Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 4.07.2021, 13:35 

Cześć, mam dość ( może głupie ) pytanie odnośnie oświetlenia w cayenne 2003 rok, lampy jajecznice.
Wczoraj pierwszy raz od zakupu auta, wziąłem się za rozplanowywanie wymian żarówek, bo np xenon słabo świeci, doświetlania nie ma itd.

I teraz tak.
Xenon to D2s czyli Bixenon, bo w soczewce jest zapadka która otwiera się przy długich.
a osobna żarówka to zwyczajne długie osadzona w normalnym odbłyśniku, poniżej soczewki. Pytanie brzmi, czy Bixenon występuje równolegle ze zwykłymi długimi ? Czy też ktoś coś już kombinował i zmienił soczewki.

I pytanie nr 2. Wywalało mi na pulpicie "check" od sprawdzenia świateł doświetlających zakręty, jak i lewa, tak i prawa strona, natomiast po wyjęciu kombinacjami tej h3 z lewej lampy, nie widzę żeby żarnik był przerwany, albo żarówka upalona, lewa strona to samo, w czym może być problem ?

PostNapisane: 21.07.2021, 12:16 

W standardowym reflektorze, bez xenona, na krótkich świeci jedna żarówka H7 a jak się włączy długie to świecą dwie inne. Prawdopodobnie u Ciebie na długich opada przesłona i włącza się dodatkowa żarówka.

M.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]