Autor |
Wiadomość |
MM-Racing
|
Napisane: 21.01.2011, 22:36 |
|
Nr klubowicza: 094
|
porka 1 napisał(a): Zapraszam Cię na jedną z rund WST to zobaczysz z czym to się je i jak to smakuje.
masz racje. Chetnie przyjade tylko nie wiem czy dam rade. Jak sie tam mozna zapisac
czII 23,00 eurosport
_________________ in: Rally,Mezgers Nobody is born a legende, you race to become one. Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r. Carting Cup PCP 2015r. ---------------------------------------------------- Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla. https://futureoze.pl/
|
|
Góra |
|
rk35
|
Napisane: 22.01.2011, 0:50 |
|
|
......i już
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 22.01.2011, 9:57 |
|
Członek Honorowy |
|
Nr klubowicza: 029
|
Przeczytałem przy śniadaniu.
Zemdliło mnie.
Nie będę czytał "forum" przy jedzeniu.
Góra |
|
stach
|
Napisane: 22.01.2011, 23:40 |
|
Klubowicz |
|
Nr klubowicza: 062
|
Ten watek nie powinien być dostępny dla Gości odwiedzajacych nasze forum...
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 23.01.2011, 20:31 |
|
Nr klubowicza: 164
|
porka 1 napisał(a): Matschke - ładny czas ET 11,8 sekundy. Miałem okazję być w Poznaniu na jednej z rund ale niestety zostawiłem sprzęgło. Został niesamowity zapach po spalonym sprzęgle. i póżniej holowanie ok. 300km do domu. Wrażenia były bezcenne. Ale miałem okazje wziąć kilka lekcji od samego mistrza jakim jest fitnes na torze Kielce. Ale takiej jazdy nie można się nauczyć to trzeba mieć we krwi. Przesyłam filmik co gość robi na torze kielce szczególnie zobacz sobie sam koniec filmiku tego nie mozna sie nauczyc ot tak to trzeba mieć w sobie. Także jezeli zawitam na torze Poznań to z pewnością namówię do tego fitnesa myślę, że nie będziecie mieć nic przeciwko na kilka dobrych lekcji jak się powinno jeździć nie tylko wciskać gaz... http://www.youtube.com/watch?v=i6lRtiRt ... re=related
Obejrzałem w końcu to video. No, fajnie, ale ty niepotrzebnie się napinasz kolego bo wygląda na to, że jeszcze niewiele widziałeś a już udzielasz innym rad.
Poczytaj, popatrz, pogadaj z ludźmi a potem dopiero pomyśl jakie rady dawać i komu...
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 23.01.2011, 20:42 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Ja też obejrzałem. I chyba żyłem w błędzie, bo wydawało mi się, że na torze chodzi o to, by uzyskać jak najlepszy czas
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
porka 1
|
Napisane: 23.01.2011, 22:58 |
|
|
Cześć Jasmin. Jeżeli kogoś uraziłem tym napinaniem to chylę czoło. Napewno jeszcze mało widziałem jeżeli chodzi o jazdę po torze i mam w tym b. słabe doświadczenie, bo odpuściłem po tym jak dwa razy wyleciałem swoim Prosiakiem po za tor (Kielce). I tak naprawdę najlepiej czuję temat ćwiartki. I przy tym temacie chcę pozostać. I w tym kierunku tylko chcę iść. Dla niektórych na tym forum temat 1/4 m. to temat bzdurny i wogóle niepotrzebny. Temat który wogóle nie powinien być poruszany, bo tutaj o czym innym się dyskutuję i co innego porusza. Jeżeli chodzi o rady o których wspominałeś i o rozmowę z innymi ludźmi to miałem okazję w roku 2010r. Porozmawiać osobiście z J. Dziewulskim, który był w Cz-wie na Rap- race. Gość, który posiada 5 rekordów światowych. W tym jeden na torze Nurburring czas poniżej 7min. Mówił mi o tym jak szarpał się z najnowszą GT2 i brał ją na każdym biegu (ultima GTR) Od świateł do świateł. To był niesamowity banan na twarzy. Zaprosiłem J.D. na jedną z rund WST. To była b. pouczająca rozmowa. Także ja też słucham innych i biorę lekcję Jasmin. I dzielę się doświadczeniami z innymi. Widzisz zaraz posypią się uwagi że z tymi rekordami to nieprawda i poraz kolejny kogoś zemdli jak przeczyta tym razem przy kolacji.
|
|
Góra |
|
MM-Racing
|
Napisane: 24.01.2011, 0:11 |
|
|
Porka1 !!!
