Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22.07.2012, 19:37 

Witam,

jestem przed kupnem boxstera S z 2003 i zastanawiam sie nad kosztami pozniejszego serwisowania.

Wiem, ze co do zasady auto bezawaryjne, ale mimo wszystko - zawsze cos moze sie zdarzyc i nie chcialbym, zeby po zakupie po atrakcyjnej cenie pozniej koszty serwisu mnie zabily.

Stad pytanie do Ekspertow: co tam sie moze zepsuc? - w sensie jakie najczestsze awarie i ile to kosztuje.
Na jakie czesci zwrocic szczegolna uwage przy kupnie? I tak pewnie pojade do Porsche centrum na przeglad przedzakupowy, ale fajnie byloby wiedziec wczesniej...

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23.07.2012, 14:58 

Kolego mam dokładnie taki egzemplarz od prawie dwóch lat i jak na razie nie mogę narzekać. Na początku musiałem wymienić chłodnicę - ubywało płynu chłodniczego - co kosztowało 820 PLN, przegląd z olejami ostatni ok. 800 PLN. Inne drobiazgi do pół roku od zakupu - razem pewnie jakieś 2-3 tys. zł. Od ponad roku nie musiałem do samochodu nic dokładać - jest w stanie perfekcyjnym, nie było innych kosztów poza bieżącym serwisem. W listopadzie serwis z wymianą świec 1000 zł. Musisz tylko znaleźć kogoś, kto nie robi oczu na logo Porsche i mnoży cennik usług razy 2 albo 3 - byłem u kilku takich ale nigdzie niczego nie zamawiam za nim nie dostanę ceny "na gotowo". Paliwo w zależności jak będziesz jeździł (rozrzut spory), średnie od 8-12l w trasie i 12-15l w mieście.

Tytuł:
PostNapisane: 23.07.2012, 21:28 

Dzieki ;-)

Paliwem sie nie martwie, nie spodziewalem sie niczego innego - to juz wliczone w koszt zabawy.

Chodzi bardziej o naprawy - ceny w ASO, dostepnosc czesci poza ASO itp.
Prosze o dodatkowe info tez od innych posiadaczy takich aut.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]