Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [S] 981 GT4
PostNapisane: 26.02.2025, 21:44 

Dziękuje wszystkim zainteresowanym za info na PW, widać miało to sens i to gigantyczne oszustwo zostało ujawnione. O użytkowniku Loras i jego koledze który go bronił nie będę się wypowiadał, szkoda słów.

PostNapisane: 26.02.2025, 21:57 

Zmiana regulaminu zmianą ale to są konsekwencje dla wszystkich wrzucających ogłoszenia… także tych uczciwych. Jakie konsekwencje ponieśli wałkarz i jego obrońca?

PostNapisane: 26.02.2025, 22:39 

Nr klubowicza: 730
Proponuję wylejcie na siebie kubeł zimnej wody i ochłońcie.

Czy ktokolwiek krytykujący te auta był je obejrzeć lub chociaż zadzwonił? Czy ktokolwiek dostał zapewnienie, że auta są bezwypadkowe? Czy jakość napraw była weryfikowana? Jestem przekonany, że osoba zainteresowana zakupem uzyskałaby wyczerpujące odpowiedzi, czy zdjęcia, a tak mamy polowanie na czarownice.

Niech pierwszy rzuci kamieniem kto sprzedając auto jest taki krystalicznie uczciwy i jeszcze informuje o wszystkich grzechach poprzednich właścicieli, nawet tych których szczegółów nie zna.

Uprzedzając ewentualne komentarze, tak znam Lorasa. Przyjaźnimy się i ja się tego nie wstydzę. Uważam go za porządną osobę, w dodatku chętną do bezinteresownej pomocy innym.

Wstyd mi, że Klub pozwala na wylewanie hejtu na forum. Nie pierwszy raz z resztą. Zastanawiam się czemu ma to służyć? Jeśli tak ma wyglądać wzajemne poszanowanie to chyba trzeba rozważyć zdjęcie naklejek klubowych z auta.

PostNapisane: 26.02.2025, 22:48 

Barti napisał(a):

Czy ktokolwiek krytykujący te auta był je obejrzeć lub chociaż zadzwonił? Czy ktokolwiek dostał zapewnienie, że auta są bezwypadkowe? Czy jakość napraw była weryfikowana? Jestem przekonany, że osoba zainteresowana zakupem uzyskałaby wyczerpujące odpowiedzi, czy zdjęcia, a tak mamy polowanie na czarownice.

Niech pierwszy rzuci kamieniem kto sprzedając auto jest taki krystalicznie uczciwy i jeszcze informuje o wszystkich grzechach poprzednich właścicieli, nawet tych których szczegółów nie zna.

Uprzedzając ewentualne komentarze, tak znam Lorasa. Przyjaźnimy się i ja się tego nie wstydzę. Uważam go za porządną osobę, w dodatku chętną do bezinteresownej pomocy innym.

Wstyd mi, że Klub pozwala na wylewanie hejtu na forum. Nie pierwszy raz z resztą. Zastanawiam się czemu ma to służyć? Jeśli tak ma wyglądać wzajemne poszanowanie to chyba trzeba rozważyć zdjęcie naklejek klubowych z auta.

Hejt? JPRD…

PostNapisane: 26.02.2025, 22:57 

Wylać kubeł zimnej wody i BANKOWO ODSTAWIĆ ALKOHOL jak siadacie do forum. Bo chyba są problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
Konsekwencje .... serio ??
Powiem więcej , wyciągnijmy je również od : blacharza, lakiernika , fotografa ... nie wspominając o Panu/Panów ze stacji diagnostycznej którzy robią i zatwierdzają pierwsze i kolejne przeglądy techniczne.
A co. Robimy rewolucje w regulaminie tego forum , zróbmy w naszym prawie.

