Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2007, 12:14 
Klubowicz

jak juz pisalem wlasciciel auta zmarl (nagle ale nie w wypadku) i zostawil pare samochodow ... rodzina nie dotykala sie do tego w sumie z oczywistych wzgledow, ale po roku postanowili nie trzymac tego w garazu. Ja raczej wierze tym bardziej ze od jaiegos czasu jest tez auto nieubezpieczone, ale sprawdze wszystko w dokumentach (daty przegladow itp).

A tak swoja droga to orientujecie sie jaka jest szacowana wartosc tego samochodu dzis na rynku? za ile warto go nabyc?

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2007, 12:18 

Nr klubowicza: 193
Chodziło mi o to, że takie piękne autko i nikt nie jeździł :)

No i jakoś strasznie czyste ;)

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2007, 12:18 

Powiem tak, gdyby ogólny stan wozu był w rzeczywistości tak dobry, jak to się prezentuje na zdjęciach, zażądanie za niego 30.000 zł uznałbym za okazję.... za nieco więcej też bym się nie krzywił... :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2007, 13:45 

Jesli cena ponizej 30tys i manual a stan bdb to chyba dobre auto. Na zdjeciach wyglada super. Wiadomo od stania kilka elementow juz poruszanych moze wymagac wymiany i stad ewentualnie cena mogla by byc nisza niz te 30tys. Ale co ja tam wiem...a te fotele...pełny odlot! Tylko nie radze sie napalac - dobrze sprawdzic.

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2007, 15:12 

Wyglada bardzo smakowicie :D Choc nie widac na dachu anteny, podwojny wydech, kierownica wymieniona i fotele chyba poprawiono. Nie widac dobrze na fotkach z boku po prawej stronie drzwi przy progu jakos takie troche nie proste. A moze to zdjecie takie :idea:
Ogolnie rzecz biorac widac poprzednik albo poprzednicy dbali,
nawet siatka w bagazniku jest. Ciekawe czy pokrywa wewnetrzna bagaznika sie zachowala ?
Serwus z konca swiata :D

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2007, 15:31 
Członek Honorowy

jesli jeszcze nie kupiłeś tego auto to biegnij i szybko kupuj !!!! Auto na zdjeciach jest w perfekcyjnym stanie !!! Jeszcze do tego manual :)

Zazdroszcze !!!!!!!

Auto spokojnie warte jest 10 tys. euro !!!

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2007, 15:44 
Klubowicz

he he .. no stoi i czeka na mnie na ogledziny :)

Pytanko KOMANCZ .. widze ze posiadales taki model na swojej liscie (928 s4 1987r) ... czy uzytkowales go na codzien? mozesz oszacowac plus minus koszta utzrymania takiego auta? wiem ze to porsche wiec musi byc drogie w utzrymaniu, ale jakies widelki czy orientacyjnie ile ciagnie? spalanie ... czy podstawowe czesci do wymiany w codziennym uzytkowaniu? bo przyznam ze mam zamiar korzystac z niego kazdego dnia ....

Tytuł:
PostNapisane: 21.08.2007, 17:25 
Członek Honorowy

korzystałem z tego auta bardzo dużo w sezonie w którym go miałem przejechałem ok 12 tys. km i skonczyłem komplet opon. Startowałem tym autem również we wszystkich zawodach klubu i czesto kończyłem w czołówce. Auto swietne w trase do podróży ale i torem tez nie pogardziło. Moje auto tez było z manualna skrzynią co dawało duzo radości z jazdy :) Spalanie w trasie ok 12-14 litrów w miescie ok 18 jak wydaje mi sie ze nie jest to duzo na taką moc i masę auta. Auto sprowadziłem ze Szwajcarii Stało tam nie odpalane 4 lata) Wymieniłem tylko wszelkie płyny i paski takie miałem koszta bo awarji nie miałem w okresie posiadania żadnej. Jesli jest poszanowane a na takie wygląda to będzie służyć bardzo długo.....

Tytuł:
PostNapisane: 30.09.2007, 11:28 
Klubowicz

w koncu udalo sie samochod obejrzec (wczesniej ciezko bylo sie zgrac z terminem ogledzin) i wrocilem z mieszanymi uczuciami...

klima nie dziala (auto pluje caly czas goracym powietrzem), elektryka rzezi (tylna wycieraczka nie dziala reszta z oporami - jaby mocy brakowalo :)), przedni zderzak do malej poprawki (slabo widac to na zdjeciach ale jest pekniety), tylny prawy reflektor jaos tak nie do konca wpasowany w zderzak i wyglada na nowszy niz ten drugi, wspomaganie kierownicy nie sitnieje, wlasciwie ciezko nia wogole krecic, sprzeglo twarde jak kamien (w sumie toche stal...), nie oryginalna kierownica i wydech, brak antenki, brak papieow gdzie byl serwisowany, ilu wlascicieli itp ale jest zarejestrowany w polsce, problem z otwieraniem dzrwi pasazera (mechaniczne niuanse), cisnienie oleju wysokie ale chyba zle sparwdzalem (dlugi mnie juz pouczyl :))

ok. napalilem sie. wzialem kase. pojechalem. I jakos entuzjazm mi opadl. cos bylo nie tak a ze mechanikiem nie jestem to musze sie po czesci kierowac intuicja (taaaa....) . Ludzie sprzedajacy jakos mnie zniechecili, nic nie wiedza, niczego nie pamietaja... nawet nie przypominaja sobie czy byl lakierowany (a maja go niecale 2 lata). Z drugiej strony laska ktora go sprzedaje nie musi sie znac, bo to autko bylo meza ktorego juz nie ma.
Mechanik w gorzowie sprawdzil amorki i ponoc super (choc wynik 67,69% tyl, 75, 77% przod) i wspomnial cos ze autko chyba zmienilo kolor... ale moze mu sie mylic bo sam w gorzowie przejezdzajac widzialem kolejne 928 s4 na sprzedaz.

Bo krotkim pobycie na zlocie (dojechalem w sobote o 17.00 po paru problemach na drodze) juz wiem ze to nie samochod na codzien do jezdzenia. Ze rozrzad to cykajaca bomba jezeli sei czlowiek nie zna :)
A jak jest ze starszym modelem (jak nizej) mial chyba pasek zamiast lancuszkow.... ? (oczywiscie jako laik moglem cos pomieszac)
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3462960
czy ktos go juz ogladal?

Tytuł:
PostNapisane: 30.09.2007, 12:59 

Ja swiom jężdżę codziennie :) , ostatnie silniki bez łańcuszka w rozrządzie to poj. 4.7 litra . wszystkie 32 V mają łąńcuszki - czyli jesli to S3 ,5.0 to 32v więc ma , może mieć 288 KM a nie 320 . Nie stanowia problemu łańcuszki , jak wymienisz komplet to śmigasz nastepne 100 czy 150 tyś ( nie pamietam po ilu tyś Porsche zaleca ) :oops: .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]