Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 10:40 

Nr klubowicza: 170
sluchajcie, ale nie ma co sie chwalic czasem reakcji na 1.4 mili na poziomie 0,00x, bo to jest fart a nie umiejetnosc.... to jest poprostu ruszanie na bardzo poznym pomaranczowym.... i masz za kazdym razem nadzieje, ze nie bedzie fall start tylko ze wstrzelisz sie wlasnie na bardzo wczesne zielone...
umiejetnoscia by to bylo, jakbys mial powtarzalny wynik takiej reakcji, a nie jak Ci sie uda 1-2 lub nawet 3x....

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 10:50 

absulutnie nie zamierzam z nikogo drwić ale czasem lubię pożartować :D

jeśli chodzi o wytrzymałość turbo to z tego co Darek pytał w serwisie to ma bardzo wytrzymały silnik, dużo lepszy niż 3,8 i pady się prawie nie zdarzają, ja natomiast słyszałem że czasami pada tiptronic ale to jak ma wyjść to wychodzi na gwarancji a potem już jest spokój

sam czasami chciałbym mieć turbo, choć osadzenie halogenów z przodu średnio mi się podoba ale za to tył jest boski. tylko zastanawiam się co ja bym z takim autem robił bo 4S i tak jest do normalnego użytkowania zbyt mocna.

chyba się starzeję bo ostatnio stwierdziłem że jakbym miał wybierać to wybrałbym nową zwykłą carrerę byle cabrio, zamiast turbo coupe :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 12:20 

Porka1, oswiec mnie bo moze sie myle ale z tego co pamietam, a jezdzilem kiedys na 1/4mili, to nie ma w Polsce chyba juz od 2008 Mistrzostw Polski, ktore to organizowalo SSS.

WST, czyli warsaw speed team nie organizuje chyba MP na zasadach regulaminu PZM?

dla Twojej ciekawosci, startowalem na Bemowie w klasie Profi Plus na MP 1/4mili w 2006 z RT 0,002sek i nie nadymam sie jak wielki, pierdzacy balonik
Mysle, ze mylnie sie legitymujesz vice MP...jak juz mamy sie pouczac Poza tym w sportach motorowych 1/4 mili nie cieszy sie zadnym prestizem wsrod kierowcow

Uwazam ze wiele jeszcze przede mna do nauki aby byc kompletnym kierowca

ps no i z matma cos nie tak, bo 00,7sek to siedem dziesiatych raczej a to o czym mowisz to 0,007sek Widzisz kolego MM-Racing tak się składa że na WST zaczołem się ścigać w 2009 r i właśnie w 2009r po czterech rundach zdobyłem V-ce - M.P.Możesz sobie wejść w zakładkę archiwum i klasyfikację generalną za rok 2009. Tam się dowiesz czy się mylnie legitymuję. Na WST startują tacy Goście jak Grzegorz S. corvettą, Blacha GMC czy Piotr- BMW M3 Są to ludzie którzy liczą się już w tej chwili w całej Europie. Także jeżeli dla Ciebie WST to żaden prestiż to naprawdę nie orjętujesz się w temacie i nie wiesz z czym się to je i jak to smakuje. Różnica między SSS a WST jest taka że na WST nie ma takiego spędu, w parku maszyn nie szwędaja sie widzowie i imprezy są bardziej kameralne. Na SSS tego nie ma. I niestety na SSS nie padaja 8-mki. Przesyłam Ci tylko namiastkę tego co jest na WST http://www.youtube.com/watch?v=Svh0QVsuDx8 dobrze ze uważasz że przed toba jeszcze sporo nauki. Przedemną też z matematyki miałem niestety 3. Ale czy to jest takie ważne w życiu ???

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 12:27 

no my akurat mocno wspolpracujemy z WST jako VTG i startujemy na wszystkich eliminacjach... sa to jedyne wyscigi, ktore maja jakis prestiz w Polsce po tej calej aferze w okol SSS. SSS niby tez nadal organizuje wyscigi, ale niestety czolowka sie tam juz nie sciga...i dlatego WST ma ciekawsze imprezy...
nadal nie zmienia to jednak faktu, a o tym tutaj dyskutujemy, ze tak niskie czasy reakcji to bardziej fart niz umiejetnosc. Znam tylko jedna osobe, ktora potrafi regularnie trzaskac niskie RT, Marcin Blauth od Typhoona :)
a 0,07 to jest 7 setnych....chyba logiczne, wstyd ze tego nie wiecie....
a 0.007 to 7 tysiecznych...