AVE

PostNapisane: 26.02.2025, 22:57 

nie wierze w to co właśnie przeczytałem :lol:
1. gosciu wystawia auto na forum, coś jest nie halo bo cena jest jakoś niska jak na auto z PL salonu do tego cena bardzo szybko maleje do cen aut z usa po wypadkach, coś tutaj coraz bardziej smierdzi..
2. gosciu odpisuje ze 300 tysi szkoda to malowanie i kamyczki na zderzaku, zero info że auto jest po mega dzwonie
3. pokazują się zdjecia jak auto było uszkodzone uzyskane od uzytkownika ktory był zainteresowany tym autem, kolejny potwierdza że zdjęcia są tego auta
4. gosciu pisze ze to nie są zdjęcia jego auta czyli..KŁAMIE!! W ZYWE OCZY!!!
5. na prosbę o zdjęcia jego auta sprzed wypadku jeśli te są nieprawdziwe cisza, brak odzewu
6. wjezdzają jego koledzy żeby go bronić że przecież każdy ma auta po wypadku i ukrywa ich historie tak pisze jeden a drugi że do tego każdy jest pijany i się czepia :lol:

aha.

PostNapisane: 26.02.2025, 23:31 

Barti napisał(a):

Jesli kolega Loras nie znał historii auta przed zakupem to może wystąpić do sprzedającego o zwrot pieniędzy, jeśli nie minęło od zakupu dwa lata. Został oszukany więc chyba nie będzie problemu a temat sprzedaży sam się rozwiąże . Sam nie widzę problemu z zakupem samochodów powypadkowych. 20 lat temu było to opłacalne bo można było kupić mega furę i ją naprawić za 50% wartości . Teraz co ciekawe historia powypadkowa nie obniża wartości samochodu a dyskutuje się o naprawie zgodnej ze sztuką. Jak dla mnie dziwne czasy .

PostNapisane: 27.02.2025, 7:44 

Nr klubowicza: 711
Ale mnie ominęło…

Aktualnie jestem w San Francisco , mam wakacje i jako ze w przeciwieństwie do tego prnita i tych dziwnych kont…. Nie jestem anonimowy dlatego niestety (staram się ignorować troli internetowych) będę musiał odnieść się do wszystkich informacji, ale to po wakacjach.

Nie czuje sie w obowiązku aby zdać raport jakim lotem, w jakiej klasie i kiedy dokładnie laduje samolot na terenie RP, chociaż domyślam się ze kolega bardzo by chciał to wiedzieć sądząc po zainteresowaniu moim życiem… i samochodem który nie jest na sprzedaż (patrz milion odpowiedzi wyżej przed ta lawina okropnych rzeczy).

Prośba aby do tego czasu ktos władny zareagował na wyzwiska np cyt „walkarz”, „mega oszust” (moje ulubione, niczym nagłówka gazety z Fakt). Staram sie trochę z tego nabijać ale tak to nie powinno wyglądać i pozwalacie na takie traktowanie.

No to tymczasem.

981 GT4 Pikachu
971 3.0t
718 2.0 "Spajder"

było: 970 4S; 958T, 958S, 987S, 997 4S.

PostNapisane: 27.02.2025, 9:49 

Twoje życie mnie nie interesuje, zacząłeś to wrzucaniem swoich aut bez opisu ich historii wypadkowej, nie ma ich w twoich żadnych ogłoszeniach, nie ma nawet krzty informacji w 3 autach które wystawiłeś żę wszystkie są po wypadkach mniejszych czy większych. Na otomoto brak info, w ogłoszeniu na
https://carsbat.com/en/detail/wp0zzz98zgk189752-hh4im2/ też zero info, na forum zero info. W zakładce damage wpis NO.
Masz net, mogłeś normalnie odpowiedzieć ale zamiast tego atakujesz mnie i konta które mają takie samo zdanie że jesteś oszustem który ukrył dzwona gt4 i je wystawia smiejąc się wszystkim w twarz. Nie wrzuciłeś zdjęć auta, nie odniosłeś się do wpisów, odwracasz kota ogonem. W skrócie przeproś grzecznie człowieku, posyp głowę popiołem i zakończmy ten temat bo już wszystko wiadomo.

