Jesli nie szukasz na siłe jakiś gotowych kit-ów to może warto się zastanowić nad przelotowym robionym na zamówienie z kwasiaka. Na pewno się dzwięk poprawi i będzie bardziej rasowy. Jaki masz silnik?
ps. pamiętaj że między ładnym dźwiękiem a wiochą jest bardzo cienka linia która notoryczne przekraczają pseudo tunningowcy. A ładny dzwięk silnika nie ma nic wspólnego z basowym burczeniem-ten dzwięk jest po prostu nienaturalny.
U mnie siedzi wydech eisenmann jeszcze za Niemca zakładany więc nie wypowiem się na temat kosztów a i silnik nie ten. Ja latam dużo swoim autem dlatego kupiłem v6 i powiem szczerze że dźwięk jest dla mnie zajeb..
Wszystko zależy od tego ile chcesz wydać na wydech . Dobre firmy to Militek, Capristo, Armytrix, Akrapovic możesz sprawdzić ceny na wydechowe.pl. Ja osobiście zastanawiam się między PSE od Porsche a Capristo.
Ja również w moim turbo S zmieniałem bo był dla mnie za spokojny. Znalazłem w Belgii używany wydech TechArt-a wyszedł mnie ok 3 tyś. euro a efekt poniżej na filmie
Przejdzie o ile diagnosta stwierdzi ze nie jest za głośno (a ryczy to niesamowicie). Dlatego polecam do tego wpakowac dwa (1 na strone) jakieś spowalniacze spalin, wtedy będzie git.
W byłej robocie klientowi robilismy tak w 4.5 wersja S. Tak jw. napisałem - samo wycięcie końcowego robi auto piorunsko głośne i męczące w jeździe. Dodanie nawet strumienic myślę ze poprawiło by dużo sytuację
GTS... Czy tłumiki w wersjach GTS i Turbo S są takie same? Jeśli nie to może sam tłumik od GTSa dużo by wniósł do tematu? Bo dźwięk GTSa jest (wg mnie) elegancki ))