Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 6.12.2018, 13:14 

Witam wszystkich od 6 miesięcy Jestem posiadaczem owego autka, które doprowadza mnie powoli do rozstroju psychicznego... Cena zakupu ok 40tys zł.
Na 1 rzut mechanik i zaczynamy: Wymiana ukł hamulcowego tj tarcze klocki szczęki nowe czujniki oraz siłownik pedału hamulca postojowego(świeci ciągle kontrolka zużycia) . Nowe opony 20'' plus zapasowe koła zimowe 20'' wymiana napinacza paska wieloklinowego oraz alternatora. Po tyg autko zaczęło szarpać... Wizyta u gazownika LPG Prins... Wszystko zdrowe jak dzwon ( po mojej osobistej interwencji na moich oczach zdemontowano wtryski do czyszczenia i okazało się że parownik umarł... 1.5 tys za wszystko i.... dalej szarpie) Diagnoza rozrząd do wymiany...
Auto dostarczyłem do szpeca od Porsche wymienił mi rozrząd zregenerował wariatory zregenerował głowice, przy okazji wymiana katalizatorów , przepływomierz,olej silnik plus dolewka do skrzyni dorobienie kluczyka .... 7 tyg auto odebrałem 11 tys położyłem. Efekt auto jak szarpało tak dalej szarpie... Diagnoza do wymiany wtryskiwacz 1. Zakup nowego wymiana 1000 w plecy. Okazało się że pompa w baku nie żyje. Wymiana na nowe plus przewody w baku kolejny 1000 włożony. Efekt auto dalej szarpie... Diagnoza ecu uszkodzone(zalane). Wysłałem kompa na sklonowanie do Poznania ponad 1000 poszło. Auto nie odpala na nowym sterowniku(reklamacja) na 2gim to samo. Przy okazji ujemnych temp aku do wymiany. Po 15 km auto zgasło i nie odpala. Laweta i do elektryka.

Nowy nabytek praktycznie od pół roku ciągam po mechanikach a efektów nie ma. Zaczynam remontami podwajać wartość auta co doprowadza mnie to rozstroju psychicznego. Zważywszy na brak kompetencji bądź też brak rzetelności w wykonywaniu swoich prac powoduje :banghead: Coraz częściej zastanawiam się na 5l banieczką benzyny oraz zapałkami

PostNapisane: 6.12.2018, 13:29 

Nie poddawaj sie :)
Moge ci napisac ze mam takiego samego od 5 lat i poza podpora walu nie mial zadnej awarii.. tyle ze jest bez lpg.. ja uwazam z doswiadczenia ze lpg niszczy silnik razem z nieudolnymi mechanikami montujacymi te instalacje w samochodach..

Podjedz do kogos kto ma komputer do Porsche i zczytaj bledy..

PostNapisane: 6.12.2018, 13:31 

Moze jeszcze napisz do ktorego speca pojechales ;)

PostNapisane: 19.12.2018, 18:56 

kolejne koszty 2 nowe aku nowy sterownik silnika a auto dalej nie odpala :banghead:

PostNapisane: 19.12.2018, 23:08 

Nr klubowicza: 193
Z tego co zrozumiałem historię auta/napraw, to dopiero po klonowaniu
sterownika (czyli jak rozumiem wsadzeniu innego, ale z dokładnie Twoją
pamięcią) auto przestało odpalać?

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

PostNapisane: 22.12.2018, 23:40 

Przestało odpalać w momencie zgaszenia oraz wymiany akumulatora... walka trwa. Póki co pojawiło się światło w tunelu.... Listwa paliwowa sucha. Pompki pracują obie lecz nie podają ciśnienia na listwę. W najbliższym czasie planowany zakup baku z przewodami pompkami oraz zaworami.

PostNapisane: 23.12.2018, 3:31 

Nr klubowicza: 193
To może regulator ciśnienia paliwa, skoro brak ciśnienia na listwie?
Może się któryś przewód paliwa w baku wypiął? Przy wymianie pompy
trzeba ich tam sporo rozpiąć po obydwu stronach.

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

PostNapisane: 23.12.2018, 19:36 

Było tak jak napisałeś, dorobiony przewód paliwowy wypiął się. Za późno , kupiłem 2 kolejne pompy. Auto odpala. Po testach zwarcie do masy cyl 1. Walczę dalej. Instalacja gazowa prinsa może powodować odcinanie 1 cylindra. Najpierw wykluczę emulator i sprawdzę czy aby na pewno ona nie robi bigosu

PostNapisane: 29.12.2018, 0:26 

Żyje :D :D :D :D :D :D
lpg rozłączone , instalacja wymieniona - Zero błędów

PostNapisane: 29.12.2018, 19:52 

Witaj na forum PCP.
Po raz kolejny okazuje się że podstawową sprawą to poprawnie zainstalowana i dobrana instalacja lpg.
Widziałem jak "szpece od lpg" podpieli zasilanie lpg w 4.5 pod cewkę 5 cylindra i ciągły problem, inny ogarniety gazownik to poprawił.
Pozdrawiam

PostNapisane: 3.01.2019, 19:11 

Auto spędziło prawie 2 tyg u gazownika Salachna Gaz w Nysie. Poza czyszczeniem wtryskiwaczy keihina wymianą reduktora prinsa na nowy nie widzieli innych problemów. Po za tym że szarpało powyżej 120km/h

PostNapisane: 26.01.2019, 22:58 

no trochę mnie załamałeś tym opisem.. oglądam takie 3.2 z 2004 i się zastanawiam czy to dobry start-up na mojego pierwszego świniaka.

PostNapisane: 26.01.2019, 23:42 

Jak bez lpg to bierz.. jak "nasi tam byli" to odpusc auto..

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]