|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
troll oslo
|
Napisane: 8.12.2023, 12:26 |
|
|
Skrzynia automat w 955 Pytanie.. Dzis cos mnie zaskoczylo niestety niezbyt przyjemnie, mianowicie jest minus 6 odpalam auto, odpala od strzalu, wbijam D startoje z jedynki, - normalne bo zimny olej-, podjezdzam pod wzniesienie wrzucam N chwile czekam i zpowrotem na D auto nie ciagnie i ztacza sie mimo D1 na wyswietlaczu daje wiecej gazu i na wyswietlaczu D5 a auto nie ciagnie, zpowrotem na P i D i juz jedzie normalnie… pojezdzilem po miescie biegi zmienia na rozgrzanym ladnie nic nie szarpie, pruba pod wzniesienie na rozgrzanym i jest juz jak powinno byc, czyli D2 ciagnie i sie nie ztacza.. podjechalem pod dom wbilem na rozgrzanym M1 i R i slysze jakby odglosy siorpania, olej i filtr nowy ok 800km temu .. poziom sprawdzany 3x
skrzynia czy mechatronika sie konczy?? czy to moze TTTM ?
Dzis 08.12 po ruszeniu zmienil po chwili z 1 na 2 i juz nie zmienil wyzej, po ponoenym odpaleniu ruszyl z dwojki wbil na 3 i tak juz zostal, to go jeszcze raz zgasilem i za 3cim razem juz normalnie zmienial…
kupilem nowy filter i 8L ravenol t4 i w tygodniu jeszcze raz wymienie a no i zadnych bledow w skrzyni, Ktos cos??
|
|
Góra |
|
Romcio
|
Napisane: 8.12.2023, 18:31 |
|
|
Nigdy podobnego przypadku nie miałem i nie słyszałem ale tak spytam , na ki diabeł gdy musisz chwilę zaczekasz to wbijasz N , ogólnie tak się nie robi tylko się trzyma na D i hamulec. Chodzi o smarowanie , Na D skrzynia jest prawidłowo smarowana.
|
|
Góra |
|
troll oslo
|
Napisane: 9.12.2023, 0:04 |
|
|
bedac w polsce przez trzy tygodnie jezdzilem manualem i po oowrocie do domu sie zamieszalem z autami i tak wyszlo ze chcialem zmienic bieg recznie…
wlasnie przegladalem dziesiatki forum i w usa i uk i sa podobne watki ale nie az tak by cos konkretnego wywnioskowac.. do servisu skrzyn w oslo oddac auto sie niestety nie oplaca takie ceny maja wiec albo wymiana samemu mechatroniki po regeneracji lub zestawu trensgo 09d…
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
|