Cześć Mam Macana i chciałbym położyć na nim ceramikę. Z tego co kiedyś czytałem były jakieś ciężary z naszym ASO przy Approved, natomiast zadzwoniłem do nich bezpośrednio, podpytałam i nie ma problemu. Można kłaść. 1 pytanie - warto? 2. Jeśli tak, kogo polecacie w okolicach Warszawy? 3. Jaki był koszt w Waszych autach? Ogólnie, cała Polska
Nr klubowicza: 692
Na Macanie mam oklejoną maskę, zderzak, lusterka, klamki. Reszta ceramika. Ceramika nie jest po to aby ochronić lakier przed kamieniami, czy grubymi gałęziami, tylko po to aby zmniejszyć ilość mikro rys oraz oczywiście hydrofobizacja + łatwiejsze mycie. Moim zdaniem to na daily folia + ceramika, weekendowo folia + wosk. Weekendowo w moim przypadku to oznacza około 5000km w okresie letnim. Zabezpieczenie dobrym woskiem starcza praktycznie na cały sezon. Padło pytanie o koszty, a te zależne są od jakości folii i ceramiki, więc porównywanie gołych kwot nie ma sensu.