Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 13.10.2024, 19:32 

Szukam i szukam i nic nie potrafię znaleźć. Znalazłem warsztat specjalizujący sie w Porsche w Mikołowie i Bielsku-Białej. Ale w samych Katowicach, w co aż trduno uwierzyć, nic nie widzę. Czy ktoś kojarzy jakiś warsztat "znający się" :) w samych Katowicach?

PostNapisane: 13.10.2024, 19:55 

Jest jeden na tysiącleciu i pracuje tam ktoś kto chyba kiedyś pracował w Auto Dusza ale chyba zajmują się wszystkim nie tylko Porsche. Kiedyś coś tam byłem zrobić ale przez telefon dostałem cenę 150zl a jak przyjechałem na miejsce Porsche to się zrobiło 250 :) Ogólnie też bym posłuchał o alternatywach bo Mikołów niby blisko ale jednak dojechać trzeba i wrócić bez auta też...

PostNapisane: 13.10.2024, 19:57 

Jak coś to zapraszam do Pszczyny do MSLab. Z Kato 15-20min, lub odbior laweta.

PostNapisane: 13.10.2024, 20:31 

kilazz napisał(a):
Jest jeden na tysiącleciu i pracuje tam ktoś kto chyba kiedyś pracował w Auto Dusza ale chyba zajmują się wszystkim nie tylko Porsche. Kiedyś coś tam byłem zrobić ale przez telefon dostałem cenę 150zl a jak przyjechałem na miejsce Porsche to się zrobiło 250 :) Ogólnie też bym posłuchał o alternatywach bo Mikołów niby blisko ale jednak dojechać trzeba i wrócić bez auta też...

Jak sądzę masz na myśli ten warsztat: https://autoserwis.katowice.pl/kontakt/ - też na nich trafiłem, ale nie bardzo mnie przekonuje serwis robiący w zasadzie marki popularne i premium tudzież po prostu co przyjedzie. Jakoś bardziej ufam komuś kto się wąsko specjalizuje w konkretnej marce i ją zna/czuje i ma doświadczenie. Inne auta na 3 litery :) serwisuję w konkretnym warsztacie od 3 literek :) i na pytanie czy Porsche też by mogli w razie czego ogarnąć jednoznacznie powiedzieli, że nie znają marki na tyle aby dać gwarancję, że zawsze "dadzą radę". I to jest wg mnie uczciwe postawienie sprawy.

PostNapisane: 27.03.2025, 18:52 

Podłączę się do wątku warsztatowego w moich okolicach - chyba temat się już wyczerpał i nie przeszkodzę autorowi.
Czy ktoś zna MSLab z Bielska-Białej i może polecić do obsługi 996?
Cenowo za h są tansi niż Auto-Dusza, z kolei Auto-Dusza wycenia pracę na mniej czasochłonne i suma sumarum teroretycznie wychodzi lepiej.

Ale to już nieistotne - MSLab są w Bielsku-Białej, czyli dla mnie praktycznie "na miejscu". Chodzi raczej o standardowe bolączki 996 (no może nie remont silnika ;), Pytanie czy warto?

PostNapisane: wczoraj, 0:47 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 468
Warto. Zadzwoń do obydwu i sprawdź terminy :)
U Duszy widziałem ostatnio sporo 997 i młodszych, w MS Lab zaś 993 i starsze.
Ale może to był akurat zbieg okoliczności, że takie stały Klientów 8)

pozdrawiam
Adam

===================
944/993/986/996T/970

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl

PostNapisane: wczoraj, 9:29 

Jasne dzięki! podjadę pogadam

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]