Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19.06.2021, 20:52 

Witajcie. Moja podróż z dopieszczaniem mojej lalki doszła do punku w którym nie wiem co dalej robić.

Posiadam radio z nawigacją oraz z Bose, niestety Padło

Myślałem o jakimś standardowym 2din w to miejsce, ponieważ jak wiadomo, brak BT, czy aktualnej navi to problem. Nie ukrywam że nie chcę też utopić 4 cyfrowej kwoty w tą zabawę

Co można zrobić w tym wypadku ? czy istnieją jakieś przejściówki na wzór takich jakie posiadają wozy Vag w przypadku Bose ?

PostNapisane: 1.07.2021, 21:12 

Cześć,

Zgłębiam teraz ten temat. Zakupiłem radio na Ali, dokupiłem do tego przejściówkę pod światłowody (radio Bose ma właśnie taki interfejs), ale jeszcze nie połączyłem radia, a dokładnie podłączyłem na chwilę, ale bez przejściówki: wszystko działało, można zainstalować wszystkie potrzebne aplik (Spotify, Waze, itp), sterowanie z kierownicy działało. Bez przejściówki nie ma dźwięku, a przejściówkę trzeba podłączyć pod +12V, zasilanie i masę. Nie wiem na razie gdzie mogę podłączyć się do tych sygnałów, więc na razie włożyłem stare radio.

PostNapisane: 4.07.2021, 13:49 

Konrad01 napisał(a):
Cześć,

Zgłębiam teraz ten temat. Zakupiłem radio na Ali, dokupiłem do tego przejściówkę pod światłowody (radio Bose ma właśnie taki interfejs), ale jeszcze nie połączyłem radia, a dokładnie podłączyłem na chwilę, ale bez przejściówki: wszystko działało, można zainstalować wszystkie potrzebne aplik (Spotify, Waze, itp), sterowanie z kierownicy działało. Bez przejściówki nie ma dźwięku, a przejściówkę trzeba podłączyć pod +12V, zasilanie i masę. Nie wiem na razie gdzie mogę podłączyć się do tych sygnałów, więc na razie włożyłem stare radio.

Próbuje na razie reanimować stare radio, dlatego że licząc na szybko, przejściówka pod światłowód to lekką ręką około 800 zł, przejściówka pod Bose z ramkami to 300, a radio ( Takie co pochodzi z może 2 lata ) z 600. Chyba że masz inny patent ?

A co do twojego problemu.

Teoretycznie, najprościej
Stałe 12 pociągnij z zapalniczki, masę zapnij o belkę za plastikami, a zasilanie ( sterowanie ) ze stacyjki. Tylko z tym "stałym 12" to też często są jaja, bo są radia które jak się wyłączają, to się wyłączają, ale są też takie które po prostu się wygaszają a prąd dalej jedzą. Np cayenne seryjnie ma odcinanie prądu we wnętrzu po jakimś czasie, natomiast tyczy się to tylko żarówek wewnątrz i oświetlenia reflektorów przód, zapalniczka i światła tył ciągle działają

Ja bym stałe 12 próbował zapiąć do instalacji oświetlenia schowka w tunelu środkowym, bo go wygasza po czasie.

PostNapisane: 8.07.2021, 21:30 

Dzięki, będę próbował.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]