PostNapisane: 27.02.2025, 18:27 

Kolega był zainteresowany. Dzwonił i poza informacją o tym że ktoś wcześniej kilka elementów malował po drobnej kolizji nie było słowa o dużej szkodzie . Kolega odpuścił bo mi się to nie trzymało kupy. Tyle ja wiem

PostNapisane: 28.02.2025, 9:36 

Ja tu widzę dwa odrębne tematy.
Pierwszy to kwestia informacji o szkodach
Druga sprawa to uszkodzenia....bo dla mnie uszkodzenia jednego i drugiego samochodu absolutnie nie wykluczają ich z użytkowania..... Patrząc na to co jest na rynku , stwierdziłbym, że te uszkodzenia nie są wielkie.
Jeśli ktoś twierdzi, że auto nie ma przodu i jest to wrak to nie ma pojęcia nic o technologi naprawy Porsche :wink:
GT4 dla mnie też głównie uszkodzone ma poszycia i zawieszenie - jeśli konstrukcyjnie nie dostała to naprawa nie była skomplikowana.

Osobną rzeczą , tak jak pisałem już wyżej - jest kwestia przepływu informacji :D

PostNapisane: 28.02.2025, 12:45 

Nr klubowicza: 711
Nie muszę czekać do końca wakacji, dopełniło się wszystko na co czekałem, szybciej niż myślałem.

Sypanie głowy popiołem… rzeczywiście muszę się do czegoś przyznać - auto zostało sprzedane w styczniu.

Czekałem z ogłoszeniem tego, aż będzie zmiana w cepik -( już widzę jak ten gość wchodzi tam i sprawdza, jak już sprawdzisz to pomyśl chwilę po co to robisz).

Dodatkowo nabywcom jest mój kolega,

Żeby uzmysłowić bezsens i szkodliwość tej sytuacji - prit właśnie stworzył historię do pojazdu osobie której nawet nie zna ( nie żeby znał mnie ale mojego kumpla nie zna x2 ) i nie zrobil krzywdy mi- a Mu i gdyby nie smród który zrobiło tutaj pare osób to napisałby jak każdy normalny forumowicz ze jest nowym właścicielem i że nie może doczekać się z wami spotkać na żywo.

Dobra ściema… przecież napisałeś że auto jest tymczasowo nie na sprzedaż i że może wróci w lipcu czy sierpniu?

Kumpel powiedzial ze jezeli bylby ktos zainteresowany w dobrych pieniądzach - to czemu nie, pojeździ pół roku i może sprzedać, jest kolekcjonerem różnych pojazdów, nie jest świrem Porsche, stąd moja odpowiedź że auto może wróci do sprzedaży w lipcu… czemu akurat lipcu? Odczekanie 6 miesięcy od nabycia.

Przejdźmy dalej do uszkodzeń pojazdu, tutaj też przyznam się do czegoś - zbagatelizowałem tendencyjne i sugerujące odpowiedź wrzutki i odpowiadałem na to z sarkazmem.

-Czy jak okradł Pan tego człowieka to miał na głowie kominiarkę czarna czy biała ?

- Ale ja nikogo nie okradłem.

- Widzicie? Nie chce odpowiedzieć na moje pytanie! On jest winny!

Podobny mechanizm został zastosowany do pytania o malowanie za 300 tys zł, na co odpowiedziałem - „nie mam pojęcia jak się do tego odnieść” - wyśmiałem tą sugerującą odpowiedź wrzutkę, mówiąc że najwidoczniej był malowany za 300 tyś zł, tutaj dodam że chyba farba z złotem, nie, raczej po prostu zalane złotem na gorąco.

I widzicie? Właśnie akapitem u góry skupiłem na kosztach malowania a nie na tendencyjności tego pytania i skutku jaki przyniósł - wszyscy przyjęliśmy że szkoda na 300 tys musiala mieć miejsce. Z pewnością nie ta która miał ten samochód, chociaż zdarzały sie chore rachunki za szkody na samochodach GT czy tam wyceny, ja sam jako właściciel do tego nie dotarłem w cepik widzę kwotę powyżej 50 tys PLN, co nie jest jakimś wyzwaniem żeby taki rachunek zrobic, skoro lampa led potrafi figurować w ASO po 20 tys zl.

Ale hola hola - 300 tys to powyżej 50 tys, czyli to wszystko prawda!