Było 997.1 TT - 563 KM

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 12:43 

Matschke zgadzam sie z Tobą jak najbardziej że czas reakcji to poprostu szczęście. Właśnie sprawdziłem wydruk to było dokładnie 0,007. W łodzi natomiast na II rundzie WST 2010r. zaliczyłem 4 czas reakcji całego dnia zawodów. Przedemną byli tylko trzej motocykliści. Ale może przestanę sie juz chwalić tymi czasami reakcji bo tutaj goście baaaardzo sapią i się wk... jak się mówi o ET czy RT Poprostu krew ich zalewa :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 13:45 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Porka, chyba trochę przesadzasz. A nawet więcej niż trochę. Przyjedź na tor do Poznania i pokaż co potrafisz robić nie tylko z gazem, ale i kierownicą.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 13:58 

no dokladnie, ja to w ogole mam luz, bo auto automat, robie procedure startu, czekam na zielone i przy dobrej nawierzchni mam powtarzalne 11.8 na 1/4 mili ;)

Było 997.1 TT - 563 KM

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 14:41 

Matschke - ładny czas ET 11,8 sekundy. Miałem okazję być w Poznaniu na jednej z rund ale niestety zostawiłem sprzęgło. Został niesamowity zapach po spalonym sprzęgle. i póżniej holowanie ok. 300km do domu. Wrażenia były bezcenne. Ale miałem okazje wziąć kilka lekcji od samego mistrza jakim jest fitnes na torze Kielce. Ale takiej jazdy nie można się nauczyć to trzeba mieć we krwi. Przesyłam filmik co gość robi na torze kielce szczególnie zobacz sobie sam koniec filmiku tego nie mozna sie nauczyc ot tak to trzeba mieć w sobie. Także jezeli zawitam na torze Poznań to z pewnością namówię do tego fitnesa myślę, że nie będziecie mieć nic przeciwko na kilka dobrych lekcji jak się powinno jeździć nie tylko wciskać gaz...http://www.youtube.com/watch?v=i6lRtiRt ... re=related
:lol:

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 15:06 

Porka 1- tytuł v-ce mistrz Polski w twoim podpisie jest z palca wyssany , WST nigdy nie organizowało Mistrzostw Polski , organizuja Puchar Polski ale takie cos to kazdy moze zorganizowac , owszem ich imprezy sa ok, sam tam bywałem , ale nie wypisuj bzdór . Nigdy nie zajołeś takiego miejsca , byłeś poprostu drugi a to całkiem cos innego . Zmień go proszę bo w ksiegach PZM nie ma tego zapisanego...

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 15:45 

Widzę Dawid że naprawdę nie doczytałeś. Ale przesyłam Ci klasyfikacje generalną za rok 2009 WST. Prawda boli tym bardziej jak się ją udowodni. A tak jak już mówimy o 1/4 z SSS za rok jaki masz w opisie że byłeś kiedyś mistrzem 2006. Z tego co dobrze pamiętam to w tym czasie królował Paweł białą szachownicą i Marcin granatową M3. I raczej tylko ich widziałem na podium. Nie ukrywam że Ciebie też widziałem w NSX. Ale jakoś nigdy na podium. Aż z ciekawości zadzwonię do Pawła i spytam kto zdobył to mistrzostwo. przesyłam ci link http://wst.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=465

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 15:56 

Już znalazłem ten 2007r. W SSS jak na klasę Turbo plus to nawet miałeś sporo zawodników z tego co widzę na Bemowie to było ich 4 A w Pruszczu było ich dwóch. Można naprawdę sie pochwalić takim wyczynem. No ale liczy się efekt końcowy nie ważne ilu jest zawodników ważne że jest Puchar. I to że można sobie podpisać ze było sie mistrzem ! Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 16:22 

No to się mistrzów prostej namnożyło.

