Historia tego egzemplarza jest pewnie taka sama jak tysięcy współczesnych 911 sprowadzanych z Niemiec. Auto po wypadku bez przodu przyjechało do Polski i tak je naprawiano aby się opłacało sprzedać i na nim zarobić.
Jak kogoś ciekawi że kury w nim srały to już inna para kaloszy ,ale drugiego dna tam bym nie szukał.
Nr klubowicza: 029
otto napisał(a):
Historia tego egzemplarza jest pewnie taka sama jak dziwątysięcy współczesnych 911 sprowadzanych z Niemiec. Auto po wypadku bez przodu przyjechało do Polski i tak je naprawiano aby się opłacało sprzedać i na nim zarobić.
Jak kogoś ciekawi że kury w nim srały to już inna para kaloszy ,ale drugiego dna tam bym nie szukał.
W tym przypadku opinia zupełnie chybiona. Poszukiwania jego historii i mnie wciągnęły w przekopywanie różnych fotek z lat 70-tych i wspomnień aut, które widziałem na własne oczy, kiedy były moim marzeniem. Mam nadzieję, że Patryk odbuduje jego prawdziwą historię.
Z każdym kolejnym odcinkiem ta seria coraz bardziej mi się podoba! W prostocie założeń i wykonania nagrania jest coś tak rewelacyjnego, że aż mnie rozbraja
Arekk napisał(a):
Może to ten? Zdjęcie z rynku w Warszawie ,rok 1976.
Licho wie, ale raczej nie. Ten przypomina mi 3.0 RS, który skojarzyłbym z samochodem Smorawińskiego, który zaprezentował to auto w WMP chyba w 1975r. Widziałem je na żywo w Toruniu. Nikt inny wówczas takiego w Polsce nie miał. No i zwróciłbym uwagę na napis Winiary, więc jakaś reklama na Rynku ? "Patrykowe" to S lub T.
Ja mam nieco inny ogląd sprawy. Prace remontowe i ich poziom techniczny, wyglądają imponująco. Tak, są na pograniczu zdrowego rozsądku, ale niektóre rzeczy robi się emocjami i efekt końcowy będzie zapewne spektakularny. Ja podzielam Patryka emocje. Tym bardziej, że w trakcie odgrzebywania historii tego auta, wyszło, że w drugiej połowie lat 90-tych (97,8 ?) jezdziłem nim Karową w dół, Bednarską, Tamką do góry...bo oglądałem je z zamiarem zakupu. Nie miałem wówczas większego pojęcia o 911-tkach,miało być to moje pierwsze Porsche, przyznam, zabrakło mi odwagi ze względu na jego stan i różne mdyfikacje. Kontakt z jego ówczesnym właścicielem, jednym z lepszych speców od różnych wynalazków, mam do dziś. "Stroił" mi pózniejszego K-jeta 2.7 i doradzał w następnym 2.7 z Kugelfischerem. W tym projekcie nakręca prawdopodobieństwo, że jest to była rajdówka .....
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Nr klubowicza: 582
pdmobil napisał(a):
Ja mam nieco inny ogląd sprawy. Prace remontowe i ich poziom techniczny, wyglądają imponująco. Tak, są na pograniczu zdrowego rozsądku, ale niektóre rzeczy robi się emocjami i efekt końcowy będzie zapewne spektakularny. Ja podzielam Patryka emocje. Tym bardziej, że w trakcie odgrzebywania historii tego auta, wyszło, że w drugiej połowie lat 90-tych (97,8 ?) jezdziłem nim Karową w dół, Bednarską, Tamką do góry...bo oglądałem je z zamiarem zakupu. Nie miałem wówczas większego pojęcia o 911-tkach,miało być to moje pierwsze Porsche, przyznam, zabrakło mi odwagi ze względu na jego stan i różne mdyfikacje. Kontakt z jego ówczesnym właścicielem, jednym z lepszych speców od różnych wynalazków, mam do dziś. "Stroił" mi pózniejszego K-jeta 2.7 i doradzał w następnym 2.7 z Kugefisherem. W tym projekcie nakręca prawdopodobieństwo, że jest to była rajdówka .....
Daro. napisał(a):
Po ilości szkód w tym aucie duże prawdopodobieństwo historii sportowej.
Otóż to. Są tam ślady niespotykane w normalnych, tzn. turystycznych jedynie 911-tkach, a zważywszy na lata jego raczej intensywnej eksploatacji, wielce prawdopodobna jest jego rajdowa przeszłość. Niewiele osób wtedy takim sprzętem jezdziło. Jak nie wyjdzie to co byłoby fajnie, gdyby wyszło.....
Załącznik:
911r.JPG
to wyjdzie to co wyjdzie, równie fajne
Załącznik:
911st.JPG
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.