Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3989 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 200  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4.02.2019, 19:32 

Jasne, takie historie sie zdarzają. Mialem takie 2 - znajomy potrzebował pieniędzy pod inwestycje w biznes żony, więc chcąc sprzedać dobry samochód szukał właśnie wśród znajomych - wiedział, ze sprzedaje dobry samochód za bardzo przystepne pieniądze, więc szkoda było robić prezent obcemu. Drugi raz miałem okazje kupić SECa - facetowi zachorowało dziecko, widziałem je. Cena była jednak wysoka i nawet po znacznej obnnizce samochód nie był dla mnie tego wart, miał swoje wady. Gdyby ten Boxster był dobry to sprzedający wiecej dostałby za niego w lombardzie czy u handlarza, jednak wyżej wskazane okoliczności każą mi sadzić, że sam był handlarzem (każdy sprzedawany samochód na tablicach z innych województw i wystawiana faktura VAT marża), a samochód był słaby (6 lat bez badań technicznych?!). Jak dla mnie szansa, ze ten Boxster był dobry to 1%, przynajmniej jak dla mnie ryzyko niepowodzenia było zbyt duże. Kto jednak chciał mógł ryzykować ;)

PostNapisane: 4.02.2019, 19:40 

To akurat bylo proste do weryfikacji gdyż z racji braku przerejestrowania musiałby mi dać oryginał swojej faktury zakupu. Pytanie czy byłaby tam data sprzed 3 miesięcy czy sprzed 6 lat.
Az tak daleko nie dotarłem ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 4.02.2019, 20:02 

Zakup porsche to tylko początek wydatków.Utrzymanie go w idealnym stanie szybko podwoi kwotę.

PostNapisane: 4.02.2019, 22:03 

Cześć,

Zna ktoś to auto lub oglądał? Jakieś info?
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-911-jedyny-taki-na-swiecie-porsche-911-rok-1974-ID6Bytcx.html

Dzięki.

PostNapisane: 4.02.2019, 22:38 

Gdzieś niedawno chłopaki omawiali marną jakosc renowacji jakie przeprowadza ta firma.
Dodatkowo jeśli to byłoby oryginalne 930 turbo cena 150 000 powinna być liczona w euro😉
Ale ja się nie znam....

PostNapisane: 8.02.2019, 23:18 

Witam Wszystkich,

Co powiecie o takim Boxter-ze?

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... 4ee7c41824

Pozdrawiam.

PH

PostNapisane: 9.02.2019, 13:07 

Że bez oględzin ciężko coś powiedzieć, bo podpicowany do zdjęć.

PostNapisane: 9.02.2019, 14:11 

Nia do sie tak zlamac maski bez rozwalenia zderzaka. Wniosek ktos na rozwalone auto zalozyl caly zdezak zeby wygladalo ok. Pewnie tez blotniki. Pod spodem moze byc wszystko

PostNapisane: 9.02.2019, 15:48 

and6412 napisał(a):
Nia do sie tak zlamac maski bez rozwalenia zderzaka. Wniosek ktos na rozwalone auto zalozyl caly zdezak zeby wygladalo ok. Pewnie tez blotniki. Pod spodem moze byc wszystko

Ludziska o czym Wy piszecie
Auto uszkodzone ma orginał na sobie tak maskę jak i zderzak, uderzenie prawa strona zderzak po uderzeniu wrócił się lecz mocno odkrztałcił zdjęcia wyraźne z prawej zmięty zderzak pod reflektorem belka wzmocnienie ugięte wyszło i wypchnęło kierunkowskaz pas przedni czyli czoło wanny ugięte jak banan maska jak widać złamana ....

PostNapisane: 9.02.2019, 20:55 

Felga prawa tez uszkodzona. Ciekawe jak zawieszanie.

PostNapisane: 10.02.2019, 0:54 

Jeszcze kilka pytanek:
- auto ma tytuł "SALVAGE", czy nie ma problemu z ich rejestracją?
- czy do obecnego przebiegu (około 160.000 km) powinien mieć jakieś poważne wymiany (rozrząd itp). Wg. CARFAX był serwisowany ale chciałbym wiedzieć w którym momencie (mniej wiecej) takie wymiany powinny nastąpić?
- czy zmiana np. sterownika klimy na europejski (ze stopniami C jest możliwe i czy ma sens),
- czy wymiana liczników na europejskie jest możliwa i czy ma sens?

Dziękuję

PH

PostNapisane: 10.02.2019, 1:00 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Nie wiem jak w panelu klimy, ale w zegarach można przestawić wskazania na km i km/h. Na analogowy prędkościomierz i tak się nie patrzy. Zostaje temperatura płynu, ale z tym da się żyć - wskazówka ma być pionowo i już

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 10.02.2019, 1:14 

A gdyby wymienić liczniki i sterownik klimy na europejskie?