1 mln to też powyżej 50 tys, 20 mln to też powyżej 50 tys więc to musi być prawda - przepraszam, znowu to robię, za silny sarkazm.

Idziemy dalej, to co boli mnie najbardziej (pomijając ludzką niezawinioną nienawiść - (to jest mój weltschmerz):

1) zdjęcia jakiegoś caymana w tym wątku,
2) brak reakcji moderatora.

Ad1 - Zdjęcia - w życiu nie widziałem tych zdjęć, mam inne zdjęcia szkody i nie, nie wrzucę ich nigdzie, bo nawet gdyby to było moje auto, to nie chciałbym by nawet zdjęcie urwanego lusterka krążyło po internecie, bo to psychologicznie zawsze obniży wartość pojazdu.

Ogólnie rzecz ujmując, kolejny mechanizm „Rachoniowania” i zagrywka jak wobec 5 latka.

-Prit, mam zdjęcie Twojej nagiej żony, wrzucę tutaj.

-To nie moja żona.

- Jak to, to nie ona? Udowodnij, wrzuć tu jej nagie zdjecia. Patrzcie nie chce wrzucić jej zdjęć! To jego żona haha!

Auto było malowane bo miało szkodę, auta się maluje bo mają szkodę - niesamowite prawda ? - zdjęcia szkody widziałem na żywo gdy kupowałem samochód i sprzedawca dał mi je w momencie jak stałem się właścicielem pojazdu, wtedy uważałem to trochę na wyrost ale teraz… zgadzam się z tym w 1000%. Teraz zdjęcia są w kolejnych rekach.

Przed zakupem zrobiłem przegląd na PA w PC Okęcie, chciałem wiedzieć czy auto jest dobrze zrobione po szkodzie, było, no i kupiłem :)

Evan, dzięki za fajną wzmiankę, dał tu też dobry punkt o szkodach na pojazdach - Panowie jak ktoś ma tego caymana ze zdjęcia w dobrych pieniądzach to chętnie go kupię i naprawie, ale cena musi być jak za złom… zgodnie z tym co uważacie, ja tam widzę sama blacharkę bez piro, wanna cała, nawet belki widzę całe, może zwrotnica i kielich dostał prawy przód? Mam kielichy od 991 chętnie wstawię. Mowie poważnie - kupię ten samochód ale cena musi być tak jak uważacie że to złom … no przecież prawda?

Ad2 - Proszę o reakcję w tym wątku osobę która ma moderatora:

a) usunięcie nieprawdziwych zdjęć,
b) reakcje na wpisy słownie agresywnych użytkowników.

Nie jestem właścicielem pojazdu i nie sprzedaje tego pojazdu.

Temat do zamknięcia.

Jest to moja ostatnia odpowiedź.

981 GT4 Pikachu
971 3.0t
718 2.0 "Spajder"

było: 970 4S; 958T, 958S, 987S, 997 4S.

PostNapisane: 28.02.2025, 16:28 

Twoja odpowiedz jest dokładnie taka jak to twoje, nie twoje auto, jedna wielka ściema, lanie wody, jakaś naga żona a gdzie twoje zdjecia??? no gdzie twój dowód który mógłby szybko zakończyć tą dyskusje? nie ma i nie wrzucasz bo wiesz że zdjęcia które wrzuciłem są prawdziwe i kłamałeś a przyznało mi to juz kilka osób. Można temat zamknąć, każdy wyciągnie swoje wnioski z tego co sprzedajesz i jakim jesteś jednym wielkim krętaczem :lol: :lol: ja po takiej akcji nie kupiłbym od ciebie słoika ogórków :lol: :lol:

PostNapisane: 28.02.2025, 18:42 

Co tu się dzieje to jakaś farsa.
Wypowiem się bo prawie kupiłem auto pod koniec stycznia tego roku, bo byłem na nie mocno zdecydowany przeglądając fotki z otomoto. Byliśmy już umówieni na przed zakupowe sprawdzenie auta, natomiast odłożyliśmy temat na 6 mc ze względu na świeży wykup auta z leasingu. Po kilku prośbach i moim kontakcie z poprzednim właścicielem zostały mi udostępnione zdjęcia gt4 przed naprawą.
Mimo że zdjęcia są inne, przedstawiają ten sam samochód.

