Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3.09.2013, 13:55 

Nr klubowicza: 033
yoshi - regulaminem allegro bym się wogóle nie przejmował bo wydaje mi się że po zmianach w nim, licytacje/kup teraz w dziale sprzedazy aut - tak naprawdę nic nie znaczą i nikogo nie wiążą. (osobiście uważam że niestety, bo potem masz gości którzy coś wylicytują zabierając innym możliwość dowiedzenia się nawet o ofercie a potem przyjeżdżają dopieor oglądać i się zaczynają zastanawiać - no ale tak już jest - w tym wypadku na Twoją korzyść :) )

ważna jest umowa z właścicielem auta, a ja będąc właścicielem bym po prostu auto chętnie oddał osobie którą znam, i/lub która pierwsza pieniądze przywiezie.

(natomiast szczerze nie zdziwiłoby mnie gdyby ktoś po prostu przebił tą cenę i zabrał auto zanim przyjedziesz - takie życie i sprzedawcę też trzeba zrozumieć)

na + Fajna postawa Kimbex-a

trzymam kciuki :)

Tytuł:
PostNapisane: 3.09.2013, 14:29 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 281
Yoshi, super :-)
Już myślałem, że będziemy wnioskować do Zarządu o powołanie instytucji sądu koleżeńskiego :-)
Życzę powodzenia i już nie mogę doczekać się spotkania z bliźniakiem :-)
Jedź do gościa jak najszybciej go zobaczyć..
Pozdrawiam serdecznie
Mata
Ps1. Jedna rzecz jest już jednak w miarę pewna - duża szansa, że zostaje w klubie :-)
Ps2. Ale palnąłem z Kimbexem :-)
Ps3. Normalnie Porsche'awki schodzą jak świeże bułki w piekarni :-)

jest: 356C '65, 912 '66, 914-6 '70, 996 Millennium '00, 126p S ’78, R129 500SL ’92

było: 914-4 ’73, 914-4 CanAm '74, 924 '79, 944 '84, 944S2 cabrio '90, 968 cabrio '92, 986S '00, 996.2 targa '03

Michał
IG: mr.mata912

Tytuł:
PostNapisane: 2.10.2013, 16:38 
Klubowicz

Zeby nie bylo ze pies ogrodnika to tak jak mowilem ja zupelnie odpuszczam to auto. Jest ponownie wystawione na licytacje.

To jak ja je zapamietalem, ale noze bylem malo obiektywny:
... auto warte zainteresowania ale ma kilka niespodzianek ktore moga je w oczach wielu dyskwalifikowac.
Po pierwsze ma przebite numery i powyzej przywrocone ponoc te oryginalne. Wyglada to paskudnie ale jest pismo z '94 roku z berlina ze auto bylo kradzione, mialo przebite numery wiec przywrocono mu powyzej fabryczne. Czy pismo jest prawdziwie i oryginalne? Nie wiem, pisane w tamtych latach na maszynie do pisania, numer tel na pieczatce juz nieaktualny. Trzeba by sprawdzic w serwisie w berlinie ...
Dwa ze lakier fatalny. Niby przez 10 lat nic z autem sie nie dzialo ale ma takie zacieki jak by go ktos walkiem malowal. Rdzy nie widac.
Trzy ze z papierow wlascicielka jest ponoc matka sprzedajacego. Pan chcial sie za nia podpisac nie majac upowaznienia ani jej dowodu ... jak powiedzialem ze ok, kupuje (za owczwsna duzo nizsza cene a nie ta aktualna) tylko pojedzmy do matki - wlascicielki te 60km (bo w koncu po to pojechalem z drugim kierowca i gotowka) to facet zmienil zdanie ze on jeszcze nie wie za ile chce auto sprzedac. Zupelnie niepowazny czlowiek...
Poza tym auto wydawalo sie byc proste, rowne szczeliny i szpary, chodzilo zwawo o plynnie, cala elektryka bez uwag. Tylko znowu kilka drobiazgow swiadczacych ze sprzedajacy nie dbal za bardzo o to auto a do tego wzmacniacz podparty butelka od tonicu dawal wrazenie ze moze byc kilka ukrytych patentow. Nie jestem mechanikiem, byc moze to naprawde dobre auto ze slabym lakierem i nieciekawa historia ...:???: ale jakies takie zabiedzone ... i z malych rzeczy to drzwi kierowcy troche rozklekotane wzgledem pasazera i odstawaly nieco od progu.

Tytuł:
PostNapisane: 3.10.2013, 21:33 

Nr klubowicza: 143
yoshi napisał(a):
Zeby nie bylo ze pies ogrodnika to tak jak mowilem ja zupelnie odpuszczam to auto. Jest ponownie wystawione na licytacje.

To jak ja je zapamietalem, ale noze bylem malo obiektywny:
... auto warte zainteresowania ale ma kilka niespodzianek ktore moga je w oczach wielu dyskwalifikowac.
Po pierwsze ma przebite numery i powyzej przywrocone ponoc te oryginalne. Wyglada to paskudnie ale jest pismo z '94 roku z berlina ze auto bylo kradzione, mialo przebite numery wiec przywrocono mu powyzej fabryczne. Czy pismo jest prawdziwie i oryginalne? Nie wiem, pisane w tamtych latach na maszynie do pisania, numer tel na pieczatce juz nieaktualny. Trzeba by sprawdzic w serwisie w berlinie ...
Dwa ze lakier fatalny. Niby przez 10 lat nic z autem sie nie dzialo ale ma takie zacieki jak by go ktos walkiem malowal. Rdzy nie widac.
Trzy ze z papierow wlascicielka jest ponoc matka sprzedajacego. Pan chcial sie za nia podpisac nie majac upowaznienia ani jej dowodu ... jak powiedzialem ze ok, kupuje (za owczwsna duzo nizsza cene a nie ta aktualna) tylko pojedzmy do matki - wlascicielki te 60km (bo w koncu po to pojechalem z drugim kierowca i gotowka) to facet zmienil zdanie ze on jeszcze nie wie za ile chce auto sprzedac. Zupelnie niepowazny czlowiek...
Poza tym auto wydawalo sie byc proste, rowne szczeliny i szpary, chodzilo zwawo o plynnie, cala elektryka bez uwag. Tylko znowu kilka drobiazgow swiadczacych ze sprzedajacy nie dbal za bardzo o to auto a do tego wzmacniacz podparty butelka od tonicu dawal wrazenie ze moze byc kilka ukrytych patentow. Nie jestem mechanikiem, byc moze to naprawde dobre auto ze slabym lakierem i nieciekawa historia ...:???: ale jakies takie zabiedzone ... i z malych rzeczy to drzwi kierowcy troche rozklekotane wzgledem pasazera i odstawaly nieco od progu.

Samo życie Yoshi :)
Odpuściłem dla ciebie jak sobie życzyłeś bo słowo ważniejsze od pieniędzy ale po naszej rozmowie podczas Porscheparade w Poznaniu wiedziałem że jednak go nie kupisz bo ja jak ci mówiłem bym nigdy z przebitymi numerami i podejrzaną historią nie kupił nic .
Powodzenia w szukaniu innego - na ebay jest kilka fajnych 944 cabrio w okolicy 10000 euro - zima idzie i ceny będą lepsze i okazja kupić .

www.911classic.pl zawsze piękne 911 :)

Krzysztof

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]