Autor |
Wiadomość |
fulnek
|
Napisane: 30.12.2009, 22:45 |
|
|
Koledzy (ponieważ koleżanek nie słychać niestety )
Napiszcie proszę w kilku słowach co daje członkostwo w klubie PCP oprócz prestiżu, który uznaję że jest
Tak jak pisałem już, do Moskow na stałe nie wyjeźdzam, więc bardzo poważnie myślę o przyłaczeniu się do zacnego grona.
Jest zapis o wymaganiu dwóch Członków wsprowadzających. Proszę o poparcie. Kogo mogę wpisać we wniosku?
Jedniczesnie wszystkim klubowiczom i nieklubowiczom życzę wszystkiego porschewego w 2010, spełnienia wszystkich marzeń, nie tylko tych związanych z tą wspaniałą marką.
Adam
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 30.12.2009, 23:38 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Bodaj 9% zniżki w ASO plus spore rabaty przy opłatach za imprezy. I tylko wyniki klubowicza liczą się w klasyfikacji imprezy/generalnej/sezonu. Prestiż - bezcenny
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
Daryon944
|
Napisane: 31.12.2009, 2:41 |
|
|
fulnek napisał(a): ...co daje członkostwo w klubie PCP oprócz prestiżu,
NIC! ...a jeszcze mogą Cię nie przyjąć
Tylko dlaczego jest tylu naiwniaków...
P.S. A co zyska Klub, poza (pomijalną) składką, z tytułu przyjęcia Cię w swoje szeregi ?
P.P.S. Klub tworzą ludzie zgromadzeni wokół pewnej idei i działający z chęci jej rozwijania (nawet jeżeli jedynie poprzez składkę członkowską). Nie oczekują oni za PRZYWILEJ przynależności jakichkolwiek profitów.
|
|
Góra |
|
Dadi
|
Napisane: 31.12.2009, 9:03 |
|
|
Daryon to zes pojechal
Co daje?
10% zniżki na czesci w sieci dealerskiej za ktore mozna zaplacic karta. Znizke na oplaty za zloty niestety platnosc tylko przelewem . Znizke za noclegi w bazach zlotow. Nie zapomniane chwile na zlotach wraz z grupa takich samych zapalencow jak ty bez cenne.
|
|
Góra |
|
Tromer
|
Napisane: 31.12.2009, 11:03 |
|
|
Witaj,
Tak jak ciebie bardzo miło poznałem przesz telefon to myszłe ze powiniesz sie zapiszac do klubu. Nawet nie z powodu zniszki, po nie myszłe ze u ciebie „pare złoty” determinuje czy byc członkiem czy nie. Ale dlatego ze np. Klub jest platformą wiedzy z min. stroną www i gospordarzem spotkań na ktorych osoby zainteresowane tematem Porsche moga wymieniac sie doszwiadzeniami. I to jest chyba wartość dodana klubu
|
|
Góra |
|
jadak
|
Napisane: 31.12.2009, 11:05 |
|
|
Dadi - zapomniałeś o zniżkach na robociznę w niektórych PCP;) (Niektóre bodajże nawet do 20%)
A ja powiem tak - z moimi maleństwami - zniżki na części i robociznę są pomijalne, zniżki na zlotach - sympatyczne, nie powiem, ale przy mojej ostatniej częstotliwości "bywania" też nie do końca istotne, za to poznanie fantastycznej ekipy ludzi ( zarówno tych z "płatnego" PCP jak i z "gratisowego" 924.pl), możliwość pogadania z nimi, pobawienia się, wspólnego powąchania spalin, rywalizacji a nawet (tak, tak - sprawdziłem osobiście parę razy) wzajemnej pomocy - jest nieprzeliczalne na żadną kasę. I mam głęboko gdzieś co mówią na ten temat inni (snobizm, marnowanie kasy etc.) - ja osobiście czuję się w gronie tych ludzi fantastycznie i nie mam najmniejszego zamiaru tego faktu zmieniać. Przynajmniej póki z jakichkolwiek mniej lub bardziej życiowych powodów nie będę zmuszony do rezygnacji z posiadania w garażu co najmniej jednego Porsche. Porsche to pasja, to styl życia jakkolwiek banalnie to zabrzmi, to miłość...nieprzeliczalna na pieniądze. A bycie członkiem PCP to dla mnie swoista kropka nad i - formalne potwierdzenie tej drogi.
P.S. Ponieważ Twoje posty sprawiają dość rozsądne wrażenie a Tromer także wyraża się o Tobie jak widzę dość ciepło - mój głos wprowadzający już masz. Wprawdzie nie jestem członkiem Klubu z najdłuższym stażem;) ale myślę, ze zgodnie z regulaminem - nie będzie to większym problemem:)
|
|
Góra |
|
fulnek
|
Napisane: 31.12.2009, 11:18 |
|
|
Dzieki Tromer i Jadak
Pozdrawiam i zaraz ruszam na poludnie Polski na zabawe
Wam tez zycze dobrej zabawy.