Uważam za słabe zaprzeczanie, że to nie jest ten sam samochód, który widać na zdjęciach wrzuconych kilka postów wcześniej. Szczególnie na forumowej, klubowej giełdzie wśród kolegów i pasjonatów marki. Natomiast każdy ma prawo do swojej oceny.
Jak ktoś będzie chciał kupić auto, to myślę, że tak czy inaczej się dogada i sprawdzi auto.
Z mojej strony pas.

PostNapisane: 28.02.2025, 18:55 

Chyba administratorzy powinni dać komuś tutaj bana za jawne kłamstwo i oszustwo na forum plus do tego pójście w zaparte, wątek powinien zostać tak jak jest aby każdy kto trafi na to auto mógł po numerze vin zaznajomić się jego historią :x :x masakra.

PostNapisane: 1.03.2025, 12:16 

Szach mat.

PostNapisane: 1.03.2025, 19:05 

prnit napisał(a):
Chyba administratorzy powinni dać komuś tutaj bana za jawne kłamstwo i oszustwo na forum plus do tego pójście w zaparte, wątek powinien zostać tak jak jest aby każdy kto trafi na to auto mógł po numerze vin zaznajomić się jego historią :x :x masakra.

Dopóki składka klubowa będzie opłacana to włos z głowy nie spadnie…
Za to zostały wprowadzone zmiany a’propos wystawiania ogłoszeń…. Czyli oberwali wszyscy chcący wystawić ogłoszenie a nie ten który nawywijał👍
Teraz ze strony administracji będzie cisza aż wszystko ucichnie… podobnie było z PURE PERFECTION…
Coraz fajniej tu jest…

PostNapisane: 1.03.2025, 19:13 

Mysle ze cel został osiągnięty, wiadomo co to za auto i dlaczego była na nim szkoda na kilkaset tysięcy złotych, wiadomo że sprzedający kłamie w żywe oczy i zaufanie do niego po takiej akcji będzie wynosić równe zero, numer vin jest także wyszukiwarka znajdzie ten wątek jak ten wałek znowu będzie gdzieś wystawiony. Przecież w tym wszystkim od początku nie chodziło czy to auto po naprawie jest złe czy dobre, jest po naprawdę porządnym dzwonie, zostało naprawione i ok, TYLKO chodzi o to że sprzedający UKRYWA zupełnie zresztą nieudolnie historie tego auta i tyle.

A co tam zdecyduje klub itd. to nie ma znaczenia, mozę sprzedający to fajny gosciu tylko znalazł sobie sposób na zarabianie poprzez forum na robieniu wałków, (miejmy nadzieje że po raz ostatni) nie on zresztą pierwszy i nie ostatni. Dla mnie można to zamknąć.

PostNapisane: 5.03.2025, 22:46 
Administrator

W świetle pozyskanych informacji przez Zarząd PCP ze źródeł niezależnych, dotyczących samochodu Porsche o nr VIN WP0ZZZ98ZGK189752 będącego przedmiotem niniejszego ogłoszenia oraz nadszarpnięcia reputacji członków Klubu, mając na uwadze zapisy § 15 Statutu PCP, postanawiamy względem użytkownika LORAS:

1. Przekazać upomnienie. Kolejne upomnienie może skutkować usunięciem z klubu
2. Zakazać czasowego brania udziału w imprezach Klubowych, na okres 30 dni.
3. Zawiesić w prawach członka Porsche Club Polska na okres 30 dni.

Ponadto, zgodnie z Regulaminem forum PCP:

1. Zawiesić możliwość zamieszczania postów na klubowym forum na okres 30 dni.
2. Zawiesić możliwość umieszczania postów dotyczących sprzedaży samochodów marki Porsche do dnia 31 sierpnia 2025r.

Użytkownikowi LORAS przysługuje prawo do odwołania się od decyzji Zarządu PCP w terminie do 14 dni na piśmie do Komisji Rewizyjnej PCP.

Zarząd PCP
Warszawa, 05.03.2025r.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]