Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Akcje Serwisowe
PostNapisane: 6.10.2021, 10:44 

Cześć,
Byłem w PC w Sopocie po części do auta dla mojego znajomego i powiedzieli mi, że na tym aucie jest 8 akcji serwisowych do zrobienia.
Niektóre nawet z przed kilku lat :shock: .
Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie, warto je zrobić?

PostNapisane: 6.10.2021, 19:08 

Nr klubowicza: 111
Moim zdaniem? Warto! Akcje nie kosztują nic, a usuwają potencjalne problemy. O ile mnie pamięć nie zawodzi w przeszłości bywały akcje nawet dla samochodów dawno po gwarancji - i to w/g mnie był wyraz troski fabryki o losy samochodów, które miały dalej jeździć po drogach. Dealerzy nie mają możliwości dotarcia do wszystkich samochodów znajdujących się na danym rynku - niektóre zmieniły właścicieli, inne przyjechały z innych krajów. Taka informacja i zaproszenie to gratis, z którego nie skorzystać byłoby głupotą.
Ale to maja opinia. Ktoś myśli inaczej?

PostNapisane: 7.10.2021, 14:09 

Umówiony :!:
Większość akcji to kodowanie sterowników, ale jest też jakaś na wałek napędu przedniej osi oraz na wymianę sterownika PASM.
Rozmawiałem z chłopakami, podobno Porsche często wprowadza ulepszenia wypuszczając nowe akcje i co ważne wszystko robią na koszt fabryki :D
tak że, chyba każdy powinien zapytać ASO czy jego zabawka nie jest objęta jakimiś akcjami. Dodam że tu rzecz dotyczy furę z 2017 roku.

PostNapisane: 8.10.2021, 10:31 

Cały czas można jeszcze zrobić akcje serwisową na listwę paliwową do Porsche 944 ;)

Mój były już 944 miał ja zrobiona kilka lat temu ale wiem że ktoś robił w Katowicach swoje 944 w ASO

PostNapisane: 10.10.2021, 23:51 

Ja dzwoniłem do serwisu spytać czy moja Panamera z 2010 była objęta akcją serwisową wc-22 (wariatory, śruby), i przy okazji zaprosili mnie na inną (wymiana jakiejś rolki w mechanizmie zmiany biegów), byłem, wymienili :)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]