apsza napisał(a):
Zastanawiam się nad zakupem 992C4. Mam taki dylemat. Jak jest w praktyce, jak często, mimo oczywiście uwagi na drodze, musicie naprawiać koła ze względu na tak mały profil opon? Czy jest z tym częsty problem? Nie biorę pod uwagę oczywiście nabitych gwoździ czy wkrętów. Tylko np. łachy asfaltu na kostce brukowej itp. nierówności. Jak często u Was się to zdarza?
Dotychczas jeździłem na dużych profilach (min55) więc problemu nie było a oponę przez 40lat moich jazd naprawiałem może ze 3,4x.
Nigdy nie wiem o co chodzi, z obawą o niski profil. Od 7 lat jeżdżę na 20-21 calach z profilami 25-30 i nie wiem czy miałem szczęście, ale nigdy też nie dotknąłem niczego felgą. Przez ostatni rok zrobiłem 992S 20k kilometrów, a felgi wyglądają jak nowe. Myślę, że to nie znaczy, że są pancerne
ale myślę, że jak każdy z nas odruchowo omijam wszelkie studzienki i miałem szczęście nie wjechać w żadną dziurę. Kamera 360 też bardzo pomaga, żeby nigdzie nie dotknąć o próg, typu wjazdy do centrów handlowych etc. Jeździłem nim po różnych drogach, nie że tylko autostrada, także odrobina uwagi i powinno być ok