Na wstępie proszę o wyrozumiałość bo nie wiem czy rozpocząć swój nowy watek czy podłączyć się pod inny podobny. Kupiłem sobie Cayenne dość wiekowe 2004r i dopiero po tygodniu skapnąłem się że chyba nie ma tych 250KM. Jest on od 1,5 roku na LPG. Na benzynie nawet jedzie ale słabo przyśpiesza , pojedzie do 190 ale do 3500 obrotów słabo reaguje , dopiero jak ma 4000 obr to idzie. Na gazie to w do 3000 nawet przerywa. No i spalanie to nawet przy spokojnej jeżdzie jest chyba duże , pokazuje np. dzisiaj 33l/100Km. Znalazłem kilka wątków o problemach z powietrzem w układzie dolotowym do kolektora scącym. Check się nie zapala. Poradzcie proszę gdzie się udać albo co sprawdzić. Pozdrawiam
Sorki ale chyba pokręciłem , dzisiaj zrobiłem mu kilka startów i mieści się w tych 9sek do 100 oczywiście na benzynie. Chyba zbyt porównuję go do mojego drugiego auta co mam w dieselu i ma 400Nm przy 163KM. Muszę sie umówić na hamownie i sprawdzić go do końca. Ale jak to w życiu jak jeden problem się wyjaśnił to pojawił się inny, otóż zapaliła mi AirBag, wydaje mi się że było to po tym jak tam grzebałem pod nim. Pozdrawiam
|