Nr klubowicza: 468
Koledzy, Jakie polecacie opony do Panamery 4S? Mam na myśli i lato i zima. Aktualnie auto stoi na michałach, ale może ktoś ma doświadczenie i porównanie z innymi producentami. Felga rozmiar 20”
Auto na gwarancji PA - zatem opony muszą mieć homologację Porsche.
Nr klubowicza: 078
Michelin super opcja - mam w Cayenne i letnie i zimowe i są doskonałe. Przy czym zimówki mam bez N niestety (tylko Dunlop i Pirelli mają N).
Jeśli chcesz mieć homologację to zostaje Ci tylko kilka modeli. Zakładając że masz oryginalne 255/40 R20 i 295/35 R20 to zostają Ci tylko na lato:
Continental SportContact 5 Michelin Pilot Super Sport Pirelli P-Zero Yokohama Advan Sport
Akurat te Pirelli odradzam, Conti z zasady nie lubię więc zostaje tańsza Yoko albo Michelin.
Z zimówek masz do wyboru (tylko z tyłu wtedy 285/35 R20): Continental WinterContact TS810 Continental WinterContact TS830 Pirelli Winter 240 Sottozero Serie II Michelin Pilot Alpin PA4
Hej! Odgrzeję kotleta Muszę kupić gumy do Panamery 970 na lato. Ponieważ aktualnie w Miszelinie nie ma nic z homologacją poza Super Sportami (których nie chce), to mam do wyboru PZero lub Advan Sport V105.