PostNapisane: 10.02.2019, 2:03 

Wymieniasz tarcze zegara na km / st. C, koszt 200pln (moman.pl) sterowniki zostają. Manetką w komputerze przestawiasz na ustawienia "europejskie" litry kilometry celsjusz zapamiętujesz i już gotowe. Nie ma problemów z rejestracją auta salvage

PostNapisane: 10.02.2019, 10:25 

Keysi napisał(a):
Nie ma problemów z rejestracją auta salvage

z tą rejestracją auta z tytułem salvege to nie tak do końca bez problemów ,jestem świeżo po i co w jednym urzędzie komunikacyjnym nie było możliwe w innym już stało się wykonalne. Przy pierwszej próbie wymagali ode mnie dokumentów potwierdzających naprawę auta w USA ,faktur etc. Przy drugiej probie w innym urzędzie komunikacyjnym polecono mi wykonać dodatkowy przegląda powypadkowy(okresowy już miałem)i wtedy rzeczywiście poszło wszystko bez problemu .

Pytanie jaki masz Title dokładnie tylko Salvage czy jest dopisek Not Registrable jak w moim przypadku- bo w rożnych stanach rożnie to opisują i to co w USA jest dokładnie tym samym później w naszych urzędach może być rożnie interpretowane .

PostNapisane: 11.02.2019, 11:47 

911 997 2007 napisał(a):
Witam Wszystkich,

Co powiecie o takim Boxter-ze?

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... 4ee7c41824

Pozdrawiam.

PH

Zdjęcia z aukcji wyglądają tak samo więc raczej nie jest kombinowany.
https://poctra.com/2006-PORSCHE-BOXSTER ... DGEPORT-PA
W USA sprzedał się z 5tys$

PostNapisane: 11.02.2019, 19:24 

Kriszot napisał(a):
z tą rejestracją auta z tytułem salvege to nie tak do końca bez problemów ,jestem świeżo po i co w jednym urzędzie komunikacyjnym nie było możliwe w innym już stało się wykonalne. Przy pierwszej próbie wymagali ode mnie dokumentów potwierdzających naprawę auta w USA ,faktur etc. Przy drugiej probie w innym urzędzie komunikacyjnym polecono mi wykonać dodatkowy przegląda powypadkowy(okresowy już miałem)i wtedy rzeczywiście poszło wszystko bez problemu .

Pytanie jaki masz Title dokładnie tylko Salvage czy jest dopisek Not Registrable jak w moim przypadku- bo w rożnych stanach rożnie to opisują i to co w USA jest dokładnie tym samym później w naszych urzędach może być rożnie interpretowane .

Z tego co wiem, temat jest bardziej przejrzysty:
1. Jeśli samochód uzyskał tytuł własności salvage to oznacza, że (przynajmniej formalnie) nadaje się do odratowania/naprawy. Wówczas nie ma problemu z rejestracją u nas w kraju.
2. Samochód może mieć jednak przyznany jeden z tytułów/dokumentów własności, które już z definicji wskazują na brak możliwości powtórnej rejestracji takiego auta - nazwy i polityka nadawania różnią się w zależności od danego stanu, ale nazwy w stylu "Nonrepairable Vehicle Title" albo "Certificate of Destruction" nie powinny pozostawiać wątpliwości. U nas zgodnie z literą prawa takich samochodów nie zarejestrujemy.

Co ciekawe nasi zachodni sąsiedzi potrafią być w tej sprawie znacznie bardziej liberalni i bardziej interesuje ich weryfikacja stanu pojazdu na ich badaniu technicznym, niż to jak zaklasyfikował dany pojazd "Jankes zza wielkiej wody" :)

Poza tym zawsze na samochód sprowadzony z tytułem salvage musisz mieć zrobione badanie techniczne powypadkowe.

PostNapisane: 12.02.2019, 1:35 

Hautameki napisał(a):
Kriszot napisał(a):

Z tego co wiem, temat jest bardziej przejrzysty:

Tak jak pisałem temat z świeży bo z przed tygodnia w jednym z warszawskich urzędów kazano mi uzupełnić dokumentacje o faktury potwierdzające naprawę auta w USA.
Przeniosłem się z papierkami do innego urzędu i było bez problemow.

PostNapisane: 14.02.2019, 23:16 

Bracia od lodów sprzedają jedną ze swoich zabawek

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-9 ... BHwKg.html?

PostNapisane: 15.02.2019, 7:46 

Bardzo ładna konfiguracja.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3989 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 200  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]