Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27.02.2022, 17:13 

Pełna zgoda, po prostu mówię że z tym dobrym brzmieniem to nie jest wcale taka prosta sprawa jeżeli chcemy zachować pełną funkcjonalność.

PostNapisane: 27.02.2022, 19:17 

mareknowak napisał(a):
tony_szpachli napisał(a):
Andruszka napisał(a):
Arek piękne te Turbo, nawet nie przeszkadza, że czarne :D
Jednak przejechałem się 996 Turbo i powiem szczerze nie przemawia do mnie, nie wiem czemu, nie potrafię tego opisać. Jest szybkie, szczególnie jak się rozkręci. Ale dla mnie chyba zbyt głośne, do tego stylistyka wnętrza 996 do mnie nie przemawia, z zewnątrz też coś mi nie pasuje. Wiem, narażam się miłośnikom 996, ale są różne gusta, a to chyba nie moja bajka. Choć nie mówię do końca nie, zobaczymy. Teraz muszę przejechać się jakimś wiatrakiem, bo może bardziej jednak w tą stronę.

Bo 996 Turbo bez programu jest mdłe i nudne jak flaki z olejem. Po zrobieniu softu zaczyna się prawdziwa zabawa i moim zdaniem każde 996tt stockowe warto zflashować ("stage 1"). Według mnie Turbo jest ciche i nie brzmi, całe szczęście można łatwo to zmienić :)

"sflashować"... To "z" aż kłuje w oczy... :D

Nie do końca się zgodzę, jest to zapożyczenie językowe - nie jestem znawcą (więc się wypowiedziałem rzecz jasna!), ale w internetach funkcjonuje zarówno sflashować, jak i zflashować.

PostNapisane: 27.02.2022, 19:19 

MDU napisał(a):
Andruszka napisał(a):
Jednak przejechałem się 996 Turbo i powiem szczerze nie przemawia do mnie, nie wiem czemu, nie potrafię tego opisać. Jest szybkie, szczególnie jak się rozkręci. Ale dla mnie chyba zbyt głośne, do tego stylistyka wnętrza 996 do mnie nie przemawia, z zewnątrz też coś mi nie pasuje. Wiem, narażam się miłośnikom 996, ale są różne gusta, a to chyba nie moja bajka. Choć nie mówię do końca nie, zobaczymy. Teraz muszę przejechać się jakimś wiatrakiem, bo może bardziej jednak w tą stronę.

Bo 996 Turbo bez programu jest mdłe i nudne jak flaki z olejem. Po zrobieniu softu zaczyna się prawdziwa zabawa i moim zdaniem każde 996tt stockowe warto zflashować ("stage 1"). Według mnie Turbo jest ciche i nie brzmi, całe szczęście można łatwo to zmienić :)

Z jednej strony nie ma pięknego brzmienia, ale wastegate'y pięknie robią "hisssss" - nie narzekam :)

Ciężko w turbo o dobry wydech który ładnie gada ale nie rezonuje. Miałem MG i po pierwszej trasie musiałem go ściągnąć. Dopiero z akrapa byłem zadowolony. Ale tutaj w pełni zgoda 996/997TT potrzebuje sporo modów żeby być fajne gdzie C2 już wyjściowo daje sporo frajdy.

PostNapisane: 28.02.2022, 2:54 

mareknowak napisał(a):
Andruszka napisał(a):

"sflashować"... To "z" aż kłuje w oczy... :D

Nie do końca się zgodzę, jest to zapożyczenie językowe - nie jestem znawcą (więc się wypowiedziałem rzecz jasna!), ale w internetach funkcjonuje zarówno sflashować, jak i zflashować.

F to spółgłoska bezdźwięczna więc stosujemy przedrostek s-

PostNapisane: 24.03.2022, 7:49 

Nr klubowicza: 759
Turbo w lutym zarezerwowane i po zarejestrowaniu sprzedane.
Odpowiadam w związku z kilkoma zapytaniami o to auto.
Zostało w PL.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]