Po myjni w 996 zapaliła się kontrolka check engine, przez ok. 20 sek. silnik przebierał jakby nie palił na 1 cylinder. Po którymś odpaleniu kontrolka zgasła i się nie zapala. Myślę, że może woda dostała się gdzieś na cewki albo coś nie ok. z wiązką przewodów elektrycznych. Czy można w tej sytuacji odczytać z komputera jaka była przyczyna zapalenia się kontrolki?
Potym jak opisujesz objawy można stwierdzić że samochód nie palił na wszystkie cylindy, kod powinien się zapisać, więc będziesz mógł szybciej znaleść usterkę.
Pytam bo zdarzyło mi się to po myjni juz raz przed paroma miesiącami. Po paru odpaleniach kontrolka zgasła, pojechałem na komputer do elektryka. Podłączył się, stwierdził że w komputerze nie ma żadnego błędu i skasował 50 zł.
Tylko, ze elektryk ze zwyklym testerem sprawdzi Ci bledy ktore wystepuja w danym momencie. Nie jest w stanie odczytac bledow zapamietanych...
Tylko tester dedykowany do porsche.