majkel_1278 napisał(a):
Witam, stałem się posiadaczem cayenne s 1 generacji 4.5 literka. Problem dotyczy elektroniki. Kiedy przychodzi wilgoć lub deszcz auto szaleje. Zawieszenie nie hula- przód oklapniety, twarde jak diabli i błąd na wyswietlaczu, włączają się kierunkowskazy- światło stałe bez mrugania, komunikat „system fault workshop” oraz otwiera się tylna szyba. Podczas naciśnięcia na hamulec po chwili wyłącza się na przykład klimatyzacja (całkiem gaśnie), przygasają swiatla wewnętrze oraz zegary. Aku trzyma dwa trzy tygodnie, jednak ostatnio się poddałem i zostawiłem otwarte ponieważ nie szło zamknąć auta. Włączyły się kierunkowskazy, jak wyżej napisałem światło stałe, i zero reakcji samochodu na kluczyk itd. Mimo błędów auto odpala normalnie. Kiedy słonecznie i sucho bardzo rzadko wyrzuci jakiś błąd, czasem szybe tylna otworzy.
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem? Dodam, ze pojazd nie posiada szyberdachu, myślałem o zaśniedziałych przewodach jednak znajomy mechanik mówił, ze jeśli dach cały to nie powinno być z tym problemu.
Znajomy mechanik nie zna tych aut, zatkane spływy z podszybia przez które woda się przelewa w nogi kierowcy i pasażera.