Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12.09.2007, 22:42 
Administrator

Wszystko w swoim czasie....

Tytuł:
PostNapisane: 13.09.2007, 7:55 

Igor napisał(a):
wlasnie jedyny problem polega na tym, ze jak na codzien jezdze na 95, to nie wiem czy po prostu lac 100 i przelaczyc mapy, czy pojezdzic az calkowicie zbiornik sie oprozni i dopiero przelaczyc na "ogień", czy też jak już bedzie mało po prostu wlać "setke" ... ??

Jesli mapa jest zrobiona na 100 oktanów to musisz mieć 100 oktanów. po zmniejszeniu z 95 ta liczba zmaleje i o ile przy spokojnym jeżdżeniu nic się nie stanie to na bucie będziesz miał za ubogo i może pojawić się spalanie stukowe.
Także lepiej wyjeździć 95 - nie musisz mieć pustego baku i pchać auta na stację. Kilka litrów 95 w baku nie zaszkodzi.

Skutki uboczne - jeśli jest to zrobione profi to spalanie ( a od ciężkiej nogi będzie duża różnica).

Jak będziesz na hamowni to niech Ci sprawdzą AFR.

Tytuł:
PostNapisane: 16.09.2007, 11:05 

no i zalana "setka"... hmm... Shell - Vpower Racing... 150 zł = 30 litrów...
Pomyślałem, że od razu wypróbuję... wyjeżdżam ze stacje, światła - zielone - OGIEŃ!!!

jedynka.... stoję w miejscu....

dwójka.... stoję w miejscu.....

koła boksują, a auto stoi!! co się dzieje??

Samochód ma takiego kopa - ekstra - ok 120 km przejechanych, 2 próby zaliczone (gdzie było ostre gazowanie) - wróciłem do domu - nawet do rezerwy mi nie doszło (a dodam że nawet na trasie szybko jechałem - cały czas powyżej 4 tys obrotów - wracam do domu - patrzę - sms od Karola z Porsche Centrum - nie za szybko to się półczyńską jeździ, co? :> ) - takze biorąc pod uwagę moją prędkość i ilość spalonej benzyny - myślę że wynik naprawdę pozytywny...

a na próbach - wziąłem Tkackiego na jedną próbę do wozu (duży slalom) - jak usłyszał że mi jeszcze na trójce piszczą opony to stwierdził, że są za słabe na moje auto... :P

parę razy przejeździłem próbę S2 (jako pasażer) i przyznam - jest różnica, ale nie taka diametralna jak kiedyś - czuję że wcale mój nie jest o tak wiele wolniejszy od nich... dziwne - może mi się wydaje - ale naprawdę czuje się jakby było o wiele więcej mocy niż wcześniej... coś podejrzanego jest z tym moim autem, bo jakoś nie chce się wierzyć, żeby był aż taki przyrost mocy po tym calym chipie :>

w każdym razie - jestem pozytywnie zachwycony i strasznie zadowolony z tych map!!

Tytuł:
PostNapisane: 16.09.2007, 12:07 

Nr klubowicza: 193
No i po tym pięknym filozoficznym wywodzie idziesz klasę wyżej :lol: :twisted:

No i gratuluję nowych osiągów!
Chętnie bym zobaczył autko w nowym wcieleniu :)

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

Tytuł:
PostNapisane: 16.09.2007, 12:37 

jedyne rozwiązanie - hamownia 8) i wtedy możecie mnie przenosić i 3 klasy wyżej :)
a tak szczerze - mnie jest wszystko jedno - jeśli w/g regulaminu mam wystarczająco więcej mocy - to spoko... ale nie chce zeby to było podparte wrażeniami, tylko jakimiś pomiarami mocy - wtedy tak jak mówię - mogę i lecieć z 3 klasy wyżej, lub niżej... ważne żebym w Outlaw nie wylądował... choć z drugiej strony - co impreza to puchar za 2gie miejsce :P hehehe

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]