Nie bierz do siebie ale tylko wez pod rozwage, ze na tym forum, zarowno aktywni, jak i nieaktywni sa forumowicze ktorzy znaja tematy, srodowisko i ludzi z nim zwiazanych. I to od lat. Ocieraja sie lub dawno temu otarli o 1/4mili, rajdy, wyscigi, clasyki, Range Race itd. Wiec tzw niepotrzebne bicie piany sprwia tylko, ze delikwent osmiesza sie w oczach czytajacych.
Lepiej poprostu byc merytorycznym a szacunek przychodzi sam. Pokora zawsze tez sie przydaje.
Czyli, po 2008 roku nie byly organizowane w Polsce Mistrzostwa Polski 1/4mili przez nikogo. To w czym brales udzial to puchar jakiegos tam klubu, zreszta amatorski.Taka sytuacja powstala po bezkrolewiujakie zostawilo po sobie SSS. Zeznanych powodow. Kontynuuja zawody o Gekocup. Powstalo konkurencyjne WST, gdzie poszla czesc zawodnikow. W dodatku jechales w klasie street, czyli juz zupelnie dla kazdego.
Z drugiej strony jezdzac tam zdobyles II miejsce, jakies doswiadczenie i musiales sie wykazac umiejetnosciami aby zajac te miejsce. Gratulacje.
Ja szanuje Twoj i innych zapal do motoryzacji.
_________________ in: Rally,Mezgers Nobody is born a legende, you race to become one. Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r. Carting Cup PCP 2015r. ---------------------------------------------------- Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla. https://futureoze.pl/
|
|
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 24.01.2011, 1:53 |
|
|
Porka1
No i dobrze ze wiesz czego chcesz. Sport niby prosty jak sie na niego patrzy ale na pewno nic tam za darmoche nie ma. Dużo pracy w garażu żeby moc w te pare sekund wystrzelic. Swoją droga po obejrzeniu filmiku z Łodzi trochę sie przerazilem ze o bezpieczeństwie myśli sie średnio.
Gościa postawiło bokiem przy niezłej prędkości a publika sobie stoi wzdłuż nitki jazdy. Dużo nie trzeba... Kurcze pomyślcie o tym przy organizacji bo lepiej chuchac na zimne a auta zbierają sie ostro i może być trudno jedna kontra wyprostować jak juz dobrze leci.
Ale nie ma co po nocach straszyć.
Powodzenia życzę
Góra |
|
Jerzy
|
Napisane: 24.01.2011, 1:59 |
|
|
A o motoryzacji - w tym o tuningu i 1/4 mili to na tym forum jest wielu chętnych do rozmowy. Tyle ze bez napinania i dyskusji o wyższości swiat wielkanocnych nad bożego narodzenia
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 24.01.2011, 12:39 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Z tym Nurburgringiem to ciekawe, bo jakoś na liście najlepszych czasów go nie ma... Mało tego, w czubie nie ma żadnej Ultimy... W załączniku zrzut czołówki czasów. Jak widać Nissan mocno się zdenerwował rezultatem GT2 RS i już w tym roku próbował go poprawić. I się nie udało
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
Vjackmax
|
Napisane: 24.01.2011, 15:17 |
|
|
a co to ten Fitnes Drift...? bo ciągle się przewija...
jestem raczej szczupły to może się nadaję ?
pozdr, jacek
|
|
Góra |
|
Matschke
|
Napisane: 24.01.2011, 17:02 |
|
Nr klubowicza: 170
|
a ktorym autem zrobil 9s na cwiartke ? bo na pewno nie Ultima, bo to za slabe auto na taki czas....
