zostaną miejsca, ale to jest ogłaszane później, a nie trzymamy ludzi w niepewności czy pojadą do ostatniej chwili).

PostNapisane: 28.08.2023, 12:57 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 468
Ktoś dobrze napisał, że imprezy klubowe powinny być w sekcji dostępnej dla klubowiczów.
Myślę, że może warto przetestować takie rozwiązanie w przyszłości:
1. Informacja o wydarzeniu na Forum, ale zapisy (wstępna lista) w części klubowej.
2. Zapisy w CMS (tutaj i tak tylko klubowicze mają dostęp - chyba), a w przypadku wolnych miejsc informacja ponownie na publicznym forum.

W przypadku imprez typu classic moim zdaniem utrzymanie na długo i nie zmienianie zasady, iż decyduje rocznik samochodu jest bardzo dobrym i wystarczającym kryterium. Pozwoli to odpowiednio zaplanować swój garaż w przód - jeżeli komuś bardzo zależy na uczestnictwie w tym typie imprez.

Oczywiście może się zdarzyć, że samochód się popsuje nagle i ktoś zgłoszony przyjedzie młodszym, ale nie za każdym razem (wtedy proponuję bana na 1 imprezę :twisted: :twisted: )

TomaszW napisał(a):
Kilka groszy ze swojej strony.Moim zdaniem powinno być miejsce dla wszystkich chętnych albo klub zamknięty.Gdyby wszyscy chętni byli w klubie to i tak na tą impreze ktoś się nie załapie a to przecież zwykły zjazd samochodów.Można to zorganizować bardziej otwarcie.Nie każdy musi mieć zagwarantowany hotel itp.Dajcie ludziom trochę więcej swobody.To świadome osoby.

Przecież nikt Ci nie broni przyjechać i jeździć z uczestnikami zlotu, a że nie będzie miejsca w knajpie na lunch, nie wejdziesz do obiektów, czy na wieczorne integracje to inna sprawa.

Tylko tak się głośno zastanawiam, skoro ktoś zaplanował przejazd i parking dla np. 50 samochodów, a nagle będzie ich dajmy na to 100 to gdzie te dodatkowe np. zaparkują itp. ? Przecież obiekty są przygotowane na konkretną liczbę uczestników...

Tu wchodzą już w rachubę różnego rodzaju przepisy o ruchu drogowym, organizacji imprez masowych itp. itd.

pozdrawiam
Adam

===================
944/993/986/996T/970

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl

PostNapisane: 28.08.2023, 12:58 

Nr klubowicza: 752
Właściciele 996, a nawet 993 już nie raz byli w dużej niepewności.
Gdy większe szanse będą dla nie-klubowiczów, to przecież będziemy masowo rezygnować z członkostwa.

PostNapisane: 28.08.2023, 13:02 

dlatego proponuję, aby najpierw impreza była ogłaszana i zapisy tylko wewnątrz klubu. a jeśli zostaną miejsca, to wtedy na zewnątrz.
ogłaszanie, że jest impreza, ale nie można się zapisać nie jest dla mnie dobrym pomysłem - po co reklamować coś czego nie da się kupić i wkurzać potencjalnych klientów ?
natomiast raz w roku impreza integracyjna z propozycją dla niezrzeszonych, aby przyjechali i zobaczyli jak jest i zdecydowali co dalej.

PostNapisane: 28.08.2023, 13:10 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 468
mart2014 napisał(a):
dlatego proponuję, aby najpierw impreza była ogłaszana i zapisy tylko wewnątrz klubu. a jeśli zostaną miejsca, to wtedy na zewnątrz.
ogłaszanie, że jest impreza, ale nie można się zapisać nie jest dla mnie dobrym pomysłem - po co reklamować coś czego nie da się kupić i wkurzać potencjalnych klientów ?
natomiast raz w roku impreza integracyjna z propozycją dla niezrzeszonych, aby przyjechali i zobaczyli jak jest i zdecydowali co dalej.

