Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 14.11.2011, 22:26 

Juz składam skrzynie ,temat - reaktywacja 928 ruszył i tu znowu dylemat schody technologiczne kolega /joko / zachwala militec cudownny smar wnikający w pory stali - i fajnie zmniejszajacy opory ale co sie stanie ze szpera i jej ciernymi tarczkami czy zmieni to procent szpery a jezeli tak to o ile mam podkrecic docisk wstepny . Pomócy bo nikt ze znajomych nie zna problemuuuu .

Tytuł:
PostNapisane: 14.11.2011, 23:05 

Na jakimś forum motocyklowym (nie pamiętam teraz gdzie , ale jak poszperasz to znajdziesz) poruszony byl temat wpływu Militec'a na mokre sprzęgła , jakie występują w niektórych silnikach motocyklowych.
Problem był podobny jak sądzę i tam odpowiedź była jednoznaczna , ludzie wlewali i problemów nie było. Jeżeli elementy cierne nie są metalowe to problemu nie ma kompletnie, bo na nie-metal Militec jest neutralny, jeżeli jest inaczej to sprawa pewnie jest dyskusyjna.

Jeżeli chodzi o skrzynię i mechanizm różnicowy to aktualnie Militec'kiem zalaną mam skrzynię DSG w A3 i manual w Renault ESPACE IV, pozostałe autka mają zaaplikowane tylko silniki ( w tym 997 - do tiptronica na razie nie wlewałem bo muszę podjechać do fachowców aby zrobić to zgodnie ze sztuką :-) )

Tytuł:
PostNapisane: 15.11.2011, 0:39 

TARCZKI SZPERY W BAZIE STRUKTURY MAJĄ METALE.
W TEJ OPOWIEŚCI NIE MA NIC ,KTÓRE METALE JAK REAGUJA I W OGÓLE NIC O APROBACIE PRODUCENTA .
PROSZE O TROCHE WIECEJ OPOWIESCI NP. ŻE PRODUCENT AUTA XXX MODEL XYZ DOPUSZCZA OLEJE FIRMU KOWALSKI LUB BAUMAŃSKI , KTÓRE ROZSZERZYŁY GAME DODATKÓW O SUPER PRODUKT Z LABOLATORIUM NASSA KTÓRY TO CUD SPRAWDZONO W KOSMOSIE .

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]