odliczaja amortyzacje,ew czy skladak oraz zastepuja oryginalne czesci podrobkami jesli auto nie jest nowe (chyba do 2 lat).powinienes dostac wydruk co za ile masz kupic i wymienic wtedy mozna myslec co dalej .popros o cos takiego-ja dostalem na dzien dobry. tam sa rozpisane ceny czesci oraz godzinowo robocizna wraz z cena .jak sie nie zgadzasz to kieruj sprawe do sadu innego wyjscia nie masz.
powiekszylem sobie zdjecie denata .chyba oprocz lampy nic do wymiany nie przyznali.nie wiem jak wydech ale podejrzewam ze wiecej niz 5 -5.5 tys nie wywalczysz.czy wedlug eurotax napewno jest warty 35 tys ?? zebys sobie nie zrobil szkody calkowitej.nie wiem jak na dzien obecny ale niedawno bylo to nieoplacalne.
oprócz zderzaka do wymiany zaliczyli lampę i tłumik (tu 50%); niestety zamienników nie można znaleźć, a ceny używanych np na ebay.de są kosmiczne w niczym nie przypominające tej sumy z wyceny; z drugiej strony chciałbym uniknąć rozliczenia całkowitego, bo rocznik jest słuszny, a stan techniczny nikogo nie obchodzi (niestety nie znam wartości wg eurotaxu); może uda się częściowo na nowych częściach
jutro odbieram samochód z warsztatu - napiszę jak wyszło;
rzeczoznawca zakwalifikował do wymiany część elementów, które nadawały się do naprawy (np. końcówka tłumika przygięta została naprawiona) i do tego udało mi się kupić tylny zderzak z lampami na allegro za niezłą cenę, więc zmieściłem się z naprawą w cenie zaprponowanej przez ubezpieczyciela (na styk); jestem więc happy, ale gdyby trzeba było wymienić wszystko co zostało wymienione w kosztorysie, to nie byłoby szans na zmieszczenie się w tej sumie
aha, nie napisałem: wycena była na 4400 zeta - do wymiany zderzak, lampa, lampa przeciwmgielna, belka, damper, tłumik; do naprawy lewy tył; jak na ten zakres to wycena mizerna
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5188 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
Napisz jeszcze jaki to ubezpieczyciel.
Po tych różnych "przygodach" może trzeba zrobić jakiś ranking
ubezpieczycieli. Chociaż akurat na to jakie ktoś inny ubezpieczenie
wybierze nie mamy wpływu...