W ubiegłym roku organizowałem na Śląsku cykl imprez otwartych (śniadania industrialne).

pozdrawiam
Adam

===================
944/993/986/996T/970

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl

PostNapisane: 28.08.2023, 13:15 

Z ciekawości zapytam ilu jest obecnie aktywnych klubowiczów? Bo wydaje mi się, że zapisywanie się do klubu kogoś kto nie ma klasyka i może załapie się na jedną imprezę w sezonie nie ma sensu.

PostNapisane: 28.08.2023, 14:12 

Nr klubowicza: 304
OK. MACIE RACJĘ, MOJA WINA, ŻLE TO WYSZŁO, JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM
Podzwoniłem, wezmę to na klatę.
JADĄ WSZYSCY Z LISTY NA FORUM, nieważne czy klubowicz, czy nie, ważne,że klasykiem.
Nowoczesnymi mogą tylko klubowicze, jak było w pierwszym poscie. Dlatego na inny zlot zapraszamy JK911 Z 718 Z 2023.

Lista osób których nie mam zgłoszeń
1. Marecki- klubowicz
2. Wasyl Benson
3. Rychu-klubowicz
4 Setman
5. Mateusz Kita
6. MIKOŁAJ
7. Rafi-klubowicz
Jeśli kogoś pominąłem to proszę by się dopisał i też wysłał mi zgłoszenie, warunek musi być na liście z forum.

Jako, że CMS nie działa, proszę o zgłoszenie na PW, a w nim
-nazwisko i imię
-ilośc osób
-od kiedy hotel (czwartek, czy piątek)
-numer telefonu
-model auta, rok produkcji i nr rejestracyjny
- mail

Jak coś mój tel 608 497 768, może być też sms
Jednak czas nas goni i mamy czas na zgłoszenia do 31.08 czwartek.
Po zgłoszeniu prześlę nr konta klubu na które trzeba będzie wpłacić kasę.
I zapraszamy do klubu, bo warto.

I PRZYPOMNĘ TYLKO ,ŻE TO TEMAT DOTYCZĄCY ZLOTU. POSTY DOTYCZĄCE FUNKCJONOWANIA KLUBU MOŻE W INNYM TEMACIE, BO ZGUBIMY WĄTEK ORGANIZACYJNY DLA TEGO ZLOTU.

Andrzej
911

PostNapisane: 28.08.2023, 15:31 

Rafi, Setman, Rychu dzięki za szybką odpowiedż. Czekam na resztę.

Lista osób których nie mam zgłoszeń
1. Marecki- klubowicz
2. Wasyl Benson
3. Mateusz Kita
4. MIKOŁAJ

Jeśli kogoś pominąłem to proszę by się dopisał i też wysłał mi zgłoszenie, warunek musi być na liście z forum.

Andrzej
911

PostNapisane: 28.08.2023, 19:52 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 667
Zamiast zastanawiać się co Andrzej zrobił źle i jakie powinny być zasady i czy powinien to ogłaszać na forum klubowym czy na forum otwartym, spróbujcie sami zorganizować taka imprezę.
Wtedy będziecie mogli coś powiedzieć.

Pamiętajcie ze wszyscy organizatorzy imprez klubowych robia to za darmo. Poświęcają swój czas na objechanie trasy, rezerwacje, rozmowy z hotelami, restauracjami, muzeami.

Łatwo jest powiedzieć, po co mam zapłacić składkę klubowa skoro i tak się nie załapie na żadna imprezę.
W tym roku są 2 imprezy klasyczne, jedna specjalnie dla użytkowników 996 i 2 touringowe. To są 3 imprezy więcej niż jeszcze 2 lata temu gdzie były tylko imprezy klasyczne Maty.

