Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 28.09.2021, 10:40 

Witajcie Panie i Panowie!

Miałem nadzieję, że jeden z pierwszych postów jaki napiszę będzie w innym dziale, no ale cóż... :D

Pacjent to Cayenne 3.6 2007 rok z podtlenkiem LPG.

Sytuacja wygląda następująco:

Jadę sobie jadę, nic mnie nie obchodzi, dojeżdżam do świateł/korka, zatrzymuję się, trzymam hamulec i czasami (nie zawsze), po zatrzymaniu, po kilku czy czasami nawet kilkunastu sekundach czuć szarpnięcie i słychać głośne ŁUP. Na P i N to nie występuje. Jedynie D przy wciśniętym hamulcu. Wtedy też (D i hamulec) falują obroty. Delikatnie bo delikatnie, ale falują (na gazie trochę bardziej, na benzynie prawie niewyczuwalne). Na P i N chodzi równiutko. Błędów żadnych nie wywala.

Podczas jazdy wszystko działa jak należy. Skrzynia ładnie zmienia, nie szarpie czy to powolna jazda czy bardziej dynamiczna, czy pedał w podłodze. Może ktoś coś takiego przerabiał? A może poleci ktoś jakiegoś speca, najlepiej w południowej części Polski? Chociaż innych części kraju też nie wykluczam.

PostNapisane: 3.10.2021, 14:52 

Update: Po dokładniejszym zbadaniu, problem występuje tylko na LPG. Także zagadka rozwiązana - trza się udać do dobrego gazownika.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]