jestem szczęśliwym posiadaczem 911 996 ale mam pytanie dotyczące Audi Coupe GT 2.2 benz. 1986r. sorki ale szukam w necie i nic a sam prubuję go uruchomić a mianowicie - zdemontowałem LPG silnik 2.2 1986r. i teraz mega gorące spaliny po kilku minutach cały wydech po końcowy czerwony palą się wykładziny w środku sam podbija obroty tak gdzieś do 2.500 3000 . Kupiłem go parę dni temu i przejechałem 170 km. bez oznak przegrzania rur jechałem na benzynie instalacja lpg jeszcze była tylko podbijał te obroty. Raczej zła mieszanka albo K-jet albo zapłon tylko gdy była ta instalacja lpg chodziła na benzynie i się tak nie grzała tylko te podbijanie obrotów miała . Wielkie Dzięki za sugestie podpowiedzi .
Czy chodzi na wszystkie cylindry?
Sprawdz przewody, swiece zaplonowe.
Sprawdz czy ktorys z wtryskiwaczy nie leje non stop nawet jak plytka jest w spoczynku lub czy wtryskiwacz startowy nie leje podczas pracy silnika.
Sprawdz zaplon czy nie jest bardzo opozniony.