Witam kolegów. Pacjent Cayenne 3.2 V6 benzyna (955) rocznik 2005. Szukam porady. Po wymianie akumulatora i odpaleniu auta na obrotomierzu zapaliła się żółta kontrolka "PSM" po minucie pracy silnika samoczynnie zgasła, czy to normalne...? do tego z okolic podszybia w miejscu napinacza łańcucha roz. przez kilka minut był słyszalny co dwie lub jedną sek. cichutki klekot który także sam ustąpił po kolejnych kilku minutach. W kolejnych dniach odpalanie na zimnym lub ciepłym bez żadnego problemu jak w nowym aucie cichy, równy szum silnika. Co to mogło być...? Jeszcze jedno pytanie; rok temu wymieniałem wszystkie oleje, także w obu mostach i w skrzynce rozdzielczej i od tamtej pory mam zagadkę a mianowicie jeśli jeżdżę codznnie nie ma żadnych problemów, ale jeśli zostawie auto na tydzień lub więcej to po odpaleniu pojawia się sygnał i piktogram ostrzegawczy o blokadach na szybkościomierzu (podwozie z czterema kołami) Po wyłączeniu i ponownym odpaleniu auta nie ma tego piktogramu i jak już wspominałem, przy częstym użytkowaniu nic się nie pojawia. Czy może to być zbyt niski poziom oleju w skrzynce rozdzielczej...? Dziękuję i czekam na jakieś opinnie.