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 16:27 

Nr klubowicza: 095
porka 1 napisał(a):
Już znalazłem ten 2007r. W SSS jak na klasę Turbo plus to nawet miałeś sporo zawodników z tego co widzę na Bemowie to było ich 4 A w Pruszczu było ich dwóch. Można naprawdę sie pochwalić takim wyczynem. No ale liczy się efekt końcowy nie ważne ilu jest zawodników ważne że jest Puchar. I to że można sobie podpisać ze było sie mistrzem ! Pozdrawiam

... akurat Dawid z tego co pamiętam miał jedno z najsłabszych aut w kalsie i zdobycie Mistrzostwa Polski takim pojazdem gdzie liczy się przede wszystkim
technika i auta są profi przygotowane tylko pod 1/4 milii - to jednak wyczyn :wink:
przed sezonem na pewno nawet nie myślał o takim sukcesie ...

ps. hi hi - no ta ja też się pochwalę :lol: :lol:
na KoE w 2007 zostałem V-mistrzem Europy w klasie aut seryjnych , w finale przegrałem z anglikiem , który startował w jakimś klasycznym autku (Opel Ascona, albo coś w tym stylu przerobione na dragową maszynę)

jest: 991 GT3, 718 T

było: 996 carrera 4s ; 996 turbo ; 997 turbo
-------------------------------------------------------
Puchar PCP 2013 (997 turbo)
mariusz

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 16:30 

Przepraszam ale źle wpisałem w Pruszczu w 2007r w Turbo+ było w sumie dwóch zawodników. To jest naprawdę nie lada wyczyn ! Na WST chyba tych zawodników jestr troche więcej.

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 16:34 

Nr klubowicza: 095
hmm ... może moderator przniósłby te bzdurne rozmowy do jakiegoś innego działu
w sumie to jest temat o "997TT opinie ..." , który akurat mnie bardzo interesuje bo zamierzam kupić to auto :wink:

jest: 991 GT3, 718 T

było: 996 carrera 4s ; 996 turbo ; 997 turbo
-------------------------------------------------------
Puchar PCP 2013 (997 turbo)
mariusz

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 17:24 

W sumie to jest to trochę żałosne wychwalanie się zwłaszcza w takiej dziedzinie. Trochę zabrakło skromności.
I dlatego cenię sobie Adama Małysza :lol: - Facet jest skromny i ma klasę. Porównanie niefortunne, chodzi oczywiście o cechę charakteru.

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 18:01 
[admin: usunięto]

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 19:16 

długie proste sa dla szybkich samochodów, dla szybkich kierowców są ciasne zakręty,

to nie ja , to Colin Mc Rae

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 20:00 

Nr klubowicza: 094
:D
radio gra ale u kogos innego :lol: jakie mistrzostwa taki poziom...

Mysle, ze "kolega" Porka nie potrafi czytac ze zrozumieniem. I jeszcze jedno, istota wyscigow na 1/4 mili sa czasy osiagane. Nasz kolega zrobil 12,6 sec co na chwile obecna gros zwyklych, cywilnych aut na pdk, bez wiekszych problemow robi, Tak z ulicy po obiadku z rodzinka, z pelnym brzuszkiem w koszuli...Jakie czasy takie tytuly :idea:

Pozdrawiam
ps zgadzam sie z przeniesieniem tematu, powoli przyjmuje poziom zartu prowadzacego familjade :wink:

zapraszam na eurosport, do 2045 esencja sportow motorowych, Col de Turini :) 19,31 Delecour i wielu innych...

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2011, 21:23 

MM-Racing koledzy prosili wcześniej żebyś nie poruszał tematu 1/4 i czasów a Ty odnowa to samo. Tutaj na forum nie chwalimy się swoimi osiągnięciami. Temat był konkretny, odnośnie 997TT ale zszedł troche na inny tor. Także nie będę z Tobą tutaj dyskutował o czasach - bo to nie jest to forum. Zapraszam Cię na jedną z rund WST to zobaczysz z czym to się je i jak to smakuje, Trzeba nieraz kolego kilku ładnych lat żeby zejść z czasem o sekundę czy dwie. A Ty robisz jakieś porównania, które nic poprostu nie wnoszą.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]