Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 26.11.2022, 14:15 

Cześć, auto w konfiguracji ma standardowy układ wydechowy, nigdy nie miałem doświadczenia z wymienianiem wydechu na bardziej sportowy i tu pytania:

- czy lepiej pojechać do zakładu robiącego na zamówienie typu EL-TEC, czy lepiej kupić gotowe rozwiązanie typu np. coś takiego: https://www.design911shop.com/Exhaust-Muffler---Silencer-Sports-Porsche-Boxster-987---Cayman/prod10028/?showtax=true&gclid=Cj0KCQiAj4ecBhD3ARIsAM4Q_jEAsl_gow5GdmvxnNmhBHFG4NZp8X3ktSxp-c7d1kKxIvZmgXtGSEQaAk_qEALw_wcB
- jeśli lepiej zrobić na zamówienie, to jaki zakład jest szczególnie polecany, chodzi mi o okolice Warszawy, a jeśli kupione z internetu to co polecacie?

Tak ogólnie rzecz biorąc dźwięk Porsche nigdy mi się nie podobał jak słyszałem auto na ulicy, teraz jak jest w garażu i się nim przejadę to... też mi się nie podoba :D Nie wiem czemu ale ten dźwięk boxera jakoś mi nie "wchodzi", czy po wymianie układu jest tylko głośniej i już czy ten dźwięk jednak ma szansę stać się bardziej basowo agresywny? Bo teraz to bym go tylko określił mechanicznym hałasem.

A może ktoś w okolicach Warszawy ma taki silnik w Box/Cay z układem sportowym i znajdzie 10 min aby się pochwalić jak brzmi?

PostNapisane: 26.11.2022, 16:06 

Nr klubowicza: 712
Najlepsze jest PSE, ale i tak 987 nie brzmi jakoś szczególnie.

Może MG Motorsport?
https://youtu.be/X4CnInAmb2E

981 Boxster GTS

PostNapisane: 27.11.2022, 19:01 

Dzięki, sprawdziłem te PSE tylko problem w tym że widzę że to zabawa za ponad 10.000 zł, proporcja wartości układu wydechowego do wartości auta trochę nie ta :D

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]