Dołączył: 24.01.2014 Posty: 302 Lokalizacja: Wrocław/Wałbrzych
Nr klubowicza: 942
Dzisiaj pojawiła się druga część filmu. Faktycznie ciekawostką jest że auto okazało się pochodzić po VINie z 1969 roku, jednak bądź co bądź, gdyby do tego podejść racjonalnie to stan raczej sugeruje nieopłacalność odbudowy mimo rocznika.
Może nie dosłyszałem czegoś, ale wydaje mi się iż to prywatna inicjatywa P.Mikiciuka, więc teoretycznie TVN się tam nie pcha, chociaż skojarzenia wszyscy mają zrozumiałe z tą stacją .
Może nie dosłyszałem czegoś, ale wydaje mi się iż to prywatna inicjatywa P.Mikiciuka, więc teoretycznie TVN się tam nie pcha, chociaż skojarzenia wszyscy mają zrozumiałe z tą stacją .
Prywatne inicjatywy ktore sa potem sprzedawane komercyjnym projektom.. ale ja go lubie choc uwazam ze ten projekt jest ekonomicznie srednio uzasadniony (chyba ze wyrwal to z krzakow za jakies smieszne 20-30tys)
Dołączył: 28.02.2015 Posty: 275 Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Nr klubowicza: 469
Właśnie też się zastanawiam co w nim wyjątkowego . Gdzieś tam dojrzałem czerwone pole na obrotomierzu przy 7200 rpm ,czyli całkowity śmietnik to nie jest .
Jedyna wyjątkowość VINu jest taka, iż powiedzmy pierwotnie auto było dużo wcześniejszą wersją, niż powiedzmy zakładano na podstawie tego co sobą reprezentowało, przynajmniej tak ja to widzę.
Dla mnie bardzo interesujący projekt, szczególnie ze finansowo sam bym się czegoś takiego nie podjął.
Z drugiej strony, sądząc po tajemniczości związanej z pochodzeniem auta, możliwe ze stał on u niego gdzieś albo u rodziny w Otrębusach i dopiero się nim zajął ... może się dowiemy pod koniec cyklu
Nr klubowicza: 039
Zobaczymy czy uratuje.Koszty będą astronomiczne ,a np. silnik 2,2 w tym roczniku jest niemal nieosiągalny.Praktycznie , to mamy Vin i wokól budujemy auto.
Nr klubowicza: 263
jurek968 napisał(a):
Zobaczymy czy uratuje.Koszty będą astronomiczne ,a np. silnik 2,2 w tym roczniku jest niemal nieosiągalny.Praktycznie , to mamy Vin i wokól budujemy auto.
Kogo jak kogo ale jego chyba na taką ekstrawagancję stać a co do silnika to ile chcesz ich? może nie dokładnie przed 70 ale są
Nr klubowicza: 039
Daro. napisał(a):
jurek968 napisał(a):
Kogo jak kogo ale jego chyba na taką ekstrawagancję stać a co do silnika to ile chcesz ich? może nie dokładnie przed 70 ale są
To ma być przywracanie do oryginału w opozycji ,"Polak potrafi".Zobaczymy jak się skończy.W PL nie to jedno auto czeka na identyczny motor i nie idzie tu o kasę.