Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: dzisiaj, 1:46 

Cześć!

Szukam odpowiednika Porsche charge-o-mat jednak wymaganiem jest własna bateria jako, że 981S jest parkowany w hali garażowej. Idealnie by można było zostawić urządzenie przed fotelem pasażera i podczepić je do gniazda zapalniczki na czas dłuższego postoju. Czy macie sprawdzone jakieś urządzenie, które utrzymają akumulator w dobrej kondycji gdy zła pogoda i sól na drogach zniechęca do jazdy? Sama konieczność (do)ładowania urządzenia co tydzień lub dwa nie będzie problemem.

Było kilka podobnych wątków jednak wiele skupionych na rozruchu lub od tego czasu mogły pojawić się jakieś nowe, lepsze produkty na rynku. Na razie najbliżej mi do NOCO Boost.

PostNapisane: dzisiaj, 8:10 

Potrzebujesz prostownika czy boostera? Bo ten noco to chyba tylko booster.

Nie zastanawiałem się nigdy nad stałym ładowaniem akumulatora z akumulatora bo to trochę chyba mija się z celem... ale mam dużo sprzętu ryobi, w tym np. przetwornicę 230v 150w na akumulatory ryobi 18v ładowaną przez usbc. Podpinając do niej prostownik ctek z końcówką pod gniazdko zapalniczki teoretycznie uzyskujesz chyba coś czego szukasz. Jest też dostępna w opcji 300w 36v co pewnie poprawiłoby wydajność. Można też rozważyć większe dedykowane przenośne elektrownie typu bluetti czy ecoflow.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]