Siema,
Adam
|
|
Góra |
|
Marion
|
Napisane: 31.12.2009, 11:27 |
|
|
Daryon944 napisał(a): NIC! ...a jeszcze mogą Cię nie przyjąć
daje mozliwość posługiwania się "opatentowanym" zwrotem "Pełna Kultura"
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 31.12.2009, 15:14 |
|
|
ha,
chłopaki już praktycznie napisali wszystko od strony emocjonalnej. Pogadaj jeszcze z Rychem , a z pewnością do nas dołączysz .
natomiast od strony formalnej, klubowicze uzyskują:
* zniżki w autoryzowanych salonach na części
* email w domenie @porscheclub.pl
* zniżki (ok. 30-50%) za udział w naszych imprezach
* bezpłatny kalendarz klubowy (format A3, 12 kart)
* zaproszenia na imprezy tylko dla klubowiczów
* elektroniczny newsletter (będzie więcej wydań tylko dla klubowiczów)
a rok 2010 powinien przynieść jeszcze więcej klubowiczom. Więcej informacji już w przyszłym tygodniu ...będzie się działo !
|
|
Góra |
|
Duc748
|
Napisane: 31.12.2009, 16:20 |
|
Nr klubowicza: 068
|
zdecydowanie za czlonkostwem
to ze za skaladki robimy fajne rzeczy
to ze mozna wtedy bez obciachu oglaszac jakies graty
prosic o pomoc
tak bez czlonkostwa... tak troche na pol...
_________________ Marcin ---------------- http://aidi.pl
|
|
Góra |
|
jurek968
|
Napisane: 31.12.2009, 19:04 |
|
Nr klubowicza: 039
|
jacekm napisał(a): ha, chłopaki już praktycznie napisali wszystko od strony emocjonalnej. Pogadaj jeszcze z Rychem , a z pewnością do nas dołączysz . natomiast od strony formalnej, klubowicze uzyskują: * zniżki w autoryzowanych salonach na części * email w domenie @porscheclub.pl * zniżki (ok. 30-50%) za udział w naszych imprezach * bezpłatny kalendarz klubowy (format A3, 12 kart) * zaproszenia na imprezy tylko dla klubowiczów * elektroniczny newsletter (będzie więcej wydań tylko dla klubowiczów) a rok 2010 powinien przynieść jeszcze więcej klubowiczom. Więcej informacji już w przyszłym tygodniu ...będzie się działo !
Fajnie by było aby klubowicze a nie tylko Vipy byli zapraszani czasem na prezentacje nowych modeli przez dilerów.
Również np. dni otwarte dilera dla klubowiczy - coś takiego.
Wydaje mi się ,że Polska ma potencjał więc nowych właścicieli Porsche będzie przybywać a gdzie ich w pierwszym rzędzie szukać jak nie wśród klubowiczy ? Pozatym marka Porsche a wszsytko na to wskazuje będzie in
westować w niższe klasy aut i znów gdzie pozyskać najłatwiej klientów?
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 31.12.2009, 19:38 |
|
|
no cóż...myślę, że jesteśmy na dobrej drodze, aby takie rzeczy się działy w nowym roku . Najlepszego wszystkim !
|
|
Góra |
|
dario911
|
Napisane: 31.12.2009, 20:26 |
|
|
Jacku, a jak tam nowy nabytek? Jeździ na zimówkach czy czeka na wiosnę?
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 31.12.2009, 21:18 |
|
Członek Honorowy |
|
Nr klubowicza: 029
|
W salonach sprzedaży patrzą na portfel....marka Porsche uogolniła się ze szczególnym prestiżem. Trudno, żeby nie znalazło to odbicia w Klubie.
Dla wielu członkostwo będzie tożsame z tańszymi imprezami, z "pełną kulturą"....Dla nielicznych z realizacją różnych inicjatyw, osiąganych celów... ich efektów i satysfakcji - bardziej lub mniej docenionej przez innych.
Coraz mniej w Klubie miejsca na spontaniczne działanie i prawdziwą pasję. Znam wielu posiadaczy Porsche, których taki stan rzeczy hamuje przed przystąpieniem do Klubu.
Bardzo bym sobie życzył, aby był to Klub owiany prestiżem, którego legitymacja była realnie szanowana, a piękne hasło "łączy nas ta sama pasja" było dostrzegane na co dzień, a nie tylko podczas wyścigów i "bankietów".
W Nowym Roku życzyłbym Klubowi, aby prestiżem zbliżył się do klubu Mercedesa, a pasją do posiadaczy Alfa Romeo, bo na przestrzeni ostatnich lat coś chyba poszło jakoś inaczej niż się mogło wydawać kiedy Klub powstawał.
Z całego serca życzę - tak przy okazji Nowego Roku, aby "know how" Zarządu było owocne dla nas, pasjonatów Porsche, którzy swoje miejsce widzą w Klubie.