_________________ Było 997.1 TT - 563 KM Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie
|
|
Góra |
|
fulnek
|
Napisane: 24.01.2011, 17:29 |
|
|
wit007 napisał(a): Z tym Nurburgringiem to ciekawe, bo jakoś na liście najlepszych czasów go nie ma... Mało tego, w czubie nie ma żadnej Ultimy... W załączniku zrzut czołówki czasów. Jak widać Nissan mocno się zdenerwował rezultatem GT2 RS i już w tym roku próbował go poprawić. I się nie udało
Napisać to każdy sobie może na swojej stronie
|
|
Góra |
|
porsche
|
Napisane: 24.01.2011, 18:07 |
|
|
porka1 lansujesz nie wiadomo czym. Jedną rozmową z gościem, który akurat jechał w imprezie, która przebiegała przez Twoją miejscowość? (swoją drogą Rage-Race, a nie Rap-Race ...). Rekordami na ćwiartkę? Owszem, trzeba umieć wstrzelić się w odpowiedni punkt, żeby dobrze ruszyć, ale później, to już pedał w podłodze i ogień - nie neguję dyscypliny, bo jeśli coś jest w pobliżu, to również jadę oglądać, w końcu interesuję się autami, a nie konkretnym sportem.
Fitnes to akurat zwykły upalacz, których w kraju są dziesiątki - polecam obejrzeć filmy z Toru Kielce (tym bardziej z Subaru/Lancerem), lecieć bokiem takim autem i kręcić się w koło potrafi 3/4 użytkowników tych samochodów. Tak jak wspomniał ktoś wyżej - jazda na torze nie polega na samej obecności na tym obiekcie (wszak na torze od biedy można i ćwiartkę zrobić!), tylko na umiejętności łączenia wszystkich aspektów dotyczących jazdy samochodem (no - może poza konkursem na najbardziej ekonomiczną jazdę ) - czyli start, operowanie heblami, umiejętne operowanie biegami, odpowiedni tor jazdy, składanie się w wiraże itd. a w efekcie 'bitwa' o jak najlepszy czas.
Rzecz jasna, jak Jasmin wspomniał, nie ma sensu walczyć o to, który sport motorowy (drift, 1/4, czysty track day, jazda na regularność itd.) trzyma wyższość nad innym, bo ile ludzi, tyle opinii i gustów. Dlatego nie próbujmy sobie udowadniać nie wiadomo czego, a i zachowajmy ciut zdrowej skromności, bo większość z nas ma w swoim dorobku większe lub mniejsze trofea, ale spotykamy się tu na forum, żeby szerzyć pasję, a nie próbować (nawet podtekstem) gnoić kogoś, 'bo ja mam puchar, a ty nie'
Tyle wywodu, wszak wątek ten miał się zakończyć już kilkanaście postów temu i przejść na właściwą rozmowę dotyczącą 997 Turbo.
|
|
Góra |
|
MM-Racing
|
Napisane: 24.01.2011, 18:45 |
|
|
a ja troche zmienie temat, przewrotnie, cos na wzor powrotu do przyszlosci
Skoro Rafal masz 993 to bym celowal w inny model jako drugi. Po co dwa takie same, no prawie. Bedziesz mial mozliwosc poobcowania z najnowsza tech osobiscie. Dla mnie idealnie by bylo jako cukiereczek 993 turbo (co byJurek nie mial zastrzezen ) a na codzien 997 ssak. Ty masz dokladnie odwrotnie ale moze to tez wyjscie.
Zataczajac kolo i odnoszac sie do polnocnej petli, ostatnio czytalem wywiad z niejakim Waldkiem R. ze szczytem przeniesiania mocy przy oponie ulicznej jest dzis 620ps (dlatego tyle ma rs) i nie ma mozliwosc zeby gt2 operowalo optymalniej na takiej oponie. Wczesniejsze problemy z CGT wlasnie wynikaly z slabej jak na tamte czasy technoologii michelina. Slabej, jak slabej, poprostu niewystraczajacej.