Panamera ST GTS "Żaba", 718 Cayman GTS 4.0, 911 964 Carrera
był:
718 Boxster

PostNapisane: 28.08.2023, 20:46 

Nr klubowicza: 583
@Seb
No lepiej tego nie mogłeś ująć 💪
Krytykanci, roszczeniowcy, bomisie
Zapraszamy, pokażcie, ustalcie klarowne zasady, albo nie, pojedźmy wszyscy na huraaa

PostNapisane: 28.08.2023, 22:40 

wasylbenson- wszystko Ok, mam Twoje zgłoszenie jako klubowicza, po prostu w zgłoszeniu nie podałeś nicku z forum i dlatego nie mogłem wszystkiego spasować.
Mikołaj-dzięki

Zostali tylko:
1. Marecki
2. Mateusz Kita

Szkoda tylko, że zawsze do powiedzenia mają najwięcej Ci, których temat nie dotyczy...
Nie mówię tu o mart2014- bo Jacek, jakby ktoś nie wiedział z "młodzieży" to nasz były prezes i jego rad zawsze chętnie posłucham.
Dlatego najpierw trzeba coś zrobić, dać się poznać i poznać innych, a nie tylko pisać za ekranu, łatwiej wtedy rozmawiać konstruktywnie.

Andrzej
911

PostNapisane: 30.08.2023, 9:55 

Andruszka nie mam nic do Ciebie, po prostu kwestionuję sens bycia członkiem klubu. Jakoś nikt merytorycznie nie odniosł się do mojego komentarza, który przecież nie był obraźliwy. Zamiast tego odwracanie kota ogonem i nazywanie innych krytykantami czy roszczeniowcami. Rozumiem, że najlepiej żebym zapłacił składkę i się nie interesował, bo na większość imprez i tak nie pojadę. Dużo większy sens miałoby po prostu gdyby imprezy były ogólnodostępne i każdy płaci za to z czego korzysta. Obowiązuje kolejność zapisów, czy nawet wpłat.

PostNapisane: 30.08.2023, 11:13 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 667
kaba napisał(a):
Andruszka nie mam nic do Ciebie, po prostu kwestionuję sens bycia członkiem klubu. Jakoś nikt merytorycznie nie odniosł się do mojego komentarza, który przecież nie był obraźliwy. Zamiast tego odwracanie kota ogonem i nazywanie innych krytykantami czy roszczeniowcami. Rozumiem, że najlepiej żebym zapłacił składkę i się nie interesował, bo na większość imprez i tak nie pojadę. Dużo większy sens miałoby po prostu gdyby imprezy były ogólnodostępne i każdy płaci za to z czego korzysta. Obowiązuje kolejność zapisów, czy nawet wpłat.
To może ja spróbuje się odnieść jako organizator jednej z imprez. Tak jak napisałem wyżej, spotkań klubowych które nie są imprezami torowymi w tym roku mamy aż 5. 2 touringowe: Krosno i Mortegi oraz klasyczne: Sulejów i Podlasie.
Dodatkowo pojawiła się impreza dla jajecznic na która przyjechały nie tylko jajecznice.

W związku z tym nie wiem dlaczego uważasz ze będąc członkiem klubu na żadna z tych imprez miałbyś się nie załapać.
Oczywiście możesz kwestionować zasadność bycia w klubie. Masz do tego prawo.
Jak widać na przykładzie tych imprez, chętnych jest więcej niż organizator może pomieścić. Dlatego wymyślono,że pierwszeństwo maja klubowicze.

Możesz tez sam zorganizować taka imprezę. Jeżeli będzie miejsce to ja chętnie na nią przyjadę.

Panamera ST GTS "Żaba", 718 Cayman GTS 4.0, 911 964 Carrera
był:
718 Boxster

PostNapisane: 30.08.2023, 11:23 

kaba napisał(a):

Co do składki, to trzeba pamiętać, że klub ma swoje koszty utrzymania i składka jest niezbędna.

PostNapisane: 30.08.2023, 12:50 

UWAGA
Właśnie otrzymałem informację z Twierdzy Osowiec, że nie możemy jej już zwiedzić. Od poniedziałku zwiedzanie dla cywili jest zamknięte do odwołania. Twierdza znajduje się na terenie jednostki wojskowej i to wojsko zamknęło zwiedzanie.
Postaram się jak najszybciej znależć alternatywę.
Jednak jeżeli dla kogoś jest to istotne i chciałby zrezygnować z uczestnictwa to proszę o wiadomość.

Andrzej
911

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]