Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi S8+
PostNapisane: 29.12.2020, 14:20 

Nr klubowicza: 288
ma ktoś doświadczenia z Audi S8+ /D4/
wiem wiem to forum Porsche ale nie zdradzam marki -nadal kilka szt w chlewiku stoi a -potrzebuje coś do komfortowego przemieszczania się z zapasem mocy :D

Tytuł: Re: Audi S8+
PostNapisane: 29.12.2020, 17:05 

Jezdze takim autem od roku, teraz je sprzedaje bo biore coś nowego w leasing.
https://www.otomoto.pl/oferta/audi-s8-a ... sPreview=1

Nie ma tego w ogłoszeniu ale moje auto ma zrobiony program i DP i ma 670KM i 900nM, w skrócie to szatan :lol:
Liczby 3,4 do 100 i 7,5 100-200

Auto właściwie nie ma minusów oprócz tego że jest dośc duże i jednak prowadzenie to nie BMW. Wygodne, duże, mega wyposażone najczesciej w dużo gadzetów, u mnie nic się nie psuje, jezdze autem bezawaryjnie od roku.
Części w normalnych cenach oczywiscie nie mam ceramiki bo wtedy byłoby drożej, trudno znależć złe strony tego auta i na coś narzekać, jest piekelnie szybkie, szczerze to od roku w warszawie nie spotkałem mocniejszego auta ze świateł a na autostradzie poleciałem 100-250 z rs6 c7 po programie i szliśmy równo, mozna nim ciągnąc przyczepy (ciągnałem przyczepe kempningową w tym roku na hel), można jechać na narty i zrobić na luzie 1000km bo auto jest też naprawdę ciche, takie 160-180 to jest predkosc podrózna którą w innych autach mozna porównać do 140-150, nie wiem..staram się napisać coś negatywnego na temat tego auta i jakoś nic mi nie przychodzi do głowy bo to najlepsze auto jakie miałem w życiu a miałem aut z 50...zawieszenie pneumatyczne mozna obniżać czy podwyższać, mam działkę na mazurach i czasem na polną drogę można je podwyższyć i jest mała terenówka, aha widać jedynie wiek tego auta w multimediach bo jednak nie ma np. carplay, auto jest ogólnie kompletne i naprawdę trudno na coś w nim narzekać, polecam.

Tytuł: Audi S8+
PostNapisane: 29.12.2020, 17:37 

Moj tata eksploatuje od 5 lat od nowosci 4.0tfsi w tej budzie w wersjo long. Tak jak przedmowca pisal wszystko super. Natomiast ja widze jedna duza wade tego auta: wlektronika i infotainment jest totalnie przedpotopowa, ale tak naprawde przedpotopowa. Mojemu tacie nie przeszkadza bo uzywa radia i glosnomowiacego zestawu. Ale dla mnie naprzyklad to skresla to auto.
No i Long to naprawde długie auto, na miasto wrecz nie nadajace sie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 29.12.2020, 18:00 

oglądam się za autem z niewielkim przebiegiem i w granicach 250-300k można znaleźć z przebiegiem do 35k km .Nie musi być S
Myślałem o Panamerze ale szkła na desce rozdzielczej nie mogę zaakceptować tak jak i w nowych Audi
Analog D4 pasuje mi

PostNapisane: 29.12.2020, 18:35 

300k to dalismy za nowego 4.0tfsi a nie kilkuletniego. Inna sprawa ze oferta była petarda.
Tak tylko zebys wiedzial co jest co warte ;)

PostNapisane: 29.12.2020, 19:35 

Nie wiem którą wersję ma Twój Tata ale tak z tym przedpotopowym to bym nie przesadzał, patrząć na dzisiejsze info w audi a6 czy a8 to ta poprzednio wygląda po prostu starzej ALE u mnie jest najwyższa wersja z procesorem graficznym nvidia, mam widok google maps z routerem w aucie, wszystko śmiga bardzo ładnie, jest odtwarzanie z usb/karty sd itd, jest zestaw oczywiscie i dodatkowy jeszcze telefon wbudowany, tam oprócz braku carplay to tak naprawdę jest wszystko co mają auta dzisiaj, jezdze sobie autem Żony czasem Volvo xc60 z 2020 roku i według mnie system w 7 letnim audi jest 10x lepszy i bardziej intuicyjny niż w takim volvo. Co do wersji A8 i S8 to nie ma co ich porówywać bo S8 jest napakowane dodatkami w serii które w normalnym A8 kosztowały krocie, karbon, pikowana skóra, itd itd. to są inne auta, jeśli szukasz takiego auta szukaj S8.

PostNapisane: 29.12.2020, 19:50 

Mysle ze infotainment to kazdy musi sobie sam porownac. Dla mnie to jest mezozoik. Faktycznie mawszystko o czym piszesz. Tyle ze to sa nieprzydatne gadzety. Interface jest z 2003 roku, brak jakiejkolwiek integracji ze smartfonem. Tak jak pisze, moj tata dziwi sie o co mi chodzi bo ma ekran i robi wszystko co on chce, dla mnie decydujaca sprawa przy zakupie auta.
Każdy musi ocenic sam.

PostNapisane: 29.12.2020, 19:54 

and6412 -tak sie sklada ze moj pesel jest znacznie bliższy Twojego taty niż Twojego tak że i oczekiwania inne :D

PostNapisane: 29.12.2020, 19:57 

chris napisał(a):
and6412 -tak sie sklada ze moj pesel jest znacznie bliższy Twojego taty niż Twojego tak że i oczekiwania inne :D
No i też spoko :)

PostNapisane: 29.12.2020, 20:24 

and6412 ale o jaką integrację ze smarftonem Ci chodzi? miałem audi z roku 99 i 2005 i 2013 itd i w S8 ten system nie jest jakiś dramatyczny, nie wiem o co dokładnie Ci chodzi...system jest szybki, ekran jest bardzo dobrej jakości i ma wysoką rozdzielczość jak na 7 lat temu, można narzekać ale muzyka z telefonu działa, zestaw głosnomówiący też na każdym telefonie, jesli chodzi o brak Carplay powiem Ci że można to dołożyć za ok 500 Euro bo są takie moduły, ekran ma ok 7 czy 8 cali...nie wiem jakim autem jezdzisz na codzień ale według mnie nie jest to żaden system przedpotopowy...jedynie widać po nim wiek ale też bez przesady..w 2003 roku to ja miałem w RS6C5 system AUDI RNSE..chyba ogólnie to mocno przesadzasz :lol: :lol:

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]