Klub Nasz jest obecnie jedynym w swoim rodzaju - jak żaden inny, dobrze zorganizowaną amatorską "ligą" i udział w naszych imprezach jest zródłem wielu niezapomnianych wrażeń i "poligonem" nauki jazdy.
Oczywiście w Klubie warto i trzeba być !
Góra |
|
fux
|
Napisane: 1.01.2010, 12:28 |
|
|
Sądzę, że przynależności do klubu X, Y czy Z ściąga kilka grup ludzi.
Jedni, bo wypada i chca się pokazać z okazji imprez , bankietów, zlotów, aby brylować, szpanować, obnosić się bogactwem, a przy okazji otrzeć się o tzw. śmietankę.
Drudzy, znaja się z Forum już osobiście i przypadli sobie do gustu; tworzą dość zamkniętą grupę, do której rzadko dopuszczają nową krew. Jeżeli już, czynią to bardzo niechętnie.
Trzecia to ludzie z otwartą głową, chętni poznawania nowych, wartościowych twarzy, tolerancyjni, wyzbyci złośliwości wobec statusu finansowego forumowiczów, nie obnoszący się ze swoimi koneksjami, przyjaźniami, statusem społecznym.
Mówię o tzw. normalnych ludziach...
Co do elitarności klubu Mercedesa...
Wybacz. Jak elitarna może być A-klasa...
Sądzę, że jeżeli kilka/dziesiąt osób, ma wspólne zainteresowania, dobrze się ze soba czuje, ma ochotę zapłacić składkę, ktora w jakiś sposób już stawia tamę dla tzw. oszolomów i pospolitego ruszenia, to nie stawiajmy dodatkowych barier!
Czy klubowicz musi mieć Porsche, aby zostać członkiem Klubu?
Nie sądzę...
Mamy tutaj młodego człowieka, który jeszcze prawka nie ma, a wydaje się być pasjonatem.
Na drugim biegunie jest zapisana osoba do klubu, która ma Porsche, jest tzw. normalnym człowiekiem, ma wyyyysoki status majatkowy i nie napisala żadnego postu, ani nie udziela się w klubie. Znam ja osobiście.
Reasumując.
Moze warto przemysleć, czy ten kierunek, który obecnie klub prezentuje, nie prowadzi Go w niebyt...
|
|
Góra |
|
tedi944
|
Napisane: 1.01.2010, 12:41 |
|
Nr klubowicza: 008
|
,,chłopaki ""już praktycznie napisali wszystko - tak myślę Jacku
|
|
Góra |
|
fulnek
|
Napisane: 1.01.2010, 12:47 |
|
|
Cóż, może to dobry moment na ten post, koniec roku, stawiamy sobie nowe cele, nowe postanowienia, chcemy się zmieniać.....
Idea klubu jest fajna a tak naprawdę to każy i tak sobie sam musi odpowiedzieć na pytanie, dlaczego jestem klubowiczem i czy warto
POzdrawiam,
ADam
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 1.01.2010, 13:49 |
|
|
Adam,
dokładnie tak. Klub oferuje ale też i nie-oferuje pewnych rzeczy, jak sam możesz wyczytać w niektórych postach klubowiczów.
Jednym daje to czego szukają, innym trochę, a jeszcze inni się wykruszają. To normalne. Nikogo nie zmuszamy.
A to jaki Klub "jest i będzie" zależy tylko od nas - to my tworzymy jego zawartość bardziej lub mniej oferując swój prywatny czas.
Dario - absolutnie jeżdżę. opony zimowe założone już w listopadzie. Zauważyłem, że chyba dzięki temu, że Carrera ma cięższy tyłek niż Cayman, lepiej się prowadzi po śniegu/śliskim. No ale to pierwsze wrażenia, nie sprawdzone jeszcze w naszych klubowych warunkach bojowych ...
|
|
Góra |
|
tedi944
|
Napisane: 1.01.2010, 14:03 |
|
Nr klubowicza: 008
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 1.01.2010, 19:02 |
|
Członek Honorowy |
|
Nr klubowicza: 029
|
[quote="fux"]
Co do elitarności klubu Mercedesa...
Wybacz. Jak elitarna może być A-klasa...
Istotnie, może nie dość dokładnie się wyraziłem. Na myśli miałem Klub Zabytkowych Mercedesów Polska i jego imprezy.
Pozostałe kwestie, które poruszasz reguluje Statut PCP i raczej unikałbym wolnej interpretacji. Rzeczywistość dowodzi, że składka nie jest barierą gwarantującą cokolwiek (tak to ująłem). Wystarczy spojrzeć na strony forum oficjalnego Klubu Porsche, a zobaczymy,że stały się ogólnodostepną gazetą z dużym darmowym działem handlowym. Tak Klub prestiżu nie zbuduje.
Góra |
|
|