Ale turbo ma 4x4.
ps nie wiem jak Wy, ale umnie w glowie jest wytyczona sciezka zakonczen nerwowych, na haslo 993 tt, sorrrii turbo, maluje mi sie albo katalog 1996, albo jeden z numerow gazety motoryzacyjnej (chyba auto swiat za 1,20gr- jakos tak ) z przepiekna jak na owe czasy bordowa sylwetka porsche 993 turbo. To byl na tamte czasy czaddd...i te turbo felgi. Niestety tak sie zakodowalo w glowie z tamtych lat i zaden obrazego tegonie przebije chocby mial 800ps i do setki 2sec, takie cos chcialbym miec w garazu, i niech tylko stoi...just stoi
|
|
Góra |
|
MegaLoL
|
Napisane: 24.01.2011, 21:50 |
|
|
MM-Racing napisał(a): ps nie wiem jak Wy, ale umnie w glowie jest wytyczona sciezka zakonczen nerwowych, na haslo 993 tt, sorrrii turbo, maluje mi sie albo katalog 1996, albo jeden z numerow gazety motoryzacyjnej (chyba auto swiat za 1,20gr- jakos tak ) z przepiekna jak na owe czasy bordowa sylwetka porsche 993 turbo. To byl na tamte czasy czaddd...i te turbo felgi. Niestety tak sie zakodowalo w glowie z tamtych lat i zaden obrazego tegonie przebije chocby mial 800ps i do setki 2sec, takie cos chcialbym miec w garazu, i niech tylko stoi...just stoi
No to na co czekasz ?? Jakies wloskie z koniem na masce Ci w glowie... A jak nie, to zawsze mozesz odwiedzic w garazu pewne czarne z krakowa P.S Pozdrow Przemka
Rafalku moze Ty masz doswiadczenie w katowaniu samochodow, bo Ja mam bardzo mala i powierzchowna wiedze na ten temat. Prosze nie mow publicznie co "kolega z Rufa" lubi, robi, mysli itp, itd, bo najwyrazniej jestes w blogiej nieswiadomosci. Przyrko czytac takie teksty, tymbardziej zacytowane przez Ciebie, gdzie chyba powinienes juz co najmniej jakis czas temu zauwazyc, ze jestem najwolniejszym miejskim kierowca, jak juz zdarzy mi sie gdzies wyjechac. Widziales zebym kiedys wyruszyl gwaltownie spod swiatel jak pare osob lubi z tego forum ??
Nie wnikajac w meritum dyskusji, a wlasnie czy w ogole jest?? Bo odkad przegladam te forum, to niestety poziom dyskusji i generalnie poziom pogladow wielu z forumowiczow odbiega daleko od mojego. I dziwie sie paru osobom, ze chce im sie znizac do poziomu i udzielac, ktory praktycznie caly czas jest w dolnych granicach przynajmniej mojego pojmowania pewnej minimalnej granicy inteligencji i obycia. Prosze wybaczyc jesli kogos urazilem. Chetnie bym chcial podyskutowac, spotkac i cieszyc z pasji jaka jest niewatpliwie porsche 911 i korzystac z tego w wiekszym gronie, ale niestety nawet nie sa mi potrzebne wszystkie palce w jednej dloni z kim ta pasje chcialbym miec zaszczyt dzielic. Mysle, ze takich osob jak Ja jest zdecydowanie wiecej, ale wystarczy ze zagladna w pare tematow na tym forum i odrazu im sie odechciewa "udzielania", a tym bardziej jakiegokolwiek integrowania. Cale szczescie, ze sa zagraniczne fora, gdzie jest o wiele wiecej normalnych uzytkownikow i wlascicieli porsche
Pozdrawiam prawdziwych milosnikow i koneserow
|
|
Góra |
|
[admin: usunięto]
|
Napisane: 24.01.2011, 22:20 |
|
|
|
Góra |
|
MM-Racing
|
Napisane: 24.01.2011, 22:46 |
|
|
MegaLoL napisał(a): No to na co czekasz ?? Jakies wloskie z koniem na masce Ci w glowie... A jak nie, to zawsze mozesz odwiedzic w garazu pewne czarne z krakowa P.S Pozdrow Przemka
no ladne ladne, juz sie nie chwal a do Krakowa daleko, ale sam wiesz ze po nas mozesz sie wszystkiego spodziewac
Ja na razie stawiam na sport...wiec badz czujny bo niebawem jade na Hungaroring
Pozdrowie i pozrawiam
|
|
Góra |
|
M911
|
Napisane: 21.02.2011, 16:15 |
|
|
Ciekaw jestem opinii faktycznych uzytkownikow i fachowcow, mam podobny dylemat 997TT czy 997 4S
|
|
Góra |
|
|