Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 4.08.2020, 21:39 

Witam problem polega na tym że samochód odpala i po chwili, czasami po 20sek czasem po 1min gaśnie. Ruszyć i jechać nie da się. Po podłączeniu kompa nie ma żadnych błędów. Wymieniony zostałem przekaźnik pomp i przejrzane bezpieczniki,wymieniłem też filtr paliwa w zbiorniku po lewej stronie,był w nim straszny syf.Chyba nikt wcześniej go nie wymieniał bo ja wycinalem wykładziny i zrywalem plomby. Prawdopodobnie pompa paliwa padła I pytanie która lewa czy prawa.Na prawej jest zasilanie elektryczne tylko po zapłonie na lewej cały czas
Dodam że samochód odwiedził dwóch mechaników którzy albo polegli albo nie chcieli w tym grzebać
Samochód ma instalację gazową na której jeździ bez problemu po zapaleniu awaryjnym na gazie

PostNapisane: 16.08.2020, 13:47 

Ten sam problem miałem w A8 D3 4.2 MPI. Samochud podczas odpalania odpala na lewej pompie po czym po 10-20sekundach przełancza na główną. U mnie ta głowna padła i miałem tą samą sytuacje jak ty chodził przez 10-20sekund i gasł. Sprawdz jeszcze odpalenie auta awaryjnie na LPG jeśli na LPG chodzi to na 100% pompa paliwa główna czyli prawa. Główna jest z wężykami wychodzącymi a ta pomocnicza ma tylko 2-3 wtyczki. U mnie lewa jest od odpalania a prawa głowna.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]