Cześć wszystkim,
Jestem tu gościem od kilku lat. Bardzo skorzystałem - odnośnie zakupu, serwisowania, i różnych detali - także serdecznie dziękuję wszystkim, którzy się udzielają.
Witam się w końcu i prezentuję moje autko.
W dużym skrócie:
– Boxster przyjechał w 2018 z Japonii – ale była to wersja europejska, z kierownicą po lewej
– gość, od którego go kupiłem robił go dla siebie (zderzak, błotnik, europejskie lampy, oryginalne radio, okienko dachowe, wykładziny, czyszczenie) – jak Boxsterka zobaczyłem po raz pierwszy, to od razu się zakochałem
– w Japonii samochód miał trzech właścicieli, był regularnie serwisowany, przejechał w sumie 73 700 km i miał na koniec małą przygodę (uszkodzony zderzak i lewy błotnik – mam zdjęcia i opis z aukcji) – ja odkupiłem go w 2019 ze stanem licznika 77 774 km
– autko serwisuję w PorschePana – mimo, że ogólnie był w świetnym stanie, co potwierdził przegląd przedsprzedażowy, to chłopaki znaleźli tam trochę rzeczy do zrobienia – ale do tej pory oprócz przeglądów i oleju były to typowo eksploatacyjne tematy (zawieszenie, hamulce, linka od dachu, akumulator, sprzęgiełko od klimatyzacji i różne inne drobiazgi)
– nie jest to moje główne auto na co dzień – raczej na weekendowe przejażdżki przy dobrej pogodzie, ale po przejechaniu nim kilku tysięcy km (zaliczyłem też kurs bezpiecznej jazdy na torze w Łodzi i track day w Modlinie) już się z nim trochę zżyłem i mam dużo radochy z jazdy
Od dziecka byłem fanem motoryzacji, a Porsche w szczególności, i naprawdę super jest spełnić takie swoje marzenie.
Pozdrawiam wszystkich!
Załącznik:
_MG_0544.jpeg
Załącznik:
_MG_0548.jpeg
Załącznik:
_MG_0559.jpeg
Załącznik:
_MG_0572.jpeg
Załącznik:
_MG_0594.jpeg