Nr klubowicza: 029
Lepacz napisał(a):
Mikołaju, I. Nie musisz. Zdążysz tabliczkę poprawić. Warto. II. Pogryzę takie jedno 356, które stoi koło mojego zwykłego 996
Piotrze, nawet nie wiesz, jak placze po nocach za byłym, zwyklym, fioletowym... . Ale poszedl do rodziny i mam obiecany pierwokup w przyszlosci [/quote]
Współczuję, ach krokodyle łzy wylewasz, kazali, nie chciałeś...musiałeś.... Postaw to zacne cudo zamiast tej żółtej hondy, bo ona tam nie pasuje !
Dołączył: 10.09.2009 Posty: 5065 Lokalizacja: Warszawa/Poznań
Nr klubowicza: 281
simprez napisał(a):
Również dołączam się do gratulacji! Rewelacyjne auto ze świetną historią. Pamiętam, że kiedyś natknąłem się na fotkę Mistrza Zasady w czerwonym 964 podczas Rajdu Żubrów na początku lat '90-tych. Wydawało mi się, że nawet wrzucałem ją na forum (i chyba tylko mi się wydawało ). Może mam ją w jakiejś książce, albo prospekcie. Dam znać jak znajdę. Czy nr rejestracyjny (czarne blachy jeszcze) tego auta był onegdaj KKK 6450 (czy cuś w ten deseń)? Frajdy z autka!
Dzięki uprzejmości znajomego...
14:36 i chwilę później KKK6450 No to teraz Lepacz pozostaje Ci wykonać repliki tych tablic, choćby do celów sesji zdjęciowej z Mistrzem Zasadą
Dołączył: 10.09.2009 Posty: 5065 Lokalizacja: Warszawa/Poznań
Nr klubowicza: 281
wit007 napisał(a):
Manufaktura Blach Tłoczonych zrobi to idealnie
Chyba jednak nie dadzą rady
„Czy tłoczycie też tablice wydawane po roku 1976?
Nie. Tablice z tej serii są nadal ważne i używane, a dopóki nie zostaną wycofane, nie możemy ich reprodukować. Dotyczy to również, niestety, nieużywanych już tablic tymczasowych, próbnych i cudzoziemskich z tego okresu, jak również spotykanych czasem wojskowych i milicyjnych (policyjnych).
Najprościej by było wyrysować znaki rejestracji, kształt całej blachy, kształt zgrubienia po obwodzie i przesłać w .dwg do jakiejś firmy wycinającej laserem. Każda to zrobi bo czemu nie? Później ponaklejać znaki na blachę. Wersja lux to aluminium na frezarce 3d- dużo zachodu- wiem, bo taką mam, ale za słabą do metali. Na jednorazową imprezę spokojnie wystarczy wycinanka z folii od producenta reklam za rogiem